kolažV petek, 1. marca 2019, je v prostorih angleške učilnice potekalo 2. zasedanje otroškega parlamenta na temo šolstva in šolskega sistema. Na otroški tribuni, odprti za vse zainteresirane učence ter zaposlene na šoli, je tokrat sodelovalo 26 udeležencev.

Najprej je gospa ravnateljica prisotne učence pohvalila za dosedanje delo ter udejstvovanje na šolski ravni parlamenta. Poudarila je pomen razrednih predstavnikov ter izpostavila nekaj za to vlogo pomembnih lastnosti – odgovornost, zaupanje, spoštovanje ter deljenje prijaznih »pomežikov«. V upanju, da bi tekom zasedanja nastali konstruktivni predlogi, je učencem zaželela obilo dobre energije. Njenim besedam se je pridružila tudi predsednica otroškega parlamenta Maša. Zbranim se je prijazno zahvalila za udeležbo ter jim v želji po odličnih zaključkih predala besedo.

Na razpravi v okviru omizja je vsak udeleženec predstavil svoj pogled na izhodiščne teme, ki so se tokrat nanašale na pozitivne plati šolskega prostora. Razvila se je dinamična debata z ugotovitvami, ki govorijo v prid prijetni plati osnovnošolskega vsakdana.

V sklopu zasedanja smo izbrali tudi delegate za 29. regijski otroški parlament. Sedmošolec Aljaž, osmošolka Dina in devetošolka Maša bodo letošnje zaključke ter predloge 14. marca 2019 delili z vrstniki iz mariborskih osnovnih šol.