Resized Snapchat 207365724 1712578235716 2V ponedeljek, 8. aprila 2024, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 34. nacionalnega Otroškega parlamenta (NOP) v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). 115 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Duševno zdravje otrok in mladih oz. štirih podtemah. Mladi delegati, med katerimi je bila tudi OŠBI-jevka Iva Kristovič iz 9. A razreda, so s sprejetjem memoranduma otrok o izzivih na področju duševnega zdravja zaključili z dvoletno razpravo na omenjeno temo. 

Posnetek zasedanja je za ogled dostopen tukaj, memorandum, izčrpen zapis o poteku zasedanja in foto reportaža pa na tem mestu.

Med 7 predlaganimi temami, ki so jim mladi parlamentarci namenili največ pozornosti, je za temo 35. nacionalnega Otroškega parlamenta®, ki bo potekal v prihodnjem šolskem letu izbrana tema ŠOLSKI SISTEM – Problemi šolskega sistema, ocenjevanje, vpis v srednjo šolo, balast v učnih načrtih, primerjava šolskih sistemov v različnih državah.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke