Aljažu Skornšku, učencu 7. A razreda, je bila v torek, 20. novembra 2018, zaupana prav posebna naloga. Ravnateljica mu je na dan, ko obeležujemo svetovni dan otroka predala vodenje šole. Aljaž je novo vlogo sprejel nadvse resno in odgovorno

 

 

 

 

Že navsezgodaj se je udeležil sestanka Skupine za šolsko prehrano, kjer je aktivno sodeloval pri analizi jedilnika preteklega meseca, komentiral predlagani jedilnik za december, se seznanil s smernicami in novostmi na področju šolske prehrane.

Delovne obveznosti, ki so sledile, so potekale izven šole – Aljaž se je odzval povabilu Radia Maribor ter se pridružil učencem naše šole, ki so se ta dan prelevili v novinarje, tehnike, moderatorje ter spletne urednike. Pobližje je spoznal delovanje RTV centra ter izmenjal nekaj besed s predsednikom države Borutom Pahorjem. 

Dinamično je bilo tudi ob povratku v šolo. Mladi ravnatelj je v svoji pisarni sprejel dva petošolca ter prisluhnil njunim opažanjem ter pomislekom na temo šolskega vsakdanjika.

Sledil je obisk četrtošolcev. Ti so za ravnatelja pripravili plesni dvoboj. Navdušen nad prikazanim se jim je zahvalil in učencu Ianu čestital za dosežke, tudi za tiste na svetovni ravni!

Med obhodom po hodnikih šole se je ustavil v tajništvuračunovodstvu ter pri šolski svetovalni delavki

 Tudi v času, ko so učenci že končali s poukom, so se aktivnosti nadaljevale brez predaha. Ravnatelj je hospitiral v oddelku podaljšanega bivanja ter se pridružil delavnici na temo uresničevanja otrokovih pravic.

Delavnik je mladi ravnatelj sklenil s sestankom, na katerega je povabil hišnika ter snažilke. Pozanimal se je o posebnostih dela slednjih ter hišnika povrpašal o preteklih in načrtovanih popravilih v naši šoli.

Pred odhodom z delovnega mesta je v pogovoru z ravnateljico strnil vtise ravnateljevanja

Mladi ravnatelj je zopet učenec, zanimiva izkušnja pa mu bo zagotovo ostala v lepem spominu!

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke