Splošno o svetovalni službi

SVETOVALNA SLUŽBA V OSNOVNI ŠOLI (temeljna opredelitev)

Temeljni vzgojno-izobraževalni ciljšole in s tem šolske svetovalne službe je optimalni razvoj otroka ne glede na spol, socialno in kulturno poreklo, veroizpoved, narodno pripadnost ter telesno in duševno konstitucijo.

Svetovalna službav šoli pomaga in sodeluje z osnovnim namenom, da bi bili vsi posamezni udeleženci v šoli in vzgojno-izobraževalna ustanova kot celota čim bolj uspešni pri uresničevanju temeljnega in v tem okviru vseh drugih sistemsko zastavljenih splošnih in posebnih vzgojno-izobraževalnih ciljev.

Temeljna nalogašolske svetovalne službe je, da se na podlagi svojega posebnega strokovnega znanja preko svetovalnega odnosa in na strokovno avtonomen način vključuje v kompleksno reševanje pedagoških, psiholoških in socialnih vprašanj vzgojno-izobraževalnega dela v šoli, s tem da pomaga in sodeluje z vsemi udeleženci v šoli ter po potrebi tudi z ustreznimi zunanjimi ustanovami.

Temeljne dejavnosti šolske svetovalne službe na OŠ Bojana Ilicha so:

Pomoč otrokom, staršem in drugim pedagoškim delavcem pri različnih razvojnih, vzgojnih, psihosocialnih in drugih problemih.

Če iščete nasvet, kam po končani osnovni šoli, potrebujete pomoč pri učenju, vas zanima, kako se učiti, kako priti do subvencionirane šolske prehrane, subvencionirane šole v naravi, se želite vpisati na našo šolo ... se oglasite v šolski svetovalni službi.

KONTAKTNI PODATKI

Šolske svetovalne delavke:

  • Cvetka Žerjal Stres, prof. ped. in soc.,
  • Mateja Jeznik, prof. ang. in ped. in  
  • Nina Krajcer, prof. ped. in zgod.

Telefon: 02/22 83 445

e-pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Naš cilj je: »Ne izključevati, temveč vključevati in podpirati vse sodelujoče

v vzgojno-izobraževalnem procesu

dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič

V okviru šolske svetovalne službe deluje tudi specialno pedagoška služba, ki jo sestavljajo mag. Alenka Prah, Nina Krajcer, prof. ped. in zgod.,  specialni pedagoginji Petra Rajšp in Vesna Tavčar ter socialna pedagoginja Andreja Močnik Kožič.

Telefon:     02/22 83 445,

E – pošta: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..