ŠPORTNI DOGODKI

EVA ZORENČ IN UMA KRALJ IZVRSTNI NA SPOMLADANSKEM KROSU OŠ 18/19

evaV Športnem parku Tabor je v sredo, 24.4.2019 potekalo občinsko prvenstvo osnovnih šol v krosu. Na različnih razdaljah (500m – 1000m),UMA KRALJ 2.MESTO SPOMLAD. KROS 18 19 odvisno od starosti, so zelo uspešno tekmovali tudi učenci in učenke naše šole.
Največji uspeh je dosegla Eva Zorenč, ki je po odličnem teku od starta do cilja zmagala v kategoriji starejših deklic. Eva je bila najboljša tudi na državnem prvenstvu, ki je potekalo teden prej v Velenju. Zmagovalne stopničke si je v kategoriji mlajših deklic priborila še Uma Kralj, ki je osvojila izvrstno drugo mesto. Odlično sta tekli še naši najmlajši učenki, Lucija Šušteršič in Ana Potočnik. Obe sta se uvrstili takoj za najboljšimi.
ČESTITAMO!

PODROČNO PRVENSTVO V PLAVANJU ZA OŠ 18/19

V torek, 23.4.2019 je v kopališču Pristan potekalo občinsko in področno prvenstvo osnovnih šol v plavanju.
V dveh različnih tekmovalnih kategorijah (tekmovalci in netekmovalci) so tekmovali tudi učenci in učenke naše šole. Ošbijevi plavalci so tudi tokrat nadaljevali s tradicijo odličnih rezultatov in kar trikrat stali na stopničkah. V kategoriji starejših dečkov je Jaka Borec osvojil 2.mesto (100m mešano), v kategoriji mlajših dečkov pa se je izkazal Bor Vran Benkovič, ki je osvojil 1.mesto (100m mešano). Med starejšimi deklicami je odlično plavala Dina Đonlagič, ki si je priborila 3.mesto (50m prosto). Za šolsko ekipo so plavali še naslednji učenci: Maks Podlesnik, Milica Marković, Soraya Vogrin in Žiga Lovše.

ČESTITAMO!

MLAJŠI DEČKI OBČINSKI PRVAKI V MALI ODBOJKI 18/19

Finalni turnir mlajših dečkov za občinskega prvaka v mali odbojki je potekal v četrtek, 11.4.2019 v telovadnici OŠ Tabor 1. Tekmovale so tri najboljše uvrščene ekipe v mariborski občini. Naši mlajši dečki so enako kot v zadnjih dveh letih premagali oba finalna nasprotnika ter osvojili prvo mesto. S tem dosežkom so tretjič zapored osvojili naslov Tekmovanje na področni ravni bo organizirano konca meseca aprila.

Uvrstitev: 1.mesto OŠ BOJANA ILICHA , 2.mesto OŠ BRATOV POLANČIČEV, 3.mesto OŠ TABOR 1

Mentor ekipe: Džino Idžojtič

ČESTITAMO!

Preberite več ...

OŠBIJEVCI OSVOJILI 8. DO 10. MESTO NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V BADMINTONU 18/19

Na finalu državnega prvenstva osnovnih šol v badmintonu, ki je potekalo v sredo, 10.4.2019 v Medvodah, je sodelovalo 12 kategoriziranih ekip. V treh predtekmovalnih skupinah so ekipe igrale vsaka z vsako. Ekipa naše šole, ki se že nekaj let zapored uvršča na državna prvenstva, je zasedla tretje mesto v svoji skupini in kljub želji in veliki borbenosti zgrešila uvrstitev v polfinale. V odločilnem srečanju za uvrstitev v polfinale je naša mlada ekipa tesno klonila proti ekipi OŠ KOROŠKIH JEKLARJEV in zasedla odlično 8. do 10. mesto.

Ekipa: Filip Dugonik, Gašper Bastič, Jaša Protner, Tinkara Ulrih ter Lira Pukl Verdel.

Mentor: Džino Idžojtič

ČESTITAMO!

UČENCI 3. RAZREDA SO PLAVALI V KOPALIŠČU PRISTAN

Med 25.3. in 5.4.2019 je na kopališču Pristan potekal desetdnevni tečaj plavanja za učence 3. razreda. Tečaj so vodili izkušeni učitelji naše šole, ki so hkrati tudi vaditelji plkavanja. Učenci so pokazali veliko mero vztrajnosti, želje in ljubezni do plavanja, kar jim je zelo pomagalo pri osvajanju novih plavalnih veščin. Prav vse učence je potrebno pohvaliti za vložen trud in napredek, ki je bil viden vsak dan plavalnega tečaja. Projekt učenja plavanja je vodil športni pedagog Boris Mujovič.

 

 

 

 

MALA ODBOJKA - OŠBIJEVCI FINALISTI OBČINSKEGA PRVENSTVA 18/19

OŠBIJEVA ekipa mlajših dečkov v mali odbojki je že tradicionalno zelo uspešno nastopala na polfinalu občinskega prvenstvu osnovnih šol za šolsko leto 18/19. V konkurenci štirih kakovostnih osnovnošolskih ekip (OŠ Bojana Ilicha, OŠ Maksa Durjave, OŠ Bratov Polančičev in OŠ Kamnica) je naša ekipa naših mlajših dečkov prepričljivo in brez izgubljenega niza premagala vse nasprotne ekipe in osvojila odlično prvo mesto. S tem izvrstnim dosežkom se je naša ekipa mlajših dečkov, ki je tudi tokrat nastopala z daleč najmlajšo ekipo, saj zanjo nastopajo tudi učenci 4. in 5. razreda, ponovno izkazala ter si zagotovila nastop na finalnem turnirju treh najboljših občinskih ekip, ki bo organiziran na naši šoli.

Ekipa: Nejc Najdič – kapetan, Rok Krebs, Liam Klinger, Bor Vran Benkovič, David Godina, Leon Rudolf, Vale Predan, Leon Predan, Maksim Sladojević, Mihael Zečević, Filip Krajnc in Filip Podjavoršek.

Čestitamo!

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..