IMG 20181122 160645 1Ekipa košarkarjev OŠ Bojana Ilicha je v preteklih dveh tednih odigrala štiri vrhunske igre.
V prvem kolu občinskega tekmovanja so se fantje zoperstavili ekipama iz OŠ Angela Besednjaka in OŠ Kamnica. Obe tekmi so s požrtvovalno igro zmagali in se tako uvrstili v finale občinskega tekmovanja.

 

 

 

 

Finale je potekalo 22.11. 2018 na naši šoli.
Prvo tekmo je naša ekipa odigrala proti OŠ Leona Štuklja. Naši igralci so zmagali z rezultatom 20 : 16. Po tej tekmi je bilo potrebno počakati na zmagovalca druge tekme med OŠ Prežihovega Voranca in OŠ Tabor 1. Suvereno so zmagali lanski občinski prvaki, učenci OŠ Tabor 1, kar je obetalo vrhunsko košarko dveh najboljših mariborskih ekip in ponovitev lanskega finala.

Ošbijevci so začeli nekoliko v krču a je Sven s tremi zaporednimi zadetimi meti za tri točke popeljal našo ekipo v vodstvo 9:6. Takšen začetek je sprostil tudi ostale igralce, ki so pričeli agresivno pokrivati nasprotnike. Izkazal se je luka, ki je uspešno ustavljal nasprotnikovega najnevarnejšega igralca. Tudi ostali igralci so bili neustavljivi. Jurij je kot za šalo pobiral odbite žoge, zadeval tudi mete izven rakete.
Jakob in Brin sta se trudila v obrambi in pri prenosu žoge in Marko, ki je zamenjal z osebnimi napakami obremenjenega Luko, je dodal svoj del s skoki in kar 5 točkami. Prvo tretjino smo tako dobili z rezultatom 22 proti 8. V drugi tretjini je na parket stopila drugačna peterka. V kolikor so fantje iz prve tretjine obrambo z meti iz pol razdalje zvlekli izpod koša, je v drugi tretjini voz vlekel Filip, ki je nasprotnikovo obrambo z izjemnimi prodori tiščal nazaj pod koš in ob tem zadel še 8 točk. To tretjino so naši igralci Juš, Rok, Lan, Filip, Blaž in Tibor prejeli zgolj 6 točk, kar gre pripisati odlični in požrtvovalni obrambi. Tudi ta tretjina je bila naša z rezultatom 8:6.
Zadnja tretjina se je nadaljevala, kot sta se prejšnji zaključili; s prevlado naših igralcev. Končni rezultat je tako znašal osupljivih 54:22 za našo ekipo.

S svojo igro sta k uspehu v prvem kolu pomagala tudi Jaka in Martin.

Z zmago v finalni tekmi so ošbijevci postali občinski PRVAKI in se tako uvrstili na področno tekmovanje, ki se bo odvijalo 5.12.2018 na OŠ Miklavž.

ČESTITAMO!