Spoštovani starši učencev od 6. do 9. razreda!1205324029netgener2

Vabimo vas, da se v torek, 22. 11. 2016, ob 17. uri v šolski dvorani udeležite predavanja in krajše delavnice z naslovom INTERNET - ULICA V OTROŠKI SOBI.

Predaval nam bo dr. Benjamin Lesjak, pravnik in strokovnjak za varstvo zasebnosti in druga pravna vprašanja rabe interneta. Predstavil nam bom nekaj tipičnih spletnih prevar in tveganj, s katerimi se srečujemo pri uporabi interneta, nas seznanil v z vzorci neustreznega vedenja otrok na spletu, posebno pozornost pa bo posvetil neprimernim in škodljivim objavam, skrbi za zasebnost (tako lastno kot zasebnost drugih), prekomerni rabi tehnologije in medvrstniškemu nasilju na spletu. Ogledali si bomo tudi, kako se lahko z ustrezno zaščito in ustreznim vedenjem izognemo spletnim tveganjem.

Zaradi lažje organizacije prostora, prosimo, da svojo udeležbo na predavanju potrdite na tej povezavi.

S predavanjem za starše bomo tako zaključili sklop preventivnih aktivnosti varne rabe interneta in mobilni naprav, ki smo jih pod okriljem Centra za varnejši internet SAFE.SI v mesecu septembru in oktobru izvedli tudi za učitelje ter učence 3., 6., 7., 8. in 9. razredov.

Veselimo se srečanja z vami!

safe.si

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke