1. dan

razred2Kljub daljšemu čakanju na hitri cesti pred Domžalami nam razpoloženje ni upadlo. Veselili smo se nadaljne poti in prihoda v VIRC, kjer nas je čakalo toplo kosilo. 

Po namestitvi v sobe smo pohiteli na plažo in pričeli z urjenjem plavanja. Nato špageti z bolonjsko omako, da smo si povrnili moči in sprehod do Ulike. Nekaj prostega časa za igro je bilo dobrodošlega pred naslednjim "učenjem". Ponovili smo kako na nebu prepoznati mali in veliki voz (mali in veliki medved) in kako poiskati Severnico. Pa še nekaj stvari o ozvezdju Kasiopeje, a tega že nismo več dobro slišali ... Priprava na spanje je potekala gladko in brez zapletov.

Lahko noč!

 2. dan

dscn6771Za nami je uspešen dan, čeprav smo morali uriti možgančke. Tudi sonce je bilo prijazno z nami, zato smo lahko dopoldne in popolne veliko čofotali in iskali morske zaklade. Ponosni smo, ker je velika družba ošbijevih plavalcev bogatejša za novega plavalca. Manjkali niso tudi  adrenalinski užitki na toboganu.

V prijateljskem dvoboju (nogomet in odbojka) z limbuško šolo smo ponosno zastopali barve naše šole. Zmaga nam je dala energijo za daljši pohod v mesto. Trgovci bi bili zelo zadovoljni, če bi jih obiskali vsak dan.

Vsem pošiljamo topel morski pozdrav. No ja, čisto malo vas pa le pogrešamo!

3. dan

dscn6828Smola pa taka! Dež nas je obiskal hitreje, kot smo pričakovali, a ker ni zime za Eskime, nas je s plaže pregnala šele prava ploha. Ker pa po dežju vedno posije sonce, smo se popoldne kot martinčki greli in uživali na toplem soncu. Dež je izginil kot kafra, a bojimo se, da ne za dolgo.

Povratna tekma z limbuško šolo je dokazala, da smo preprosto boljši. Limbuš, oprosti, a kar je res, je res. Večer smo zaključili pravljično z ogledom najnovejšega filma o malo drugačni Trnuljčici.

Čas teče, nič ne reče ... ura odhoda se hitro bliža ... Eni srečni, drugi nesrečni smo takoj zaspali. Tudi vam želimo lahko noč!

 4.dan

11-dscn6851Dopoldne nam Pozejdon, bog morja, ni bil naklonjen.Kljub sončnemu vremenu smo nemočni opazovali njegov srd. Našo veliko željo po plavanju so ustavili mogočni valovi. Ne razumemo njegove jeze, saj smo ves čas bili zelo pridni. Morda pa ni bil jezen na nas?!

Po kosilu smo v okviru tehniškega dne zgibali letala in s pomočjo mikroskopov spoznavali Pozejdonovo bogato kraljestvo rastlin in živali. Morda ga je to pomirilo in nam je popoldan namenil mirnejše morje. Po večerji je sledil še poslednji sprehod do mesta z obiskom akvarija in nakupom zadnjih spominkov. Krona dneva je bilo rajanje v diskoteki. TO je TO!

Še zadnje, tokrat zelo resno obvestilo:

VIRC bomo zapustili takoj po kosilu in če ne bo neželjenih zastojev, bomo v vaš objem planili med 18. in 19. uro.

Med vrnitvijo se bomo potrudili na tej spletni strani sporočiti natančno uro prihoda.

Kmalu nasvidenje, vaši ilihovci!

Vse slike lahko vidite v naši spletni galeriji tukaj.