veslanjeNa naši šoli se je v petek, 27. marca, odvijalo 1. državno prvenstvo osnovnih šol v veslanju na simulatorjih.
Veslaško tekmovanje na simulatorjih, ki ga je Veslaška zveza Slovenije v sodelovanju z našo šolo v šolskem prostoru izvedla prvič, se je izkazalo za zadetek v polno. Sodelovalo je 31 osnovnošolskih ekip iz vse Slovenije.
V posamezni ekipi je tekmovalo po 8 učencev in učenk, ki so se na 2.000 metrov dolgi veslaški progi menjavali na vsakih 250 metrov. Poleg udeležencev in mentorjev, ki so glasno spodbujali vsak zaveslaj svoje ekipe, so tekmovanje popestrili tudi nekdanji vrhunski tekmovalci v veslanju, ki so vsaki ekipi pomagali s svojimi nasveti. Tekmovalci so lahko svoje čase in položaj čolna spremljali tudi na velikem platnu.

Prvega osnovnošolskega državnega naslova se je veselila ekipa učencev in učenk iz Osnovne šole Trnovo. Naša ekipa je osvojila odlično tretje mesto, le za las pa jo je premagala drugouvrščena ekipa OŠ Leona Štuklja iz Maribora.

Ekipa OŠ Bojana Ilicha: Pija Kovačič, Nela Marin, Brina Plevnik, Iza Razgoršek, Lina Janežič, Nina Movrin, Blaž Puhek, Valuk Macuh, Jan Ul, Filip Merkan, Luka Železnik in Jernej Praznik.

REZULTATI:
1. OŠ Trnovo Ljubljana; 07:03.1
2. OŠ Leona Štuklja Maribor; 07:08.4
3. OŠ Bojana Ilicha Maribor; 07:08.5
4. OŠ Vojke Šmuc Izola; 07:12.9
5. OŠ Dušana Bordona Koper; 07:20.6

ČESTITAMO!