Novice

TEHNIŠKI DAN-Naravna kozmetika

IMG 8830V ponedeljek, 26. 11. 2018, smo imeli v bolnišnični šoli tehnični dan z gostjo ga. Miro Klemenc. Seznanila nas je s prednosti naravne kozmetike za zdravje. Predstavila nam je tudi postopke za izdelavo naravne kozmetike in sestavine zanjo. Delali smo izdelke za dobrodelni bazar: trda mila, trdi šampon, suhi šampon in penečo kopel. Vse izdelke smo naredili po receptih gostje. Skupina je zavzeto delala in z zanimanjem prisluhnila razlagi o naravnih sestavinah kozmetike in škodljivosti kemikalij, ki jih uporabljajo pri izdelavi kozmetičnih izdelkov.
Vse izdelke smo zavili in pripravili besedilo glede uporabnosti le teh.
Vsak učenec si je izbral izdelek, ki ga bo preizkusil.
Med delom nas je obiskala tudi ga. ravnateljica Astrid Videc.
Zagotovo bomo naslednje leto tak tehnični dan z veseljem ponovili.

Preberite več ...

Dobrodelni praznični bazar uspel!

SLikaPrvodecembrska sobota je bila delovna, vendar delo ni bilo prav nič zahtevno. Nežno praznično glasbo je preglasil otroški vrvež ter množica staršev, dedkov, babic ... Izdelkom na bazarskih stojnicah ni bilo videti konca, za povrh tega pa še srečelov z dobitno čisto vsako srečko! Lakoto in sladkosnednost je bilo mogoče potešiti na vsakem koraku – topla piščančja obara, dišeči buhteljni, raznovrstno pecivo ... Dopoldne smo preživeli v čudovitem vzdušju. Prelistajte album in se prepričajte.

ALBUM Z UTRINKI DOGAJANJA

OBČINSKI PRVAKI

IMG 20181122 160645 1Ekipa košarkarjev OŠ Bojana Ilicha je v preteklih dveh tednih odigrala štiri vrhunske igre.
V prvem kolu občinskega tekmovanja so se fantje zoperstavili ekipama iz OŠ Angela Besednjaka in OŠ Kamnica. Obe tekmi so s požrtvovalno igro zmagali in se tako uvrstili v finale občinskega tekmovanja.

 

 

 

 

Preberite več ...

8. SOBOTNA ŠOLA

Osbi

8. sobotna šola je bila letos v znamenju izdelovanja predmetov za dobrodelni praznični bazar. Moči so združili učitelji Zlatka Ferlinc, Andreja Stumpf, Irena Fijauž, Vesna Masten Gubeljak, Ida Haramija, Marjan Šenet, Metka Kovač, Dominika Podvratnik, Sandra Čižič, Dragana Vasić, Urška Puhek, Petra Rajšp in Anka Vidmar z učenci ob izdelavi adventnih venčkov, mazil in ob kuhanju ter peki.
Tradicionalno sta potekali še raziskovalni delavnici pri učitelju Jožetu Senekoviču in Ireni Kunkič Korelc ter literarna delavnica pri Ivici Pernat. Pri Džinotu Idžojtiću so se učenci razgibavali z namiznim tenisom.

Hvala vsem, ki ste prispevali, da je bila tudi ta sobotna šola nekaj posebnega.

Nekaj utrinkov dogajanja je na ogled v galeriji.

Preberite več ...

Ob dnevu otroka aktivni tudi mlajši učenci

Obeleženju Unicefovega dneva otroka so se pridružili tudi naši mlajši učenci. Nekaterim izmed njih je bila ta dan zaupana vloga razrednega učitelja – poučevali so matematiko, slovenščino, šport ... in ob tem nadvse uživali! Ob igri vlog so se prvošolci pogovarjali še o njihovih pravicah. Učenci četrtega in petega razreda so slednjim dodali še razmislek o dolžnostih. Tudi delo v podaljšanem bivanju je bilo v znamenju njihovega »praznika« - tretješolci so v okviru delavnice potovali na drug planet, izpod rok ustvarjalnih četrtošolcev ter petošolcev pa so nastali zanimivi plakati, ki bodo izobešeni spominjali na dan, posvečen otrokom.

 

 

Podkategorije

AKTUALNO
Število prispevkov:
5
ELASTOMOBILI
Število prispevkov:
1
ŠPORTNI DOGODKI
Število prispevkov:
10
NAPOVEDNIK ŠPORTNIH DOGODKOV
Število prispevkov:
1
DOGODKI
Število prispevkov:
21
RAZPISI DELOVNIH MEST
Število prispevkov:
7

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..