1Nedelja, 15.9. 2013, ob 3:00: Dobro jutro! Vsi zaspani, a navdušeni smo se dobili na avtobusni postaji pred šolo in se čez nekaj minut odpravili na šesturno vožnjo do Benetk. Nekateri smo malce »zadremali«, spet drugi smo nestrpno čakali na ciljno postajo.

Juhu! Smo že tukaj! Benetke, pripravite se na »Ilichovce«!

Prvi dan je bil namenjen ogledu centra Benetk, otokov Burano in Murano. Najprej smo se z ladjico odpeljali na otoček Burano, kjer smo si lahko ogledali hiše raznolikih barv in značilne čipke, naš vodič Drago pa je, da se ne bi izgubili, vztrajno v zrak držal zaprt rumen dežnik.

In že se peljemo naprej… Ladja je nato pristala na Muranu pri steklarni, kjer smo si ogledali dih jemajoče spretnosti tamkajšnjih delavcev. Seveda brez manjših nakupov steklenih izdelkov ni šlo.

» Ilichovci« in ladjica tretjič: odpeljali smo se do centra Benetk in si ogledali Most vzdihljajev, cerkev Sv. Marka, most Rialto, pod katerim so se turisti peljali z znamenitimi gondolami, prestižne pa tudi manj prestižne trgovine … Tu smo se potem seveda okrepčali s pravo italijansko pico.

Po kar dolgem dnevu hoje smo se z za Benetke čisto vsakdanjim prevoznim sredstvom- ladjico odpeljali nazaj do avtobusa in nato do hotela. Čeprav vreme ni bilo najtoplejše, smo bili vsi za akcijo in se s peščene plaže zapodili v » toplo« morje.

Sledil je sprehod po okolici hotela in večerja, po njem pa nas je čakal še disko. Po plesanju v diskoteki smo vsi kar popadali v postelje.

Ponedeljek, 7:00: »Ring, ring!« nas je zbudilo naročeno bujenje. Po »obogatenem« zajtrku smo se z avtobusom popeljali do Gardalanda. Čez dve uri in pol vožnje smo že bili pripravljeni na nove nore dogodivščine. Po našem mnenju so zmagovalne atrakcije: prosti pad, Raptor, Blue tornado, Magic mountain, Atlantida (kjer nas je voda kar dobro namočila), Mamut… Učiteljici pa je prestrašila grozna vožnja z gosenico J!

Po razburljivem dnevu smo se ob šestih popoldan dobili pri avtobusu. Vožnja domov je hitro minila, saj je bila polna vtisov z izleta in seveda smejanja.

Z lepimi spomini smo se tako pozno ponoči vrnili v Maribor, kje so nas pričakali starši, ki smo jim imeli povedati veliko novega.

Na izletu smo seveda tudi veeeeliiikooo fotografirali, izbrali pa smo nekaj najboljših. 

Slike najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Fotografa: Eva Godina in Jakob Dugonik

Spomine z izleta smo strnile: Eva Godina, Nina Hvalec in Pia Pezdiček

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke