ekipa ošbi_na_kongresnem_trgu_MediumV soboto, 2. aprila 2016, je potekalo v Ljubljani na Kongresnem trgu 13. tekmovanje elastomobilov. Tekmovanje organizira Hiša eksperimentov. Nejc Mahorič z vozilom Kremenčkovi, se je z le dvema vožnjama uvrstil v zgornjo polovico sodelujočih, Kristjan Kordić in Luka Železnik pa sta dosegla 5. mesto.

 

izdelovanje elastomobilov1_Mediumizdelovanje elastomobilov2_MediumUčenci Nejc Mahorič (Kremenčkovi), Kristjan Kordić in Luka Železnik (Štajerci) so izdelali dva elastomobila. Letošnje so lahko poganjali le predpisana vzmet in dve elastiki, prevoziti pa so morali čim večjo razdaljo po klancu navzgor in ostati na predpisani progi. Na tej lokaciji so učenci naše šole tekmovali prvič. Lanskega se zaradi prestavitve v september nismo udeležili, ker so bili učenci že v srednjih šolah. Proga nas je nekoliko presenetila, saj je bila bolj strma, kot je bilo razvidno s fotografij na spletu. Tudi podlaga je bila precej bolj hrapava, kot smo pričakovali.

pred tekmo1_Mediumpred tekmo3_MediumNa tekmovanju je sodelovalo 31 ekip elastomobilov. Pred začetkom smo imeli dovolj časa za testiranje vožnje. Izvedli smo nekaj korekcij, ki so jih dopuščale konstrukcijske izvedbe vozil. Tekmovanje je potekalo v sproščenem in prijetnem vzdušju. Po prvi vožnji sta bili naši ekipi med desetimi najboljšimi. V drugem krogu pa je imel Nejc z vozilom Kremenčkovi smolo, saj zaradi tehničnih težav ni uspel pripraviti vozila v predpisanem roku. Tretjo vožnjo pa so naši elastomobili spet opravili uspešno.

Še nekaj utrinkov s tekmovanja:

nagrada za_5-mesto_Mediumna vlaku_Mediumtestiranje med_hojo2_Mediumčas za_izvedbo_popravkov_Mediummed odmorom_Mediumna startu_nejc3_kontrola_Mediumpred startom_najboljših_Medium