Petek, 13. februar 2015, je bil zadnji delovni dan pred zimskimi počitnicami, dan pred valentinovim in pustno soboto. V bolnišnični šoli smo pripravili kulturni dan Bolnišnični orkester in ga razdelili na dva dela. V prvem delu je bil naš gost učitelj glasbene umetnosti Marjan Kovačič Manč, ki je s seboj pripeljal elektronske inštrumente in nas nanje naučil zaigrati irsko in keltsko pesem.

Z delom so začeli fantje, ki so sedli na bobne in nanje udarjali ritem. Gledalci smo jim pomagali z ritmičnim ploskanjem, umetniški vodja Manč pa je zaigral glavno melodijo. Dekleta so glasbo izvabljala iz elektronskih godal, čeprav še nikoli niso igrala violine. Spet je glavno melodijo, tokrat iz filma Titanik, zaigral Manč. V poldrugi uri vaj so se učenci tako naučili dve različni skladbi, ki ju je publika navdušeno pozdravila s ploskanjem.

IMG 3149 1280x768V odmoru smo zamenjali prizorišče in se lotili drugega izziva. Iz različne odpadne embalaže so učenci sami izdelali preproste inštrumente, jih okrasili in preizkusili. Skupaj smo zapeli pesem in jo spremljali s svojimi glasbili.

Ingrid Ladinek Korez in Aleksandra Friš