VPIS V SŠ

VPIS V SŠ - stanje prijav

vpisSpoštovani devetošolci,

v sklopu informacij, ki se navezujejo na vaše nadaljnje šolanje, vam posredujemo povezavo do spletnega mesta, kjer lahko spremljate prosta mesta in stanje prijav oz. vpisa v srednje šole. 

Datoteko prenesete s klikom tukaj.

 

 

VPIS V SŠ - merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve

bnUčenci, ki bodo letos zaključili deveti razred in se bodo prijavili na srednje šole, ki bodo omejile vpis, bodo za sprejem v 1. letnik potrebovali TOČKE. Pridobili jih bodo z doseženim učnim uspehom v  7., 8. in  9. razredu. Z učnim uspehom lahko pridobijo največ 175 točk. 

Štejejo zaključne ocene obveznih predmetov iz 7., 8. in 9. razreda osnovne šole. 

Če se v 1. oziroma 2. krogu izbirnega postopka na posamezni srednji šoli na spodnji meji razvrsti več kandidatov z istim številom točk, ki so jih pridobili z učnim uspehom, se izbira med njimi namesto uporabe točk, doseženih na nacionalnem preizkusu znanja /NPZ/, opravi na podlagi seštevka točk, pridobljenih iz zaključenih ocen 7., 8. in 9. razreda osnovne šole, pri predmetih slovenščina, matematika in prvi tuj jezik.

 Povzeto iz okrožnice MIZŠ, 16. 3. 2021

Mentorica KO: Cvetka ž. Stres

PRIJAVNICA ZA VPIS

 

Do obrazca - prijavnice lahko dostopate in jo natisnete tukaj.

 

VPIS V SŠ - prenos prijavnic

rrSpoštovani učenci in starši, 

na spletni strani Ministrstva za šolstvo, izobraževanje in šport je objavljeno obvestilo o poteku prenosa prijavnice za vpis novincev v srednje šole za šolsko leto 2021/2022. 

Prijavnice lahko prenašate elektronsko do 22. 4. 2021.

 

 

 

 

Roditeljski sestanek - prosojnice

 

Spoštovani učenci in starši, na tem mestu si lahko ogledate vsebino prosojnic, predstavljenih na roditeljskem sestanku 9. februarja 2021. 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..