novinarjiMed šolskimi novinarji je te dni kar završalo. »Darka gremo intervjuvat! Si lahko misliš! To je noro!« Takšni so bili odzivi, ko so učenci izvedeli, da bodo lahko intervjuvali čisto pravega svetovnega prvaka v plavanju, Darka Đurića. Človeka, ki zna življenje kljub svojim telesnim oviram živeti na polno.
In smo zavihali rokave.

14 dni pred obiskom Darka v Ljubljanski dvorani Tivoli smo novinarji staknili glave in pridno zbirali informacije o prvaku, pripravljali fotoaparate in kamere, hkrati pa smo že odštevali dneve do ponedeljka, 7. 10. 2013.
Iz Maribora smo se v Ljubljano podali že ob 7. uri in na bazene Tivoli prispeli tik pred začetkom treninga Darka Đurića. Kar celo uro smo bili prisotni na njegovem rednem treningu, tempo pa mu je ves čas narekovala pomočnica glavnega trenerja, Jana Čander. »Darko je trmast in vztrajen in če si česa želi, potem za to trdo dela,« je povedala Jana, ko smo opazovali, snemali in fotografirali Darkovo neumorno plavanje po bazenu gor in dol. Šolski novinar Anej in ostali navdušenci so prvaku merili čas in se kar niso mogli načuditi Darkovemu času, ko je neverjetno hitro plaval delfina in kravl. Po treningu pa nas je Darko povabil v mirnejši kotiček, kjer smo se lahko z njim in njegovo trenerko Jano kar tričetrt ure pogovarjali.
Ali je Darko Đurić, svetovni rekorder v paraolimpijskem plavanju, z dvema zlatima in enim srebrnim odličjem iz Kanade, zadovoljen z osvojenim naslovom svetovnega prvaka? »Seveda sem, toda lahko bi bilo bolje. Na naslednji tekmi želim ne le osvojiti zlato, ampak postaviti rekord,« je odgovoril zmeraj nasmejani in optimistično naravnan Darko. Če si vztrajen in če imaš voljo, potem sledi samo ena pot – pot do uspeha. Bravo, Dare!

Pa da ne boste mislili, da smo šolski novinarji kar tako! Na snemanje smo povabili novinarsko ekipo RTV SLO1, kjer se je naš učenec Filip Marhl zelo izkazal in za oddajo Infodrom opravil kratek intervju z Darkom Đurićem.
Oglejte si ga na spodnji povezavi:

http://www.rtvslo.si/infodrom/infoteka/4/1277

Pripravila: Aleksandra Godec