V tretje gre rado, bi lahko rekli, saj s 1. 9. 2013 začenjamo že tretji mednarodni projekt Comenius – Večstrankarska partnerstva. Med 134 prijavljenimi večstrankarskimi projekti je bilo le 52 odobrenih in mi smo med izbranimi srečneži.

Tokratni projekt o energiji se imenuje Energy – A European Inspiration. Z nami v skupini so še stari znanci sodelujociiz Nemčije (Evangelisches Gymnasium, Werther), Belgije (Sint- Romboutscollege, Mechelen), Irske (Beech Hill College, Monaghan), Slovaške (Základná škola, Zvolen), Poljske (Zespol Szkol Zawodowych im. Stanislawa Staszia, Ostróda) in nova članica iz Španije (Andoaingo Aita Larramendi Ikastola Koop. Elkartea).

K sodelovanju vabimo učence 8. in 9. razreda, ki jih ta tema zanima in so pripravljeni marljivo zbirati podatke, raziskovati, pisati, risati, modelirati … Prva naloga je tako rekoč pred vrati, in sicer izdelava izvirnega logotipa za naš projekt (rok 10. oktober 2013). Najmarljivejši člani bodo poleg novih zanimivih vsebin z mentorji obiskali še partnerske šole v Belgiji in Španiji.

Če vas tema projekta zanima, se javite učitelju Martinu Knupležu, ki vam bo podrobneje predstavil sam projekt.

Koordinatorka Sonja Oprešnik