Novice

PIA P Z veseljem sporočamo izjemne novice! V preteklih mesecih je naša učenka iz 6.a razreda dosegla izjemne rezultate na državni in mednarodni ravni, kar je navdušujoče.

Omenili bi nekaj zadnjih odličij, ki jih je prejela:
Na mednarodni tekmi Favorit Cup v Mariboru (september 2023) je dosegla 1. mesto v disciplinah žoga in trak.

Na mednarodni tekmi Challenge Cup v Ljubljani (oktober 2023) pa je osvojila 1. mesto brez rekvizita ter 2. mesto v disciplinah žoga in mnogoboj.
Iskreno ji čestitamo za te izjemne dosežke in ji želimo še veliko nadaljnjih uspehov ter izpolnjenih ciljev v prihodnosti.

Bravo!

IMG 20231115 113720Prvič v zadnjih tridesetih letih je bilo tekmovanje v košarki organizirano v formatu področnega tekmovanja, kjer so se že v uvodnem delu priključile šole izven Maribora.
23 šolskih, košarkarskih ekip je bilo razdeljenih v šest skupin. Vsaka izmed skupin je odigrala lasten turnir predtekmovanja iz katerega sta se naprej uvrstili le dve ekipi.


Naša šola je gostila četrto skupino. Tako so nas 25.10.2023 obiskale ekipe OŠ BORCEV ZA SEVERNO MEJO, OŠ FRANCA LEŠNIKA VUKA iz Slivnice in OŠ ANGELA BESEDNJAKA.


Prvo tekmo je šolska ekipa odigrala z nasprotniki z OŠ Angela Besednjaka. Naši tekmovalci so bili uspešni in zmagali z rezultatom 39 : 20. Med ekipama z OŠ Slivnica in OŠ Borcev za severno mejo, so bili uspešnejši slednji, ki so v nadaljevanju premagali poraženo ekipo s prve tekme in se tako kot prvi iz naše skupine uvrstili v nadaljnje tekmovanje. Našo ekipa je za uvrstitev potrebovala še zmago proti OŠ Slivnica. Fantje so bili uspešni in nasprotnike ugnali z rezultatom 47 : 17. Z zelo prepričljivo igro so se naprej uvrstili kot prvouvrščeni iz naše skupine z dvema zmagama in boljšo razliko v točkah.

IMG 20231130 115749Zanimiva tehniška dneva sta za nami.

Šesti razredi so se preizkusili v zahtevnejši tehniki, imenovani intarzija.

Sedmi razredi so izdelovali letala iz umetnih mas ter ulivali svečke v unikatno izdelane kalupe iz gline.
Osmi razredi so postali zlatarji z izdelovanjem prstanov, ogrlic in zapestnic.

Za še bolj prefinjen izgled so izdelali še elegantno škatlico, v katero so na mehko vato položili unikatni nakit.

Spoznavali so tudi sodobno tehnologijo, natančneje VR očala. Izdelali so jih iz kartona in jih uporabljali pri nadgrajevanju znanja iz astronomije.

Deveti razredi so spoznavali Srednjo elektro-računalniško šolo Maribor. Razmišljali so o postavitvi in obliki sodobne enonadstropne hiše ter izdelali maketo le-te.

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

ALBUMZbiranje udeležencev, svečana otvoritev ob nagovoru gospe ravnateljice ter plesna točka prvošolcev.

Nato je dvorano preplavilo sejemsko vzdušje.

Najlepša hvala vsem, ki ste s svojo dobrodelnostjo prispevali v sklad OŠ Bojana Ilicha.

Prelistajte album utrinkov in se prepričajte o čudovitem vzdušju, ki je vladalo na ta prvi decembrski dan.

pdfUtrinki bazarja 2023 

DEDEK MRAZ 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DOPIS za starše spremstvo

IZJAVA za otroke spremstvo

Podkategorije

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke