Splošno o svetovalni službi

 

SVETOVALNA SLUŽBA V OSNOVNI ŠOLI

 

Temeljni vzgojno-izobraževalni cilj šole in s tem šolske svetovalne službe je optimalni razvoj otroka ne glede na spol, socialno in kulturno poreklo, veroizpoved, narodno pripadnost ter telesno in duševno konstitucijo.

 

Svetovalna službav šoli pomaga in sodeluje z osnovnim namenom, da bi bili vsi posamezni udeleženci v šoli in vzgojno-izobraževalna ustanova kot celota čim bolj uspešni pri uresničevanju temeljnega in v tem okviru vseh drugih sistemsko zastavljenih splošnih in posebnih vzgojno-izobraževalnih ciljev.

 

Temeljna naloga šolske svetovalne službe je, da se na podlagi svojega posebnega strokovnega znanja preko svetovalnega odnosa in na strokovno avtonomen način vključuje v kompleksno reševanje pedagoških, psiholoških in socialnih vprašanj vzgojno-izobraževalnega dela v šoli, s tem da pomaga in sodeluje z vsemi udeleženci v šoli ter po potrebi tudi z ustreznimi zunanjimi ustanovami.

 

Dejavnosti šolske svetovalne službe na OŠ Bojana Ilicha so pomoč otrokom, staršem in drugim pedagoškim delavcem pri različnih razvojnih, vzgojnih, psihosocialnih in drugih problemih.

 

Če iščete nasvet, kam po končani osnovni šoli, potrebujete pomoč pri učenju, vas zanima, kako se učiti, kako priti do subvencionirane šolske prehrane, subvencionirane šole v naravi, se želite vpisati na našo šolo ... se oglasite pri nas.

 

KONTAKTNI PODATKI

Šolske svetovalne delavke:

  • Cvetka Žerjal Stres, prof. ped. in soc.,
  • Mateja Jeznik, prof. ang. in ped. in  
  • Nina Krajcer, prof. ped. in zgod.

 

Telefon: 02/22 83 445

e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

 

V okviru šolske svetovalne službe deluje tudi specialno pedagoška služba, ki jo sestavljajo specialne pedagoginje mag. Alenka Prah, Petra Rajšp, Bernarda Varžič (OŠ Gustava Šiliha), Sanja Brumen (Cirius Kamnik), pedagoginji Mateja Jeznik in Nina Krajcer, socialna pedagoginja Andreja Močnik Kožič, psihologinja Sara Mičič, tiflopedagoginja Ana Mohorko (center Iris) ter logopedinja Mateja Frangež (CSG Maribor). 

 

Naš cilj je:

»Ne izključevati, temveč vključevati in podpirati vse sodelujoče

v vzgojno-izobraževalnem procesu.«

dr. Gabi Čačinovič Vogrinčič

06

Pin It

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..