ČETRTI DAN

20190919 113316Danes je bil prav poseben dan z veliko hoje podkovan. Mimo Planice v Tamar smo potovali, da bi izvir Save Dolinke občudovali. Drugi smo čevlje v hrib obrusili, da smo lahko tri dežele osvojili. Nam Tromeja postregla je z osvojenim ozemljem Slovenije, Avstrije in Italije. Zvečer pa smo ljudsko izročilo poslušali, se Jagi Babi nismo vdali. Zdaj sanje pričakujemo, si spočijemo in jutri domov odpotujemo.

 

 

TRETJI DAN

20190918 075247Ker se po jutru dan pozna, smo se zjutraj, pred zajtrkom, temeljito ogreli. Glede na vremenske razmere in dogodivščine, ki so nas čakale, je bilo to nujno potrebno. Na poti do današnjih ciljev nas je oviral močan, mrzel veter, ampak nismo se vdali. Ne samo, da smo izpolnili načrtovane naloge, še celo gasilce smo imeli na obisku - za vajo. Pred spanjem smo se temeljito pripravili na jutrišnji pohod.

 

DRUGI DAN

20190917 090957

Za nami je še en lep sončen dan, poln novih doživetij.
Zdaj že znamo razlikovati vrbnice od enodnevnic, da Pišnica ni Drava... Na mirnem ledeniškem jezeru Jasna smo se preizkusili v vožnji s kanuji.
Če v gorah nimaš karte, jo izdelaš. Naši mladi kartografi so se danes naučili razlikovati strani neba in se orientirati v Zgornjesavski dolini. Zaupamo vam, da uporaba kompasa ni lahka.

 

PRVI DAN

20190916 153707Po lahkotni vožnji preko Trojanskega klanca, kjer smo napolnili želodčke s krofi, smo hitro, varno in brez zastojev prispeli do Kranjske Gore. S soncem obsijani vršaci, čist planinski zrak so nas spodbudili k takojšnjemu raziskovanju bližnje in daljne okolice. Kolesarji so danes obiskali celo Italijo.

 

Več v naši spletni galeriji tukaj