ŠPORTNI DOGODKI

MAŠA PODGORNIK IN ROKO GODIČ OSVOJILA ZLATI MEDALJI NA EKIPNEM DRŽAVNEM PRVENSTVU V ATLETIKI

3Atletsko ekipno državno prvenstvo v starostnih kategorijah do 12 in 14 let je minuli konec tedna potekalo v Žalcu. Izjemno uspešni so bili mladi atleti mariborskega kolektiva AK Štajerska za katerega nastopata tudi naša učenca Maša Podgornik in Roko Godič. Maša je osvojila 1. mesto v skoku v daljino ter 3. mesto v skoku v višino, Roko pa 1. mesto v štafetnem teku 4 x 100m in 2. mesto v skoku v višino.
Maša Podgornik je s prvim mestom in zlato medaljo dosegla izvrsten uspeh še na državnem prvenstvu v atletskem mnogoboju do 14 let, ki je tokrat potekalo v Tolminu.
Čestitamo!

 

Preberite več ...

PREVERJANJE PLAVALNIH SPOSOBNOSTI ZA ŠESTOŠOLCE

V torek, 15.6.2021, bo za učence 6.a, b. in c. razreda organizirano preverjanje plavalnih sposobnosti (zaradi pandemije ni bilo izvedeno v Poreču).

Učenci ta dan pridejo v šolo ob 9.20 uri. V svojih matičnih učilnicah bodo pomalicali in se nato ob 9.40 uri z učitelji spremljevalci odpravili do avtobusa, ki jih bo odpeljal do kopališča Pristan, kjer se bo preverjanje odvijalo.
Med 11.30 in 12.00 uro se z avtobusom vrnejo v šolo.
Kosilo bo po veljavnem urniku.

OPOZORILO: NA TESTIRANJE VZEMITE KOPALKE IN BRISAČO!
Učitelj športa:
Džino Idžojtič

BOR VRAN BENKOVIČ POSTAVIL DVA DRŽAVNA REKORDA V PLAVANJU

BOR V. BENKOVIČ DVA REKORDA V KRANJU 2021V Kranju je 5. in 6. junija potekalo mednarodno tekmovanje v plavanju. Udeležili so se ga tudi plavalci PK Branik iz Maribora. S svojimi dosežki na tekmovanju je ponovno opozoril nase učenec 8.a razreda naše šole, Bor Vran-Benkovič. V dveh disciplinah, 50 prosto s časom 0:24,93 in 200 mešano s časom 2:12,61, je postavil nova državna rekorda v kategoriji dečkov do 14 let.
To sta Borova že 20. in 21. državni rekord.
Po dolgem času brez tekmovanj je lepo videti napredek mladih športnikov, ki jih epidemija ni ustavila, za povrh pa so še vzorni učenci.
ČESTITAMO!

S ŠPORTOM PROTI KORONI - 4. RAZRED

1Tako kot učenci petega razreda so bili tudi učenci četrtega razreda zelo zadovoljni, da so bili v mesecu maju deležni dodatne ure športa. Gibanje igre in druženje je bilo zelo dobrodošlo, še posebej, če vemo koliko časa se je presedelo pred računalniki in za mizo v času korone. Učenci so si enotni v želji, da se dodatne ure športa še kdaj ponovijo. Igra z vrstniki je nekaj kar jih gibalno krepi in zelo osrečuje.

Boris Mujović, športni pedagog

 

Preberite več ...

DELOVNA SOBOTA PRESTAVLJENA

time management concept landing page 52683 12861Dne 29. maja 2021 je bil v okviru delovne sobote za vse oddelke šole predviden športni dan.

Zaradi nepredvidljivih vremenskih razmer (padavine, razmočen teren) je športni dan prestavljen za nedoločen čas. O datumu izvedbe boste pravočasno obveščeni z okrožnico. Obveščamo vas tudi, da namesto odpadlega športnega dne to soboto ni pouka.

Učitelja športa

 

 

DODATNA URA ŠPORTA ZA UČENCE 4. RAZREDA

Četrti razredi bodo v maju deležni dodatne ure športa. V času korone in karantene so učenci veliko časa preživeli pred računalniki in presedeli doma za knjigo. Da bi dvignili raven telesne pripravljenosti, smo vključili uro športa več. Verjamemo, da bo to dobrodošlo, saj se z gibanjem pokažejo pozitivni učinki tudi na drugih področjih, s katerimi se ukvarjajo učenci. 

Zainteresirani učenci in starši boste dobili prijavnico, ki jo pravočasno vrnite razredničarki.

Preberite več ...

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..