collageTo je samo ena od misli, s katero so petošolke ob svetovnemu dnevu voda v okviru projekta Varujmo svojo kapljico vode ustvarjale »Pot dobrih želja za Dravo«. Anđelija Todorović, Hadassa in Ariela Tavares, Hana Potrč, Alex Krušič Sterguljc ter Maja Čač so pod mentorstvom Andreje Stumpf poslikale kamne, zadnjo stran pa opremile z mislimi o vodi. 

Tudi prvošolci so se pod mentorstvom Eve Mlinarič, Almire Pavlič, Jožice Cehner in Gordane Lopič z veseljem pridružili projektu. Ker se pisanja šele učijo, so kamenčke samo narisali, želje pa izrekli ustno.

Vključili so se tudi učenci drugih in tretjih razredov pod mentorstvom Nerine Leiner, Ide Haramije in Milete Golob, prav tako so otroci iz 4. c razreda pod mentorstvom Olge Majcen poslikali kamne in zapisali lepe misli o vodi in naši Dravi. 

Sedmošolci so Svetovnemu dnevu voda posvetili naravoslovni dan. Spoznali so delovanje centralne čistilne naprave Maribor, praktične načine čiščenja odpadnih voda in določali biološko čistost vode odpadnih voda.

Z vami delimo fotoutrinek in misli iz kamenčkov: MODRINA SREČE, SKRIVNOSTNA VODA DALEČ SEŽE, IMETI VODO JE ČAST, VODA OHRANJA ŽIVLJENJA, VODA JE DRAGOCENA, KAPLJICA VODE OSREČI NAŠ DAN, VIDIMO JO KOT MODRINO NEBA, PRINAŠA NAM SREČO, VODA JE NAŠA SREČA,VIDEN JE ODSEV V VODI, VODA JE SPOMIN NA PRETEKLOST IN UPANJE V PRIHODNOST, VODA JE NESKONČNOST, VESELJE, SREČA, JE DEL NAS…