Bolnišnična šola

Tehniški dan Ustvarjalno recikliranje

Tehniški dan z naslovom Ustvarjalno recikliranje smo posvetili onesnaževanju okolja. Obiskali sta nas članici društva Aktiviraj.se, Polona Červek in Iva Gajšek. Glavna programa društva sta Središče ponovne uporabe Ropotarnica in Smetka, v okviru katerih zbirajo, predelujejo in obnavljajo rabljene predmete ter jih ponujajo v ponovno uporabo.
Tudi mi smo na ustvarjalnih delavnicah iz odpadne embalaže in majic, ki jih več ne nosimo, izdelali nove zanimive in uporabne izdelke. Prazne plastificirane vrečke so se spremenile v lične denarnice, majice pa so postale praktične vrečke. Ugotovili smo, da lahko tudi iz odpadnega materiala nastanejo lepi in uporabni izdelki.

Preberi več

ŠPORTNI DAN – (P)ostani fit

Ker smo želeli bolnim učencem popestriti vsakdanjik in jim pokazati, da se lahko tudi sami športno udejstvujejo, smo aprila izvedli športni dan. Vadbo pilatesa smo sprva načrtovali v fitnes centru Slavija, vendar je zaradi strukturne dinamike otrok nismo mogli izpeljati.
Športni dan smo tako imeli v kar bolnišnici. Najprej nam je učitelj Igor predstavil, kako in na katerih področjih se lahko invalidi ukvarjajo s športom. Spoznali smo, da si lahko vrhunski športnik tudi, če si na invalidskem vozičku, si slep ali kako drugače oviran.
Po odmoru je učiteljica Dragica vodila vaje prilagojenega pilatesa za eno skupino mladostnikov, ostali pa so šport likovno upodobili in izdelali svojo športno pravljico. V kvizu so pokazali svoje znanje o športu.
S skupino, ki je praktično izvajala prilagojeni pilates, se je učiteljica Jana po vadbi ob diaprojekciji pogovarjala o tem, kaj je pomembno upoštevati pri različnih športih – od pravilne prehrane, nevarnosti poškodb, fizikalnih zakonitosti … do oblike žog in žogic.
Učiteljici Jana in Dragica

Preberi več

TEHNIŠKI DAN: KAMIŠIBAJ

V ponedeljek, 19. 3. 2018, smo v bolnišnični šoli imeli tehniški dan, kjer smo spoznali kamišibaj. Na tehniškem dnevu se nam je prijazno pridružila tudi Metka Kristan, ki je predstavila nekaj zgodbic, kulturno dediščino pravljic in kamišibaj.
Učenci so spoznali malo japonsko gledališče in tudi sami ustvarili to edinstveno pripoved zgodbe ob slikah.

Nina Volčanjk

Preberi več

BOLNIŠNIČNA ŠOLA PRISPEVALA MODRA SRCA

Tudi v bolnišnični šoli smo se odločili, da bomo šolske dni v bolnišnici popestrili tako, da bomo podarili delček našega srca.
Zato smo z učenci izdelali kar nekaj modrih src, z namenom, da bo Nivea skupaj z ZPMS pomagala povečati sklad za otroke iz socialno šibkih družin.

modrasrca

KULTURNI DAN V BOLNIŠNIČNI ŠOLI

Kulturni dan smo pripravili na pustni torek. V uvodu so učenci spoznali raznolikost slovenskih avtohtonih pustnih likov in pustne običaje, ki se po naši mali domovini precej razlikujejo med seboj.
Potem smo se še mi našemili. Pripravili smo skupinsko masko Pobarvanke. Uporabili smo stare rjuhe, ukrojili preprosta oblačila, jih porisali z vzorci in jih pobarvali. Obiskali smo vse oddelke na pediatriji in se predstavili.
Po receptu smo pripravili testo in ocvrli slastne jogurtove miške. Še tople smo posuli s sladkorjem v prahu in se posladkali z njimi.

13. februar 2018 Ingrid Ladinek Korez in Aleksandra Friš

Preberi več

Podkategorije

OGLASNA DESKA
Števec prispevkov:
4

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..