Bolnišnična šola

Pust

V četrtek, 20. 2. 2020, smo imeli v bolnišnični šoli projektni dan Pust. Na Suzanino pobudo nas je ob 13. uri zabaval klovn Gašper s Ptuja. Bolniki z vseh oddelkov so bili ob predstavi sproščeni, veseli, morebiti so za trenutek celo pozabili na svoje težave. Po končani klovnovi predstavi pa smo nadaljevali z delavnico. Izdelovali smo si pustne maske po navodilih gostje Biserke Bobnar-Bibi iz Lutkovnega gledališča Maribor. Skupina je z veseljem začela z izdelavo mask. Nekateri so maske dokončali, nekateri pa jih bodo sami, po svojih zamislih, končali doma. Poslovili smo se z dobro voljo in nasmehom. Naj bo še veliko takšnih dni.

Slike najdete v naši spletni galeriji tukaj.

KULTURNI DAN »ŽIVLJENJE JE VRTILJAK«

Čuti življenje, ki te poljublja in objema, čudovito je, toliko lepega je že bilo o tem napisanega.
Pod okriljem pesmi, poezije in glasbe smo 5. februarja izvedli kulturni dan, ki smo ga popestrili s polurnim kulturnim programom v sejni sobi Klinike za pediatrijo. Vsi sodelujoči otroci in mladostniki so obogatili vrtiljak življenja s petjem in recitacijami. Nekateri izmed njih so pravi mojstri rim, nekateri odlični pevci in recitatorji in ko se vse združi v čudovito celoto, je čas, da se umiriš, prisluhneš utripu - sporočilu življenja. Zavriskaj. Zapleši. Zapoj. Predvsem pa čuti ... čuti ta čudovit dar, ki se imenuje BITI ... BITI ŽIVLJENJE ...

 

IMG 1287  IMG 1290  IMG 1294  IMG 1305 

Jana Šerc in Ingrid Ladinek Korez

 

Kamišibaj v bolnišnični šoli

11. 12. 2019 smo imeli v bolnišnični šoli tehniški dan Kamišibaj. Suzana je predstavila kamišibaj kot umetnost. Matka Kristan nam prikazala tri pravljice: Vračilo in plačilo, Pravljica o nežnem velikanu, Kaj je najboljše, tisoč ogledal. Prisotno skupino je zelo navdušila za nadaljnjo delo. Vsak učenec si je naredil preprosto gledališče in po vzoru ilustriral in zapisal znano pravljico ali si jo sam izmislil. Pripravljene pravljice so nekateri tudi predstavil. Skupina je bila na zelo zadovoljna.

Čarobni gozd - vabilo

VABILO CAROBNI GOZDSpoštovani, 

v petek, 20. decembra 2019, vas ob 13. uri vabimo v UKC Maribor, kjer bo na podzemnem hodniku Oddelka za pediatrijo (klet 2) praznična predaja 32 metrov dolge stenske poslikave "Čarobni gozd", avtorice Ize Ambrožič Simončič.

Program: učenci OŠ Bojana Ilicha 

 

 

Naravoslovni dan: Kdo bi vedel? – kviz z eksperimenti

IMG 1103Učiteljici Dragica in Suzana sta v okviru naravoslovnega dne s tako imenovanim eksperimentalnim kvizom želeli pri otrocih in mladostnikih preveriti, kako zanimivi so naravoslovje, kemija in fizika v šoli in koliko naučenega pri pouku lahko uporabijo kot splošno znanje.

Kviz je vrsta miselne igre ali tekmovanja, v katerem (posamezniki ali skupine) poskušajo pravilno odgovoriti na zastavljena vprašanja. Tokrat so bila vprašanja zastavljena tako, da je pravilen rezultat pokazal dobro izveden eksperiment. Za pravilno odgovorjena vprašanja smo beležili točke, kajti tekmovalci so se potegovali za sladke nagrade. Najvišji rezultat pa je določil tudi zmagovalca (posebna nagrada!).

V bolnišnični šoli cenimo vedoželjnost, ustvarjalnost in inovativnost. Vse naštete lastnosti, ki so prisotne pri mladih eksperimentatorjih, so glavni razlog za to, da se z velikim veseljem odločamo za izpeljavo naravoslovnih dni v obliki eksperimentalnega dela (kemijski in fizikalni poskusi).

Dragica Brilej

Preberite več ...

Podkategorije

OGLASNA DESKA
Število prispevkov:
5

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..