V torek, 15. septembra 2020, se je z zadnjimi zagovori zaključilo 54. Srečanje mladih raziskovalcev Slovenije, in sicer v Mariboru, na Fakulteti za naravoslovje, in ne v Murski Soboti kot tradicionalno prejšnja leta. Zaradi ukrepov za zagotavljanje varnosti in omejevanja širjenja COVID-19 so zagovori potekali skoraj 4 mesece kasneje kot običajno, tako da je večina naših avtorjev že srednješolcev, kar pa ne zmanjša njihovega uspeha. Tudi tokrat so namreč dosegli odlične rezultate – 3 ZLATA IN 3 SREBRNA PRIZNANJA.

 

Največ priznanj so pod mentorstvom Jožeta Senekoviča prejeli naši matematiki: zlato priznanje Črt Cigale in Aleksander Kalacun (Koliko je ulomkov?), srebrno pa Dina Đonlagič, Brina Homšak in Lan Žiga Anderlič (S pregibanjem do znanih likov) ter Blaž Koprivšek in Matevž Petek (Število kvadratov).

Na področju kemije je Julija Krajnc Urbanek za nalogo Raziskave biopolimernih materialov (mentorica Metka Kovač) prejela zlato priznanje.

Prav tako zlato priznanje sta prejeli tudi Luša Pečovnik Wutt in Sara Perišić. Pod mentorstvom Anžeta Boha sta na področju Tehnike in tehnologije raziskovali Naravno ali umetno izolacijo – katero naj izberemo?

Ana Mišič in Ela Žagar sta pod budnim očesom Martina Knupleža merili Reakcijski čas in napake pri merjenju (področje fizika). Za svojo raziskovalno nalogo sta prejeli srebrno priznanje.

VSEM AVTORJEM IN MENTORJEM ČESTITAMO!