V tretje gre rado, bi lahko rekli, saj s 1. 9. 2013 začenjamo že tretji mednarodni projekt Comenius – Večstrankarska partnerstva. Med 134 prijavljenimi večstrankarskimi projekti je bilo le 52 odobrenih in mi smo med izbranimi srečneži.

Tokratni projekt o energiji se imenuje Energy – A European Inspiration. Z nami v skupini so še stari znanci sodelujociiz Nemčije (Evangelisches Gymnasium, Werther), Belgije (Sint- Romboutscollege, Mechelen), Irske (Beech Hill College, Monaghan), Slovaške (Základná škola, Zvolen), Poljske (Zespol Szkol Zawodowych im. Stanislawa Staszia, Ostróda) in nova članica iz Španije (Andoaingo Aita Larramendi Ikastola Koop. Elkartea).

K sodelovanju vabimo učence 8. in 9. razreda, ki jih ta tema zanima in so pripravljeni marljivo zbirati podatke, raziskovati, pisati, risati, modelirati … Prva naloga je tako rekoč pred vrati, in sicer izdelava izvirnega logotipa za naš projekt (rok 10. oktober 2013). Najmarljivejši člani bodo poleg novih zanimivih vsebin z mentorji obiskali še partnerske šole v Belgiji in Španiji.

Če vas tema projekta zanima, se javite učitelju Martinu Knupležu, ki vam bo podrobneje predstavil sam projekt.

Koordinatorka Sonja Oprešnik

 

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke