DOGODKI

Pripravili smo si svoj vrt

IMG 20190409 105953Le kaj vse pride v visoko gredo? Kar vprašajte otroke. Bilo je zelo zanimivo in nekaj novega. Smo prvi na Ilichu, ki smo si lahko pripravili svoj vrtiček.

Hvala gospe ravnateljici, ki nam je to omogočila. Zahvala našemu Igorju, ki nam je naredil visoko gredo in pripeljal vse, kar smo dali vanjo ter vsem vam, ki ste prispevali sadike jagod, solate, zelišča (meto, žajbelj, timijan, sivko, ameriški slamnik, meliso.... in tablice z napisom, ki so še v izdelavi, katere nam bodo pripravili učenci z učiteljem Martinom.

Preberite več ...

27. medobčinsko prometno tekmovanje: "Kaj veš o prometu?"

V sredo, dne 17. 4. 2019, smo se udeležili 27. medobčinskega prometnega tekmovanja: »Kaj veš o prometu?« v kategoriji kolo. Našo šolo so zastopali štirje učenci iz 6. a in 6. b razreda. Tekmovanje je potekalo pri OŠ borcev za severno mejo v Mariboru. Učenci so tekmovali s kolesi v spretnostni vožnji na poligonu, v vožnji po mestnih prometnicah in v znanju iz teorije. Naši učenci so dosegli tretje mesto v ekipnem kvalifikacijskem tekmovanju. Vsi jim iskreno čestitamo.  

Zapisala: Sandra Čižič

Preberite več ...

Dnevi kitare v Krškem

Mladi glasbeniki so si na državnem tekmovanju Dnevi kitare v Krškem, v soboto, 6. 4. 2019, priigrali kar štiri zlate plakete. V 1. kategoriji komorne igre sta zlato plaketo in 2. nagrado prejela Bor Zazula in Val Vešligaj z duetom kitara/ksilofon, pod vodstvom mentorjev Anje Pirjevec in Bruna Domiterja. V 1. kategoriji solo pa sta dobitnici zlatih plaket Luna Vešligaj in Zoja Solar Rajh, ki je prejela tudi 2. nagrado, obe pod vodstvom mentorice Anje Pirjevec. Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo za odlične nastope.


 

ZASEDANJE 29. NACIONALNEGA OTROŠKEGA PARLAMENTA

V ponedeljek, 9. aprila 2019, se je v veliki dvorani Državnega zbora odvijalo zasedanje 29. nacionalnega otroškega parlamenta. Uradnemu odprtju z nagovoroma predsednice Državnega zbora in predsednika Slovenije je sledila razprava v delovnih skupinah ter plenarni del, na katerem so mladi parlamentarci poročali o delu v skupinah.

Osrednja tema plenarne razprave je bila nadaljevanje lanske, to je Šolstvo in šolski sistem. Vsebina je za ogled dostopna na spletni strani RTV SLO tukaj. Na časovnem traku pri točki 1:14:32 se je v debato vključila tudi devetošolka Maša Drevenšek, učenka naše šole.  Zasedanje se je zaključilo z razglasitvijo teme 30. nacionalnega otroškega parlamenta, ki bo potekala na temo »Moja poklicna prihodnost«

MLADI ZA NAPREDEK MARIBORA 2019 – 36. SREČANJE

3. aprila 2019 se je s prireditvijo v Narodnem domu zaključil letošnji program Mladi za napredek Maribora.

Učenci naše šole so pod vodstvom štirih mentorjev oddali šest raziskovalnih nalog.

Dosegli so naslednje rezultate:

ZLATO PRIZNANJE:

  • PROIZVODNO-TEHNIČNO PODROČJE: Zakaj se babičino okno ne zapira dobro? Avtorici Luša Pečovnik Wutt in Ela Železnik, mentor Martin Knuplež.

SREBRNA PRIZNANJA:

  • BIOLOGIJA: Dedovanje v teoriji in praksi, avtorici Maša Drevenšek in Robin Marn, mentorici Vesna Masten Gubeljak in Andreja Senčar,
  • MATEMATIKA: Kvadrat in trikotniki, Izidor Golčar in Filip Dugonik, mentor Jože Senekovič,
  • MATEMATIKA: Barvanje domin, avtor Filip Kores Urlep, mentor Jože Senekovič,
  • MATEMATIKA: Naravno število je razlika kvadratov, avtorja Sven Aleksandar Marković in Luka Aleksander Riedel, mentor Jože Senekovič,
  • ZGODOVINA: »AVE TRIUMPHATOR!«, avtorji Lena Cof, Lan Voršič in Ana Bandur, mentorica Irena K. Korelc.

Preberite več ...

Ob zaključku natečaja »EMOJI V VERZIH«

Natečaj »Emoji v verzih«, pisan na kožo pesniško navdahnjenim učencem in učenkam, je zaključen. Z odzivom smo zelo zadovoljni – v določenem roku je bilo oddanih točno 50 prispevkov. V ožji izbor se je uvrstilo pet odličnih pesmi, ki so 6-člansko komisijo postavile pred zatevno nalogo.

Zaključni dogodek s kratkim kulturnim programom ter razglasitvijo zmagovalnega prispevka se je odvijal v petek, 5. aprila 2019. V učilnici angleščine se je zbralo precejšnje število povabljenih učencev, ravnateljica, njena pomočnica in knjižničarka. Navzoči so prisluhnili branju izbranih pesmi v izvedbi sedmošolke Ele, temu pa je sledila še svečana podelitev nagrad.

Uokvirjeno pesem ter cvet so prejeli Zoja F. (5. C), Vid V. (6. A), Luša P. W. (8. B) ter Vitan L. (9. B), za zmagovalno pa je bila razglašena pesem Napiši mi prijatelja, nastala pod vzdevkom 511536. Ob pomoči namigov smo avtorico zmagovalnih verzov uspeli najti – to je osmošolka Veronika M. Majhno pozornost ter aplavz sta si prislužili še najmlajša udeleženka natečaja Ajda M. (3. A) in Nadia M. (4. A), ki je v natečaju sodelovala z največ pesmimi.

Vsem sodelujočim iskreno čestitamo v upanju, da se bodo na literarnem področju udejstvovali tudi v prihodnje.

Tudi Vas lepo vabimo k branju zbirke »Emoji v verzih«.

Preberite več ...

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..