DOGODKI

Gibalni urici z babicami in dedki za naše prvošolce

IMG 20181018 103150Danes, v četrtek, 18. 10. 2018, smo na šoli v dopoldanskem času gostili stare starše naših prvošolcev. V sklopu Simbioza giba smo z njimi izvedli dve gibalni urici.

Prva razreda sta babicam in dedkom pokazala, kako potekajo njihove ure športa. Vsi skupaj smo se malo razgibali ter naredili nekaj vaj za ravnotežje.

Nasmejani in polni energije smo gibalni urici zaključili z zabavno igro, kjer so učenci ter babice in dedki tekmovali med podajanjem obroča skozi verigo.

Kako so prvošolci razgibali svoje babice in dedke, si lahko ogledate spodaj.

Preberi več

Simbioza giba

IMG 20181017 173822Naša šola v letošnjem letu sodeluje v projektu Simbioza giba. S tem namenom smo v sredo, 17. 10. 2018, v šolski telovadnici priredili gibalno urico za male in velike, starejše in mlajše ter vse mlade po srcu.

Gibalne urice se je udeležilo kar nekaj naših učencev in njihovih babic ter dedkov. Prišli pa so tudi starši in starejši iz Društva upokojencev Maribor.

Na začetku nas je pozdravila ga. ravnateljica ter nam namenila nekaj spodbudnih besed. Preostali del ure pa smo preživeli ob gibanju v prijetni medgeneracijski družbi. Skupaj smo bili super ekipa!

Kaj smo počeli in kako smo gibali, pa si lahko ogledate v fotoutrinkih.

Nina Volčanjk

Preberi več

ŠOLA V NARAVI KRANJSKA GORA 2018

Četrti dan

20181018 102706

Kranjska Gora

V Kranjsko Goro smo prišli,
da bi se zabavali.

Dan za dnem smo delali
in na pohode hodili.

Učitelje jezili smo,
kar nam v zabavo je bilo.

Preberi več

Kulturni dan z AFS Študent

IMG 5135V četrtek, 11.10.2018, smo učenci 2. razredov ves dopoldan preživeli v družbi folkloristov AFS ŠTUDENT. V uvodu kulturnega dne so nas najprej popeljali v svet kulturne dediščine. Igrali smo se različne stare rajalne igre, izdelali preprosto lutko in se naučili dva ljudska plesa. Na koncu smo se vsi zbrali v šolski telovadnici, kjer smo se predstavili z naučenimi plesi. Naši mentorji pa so nam predstavili plese še v originalnih kostumih.

 

Preberi več

Strokovno tiflološko vodenje

IMG 20181011 120208V četrtek, 11. oktobra 2018, smo 5. razredi sodelovali v programu Strokovnega tiflološkega vodenja po Mestnem parku, ki je sofinanciran v okviru »Razpisa za sofinanciranje programov na področju varstva okolja in ohranjanja narave v MOM za leto 2018«. Program se osredotoča na Mestni park, kot spomenik oblikovane narave in v njem izstopajočo drevesno/rastlinsko floro, v okviru katere smo se udeleženci pod strokovnim vodstvom Hortikulturnega društva Maribor, seznanili z senzornim dojemanjem žive okolice.
Hvala Hortikulturnemu društvu Maribor za lepo in poučno urico.

 

 

 

Preberi več

OBISK LJUBLJANE

IMG 0659

V torek, 9. oktobra 2018, smo učenci 5. razredov obiskali Državni zbor Republike Slovenije in staro Ljubljano. V državnem zboru so nas prijazno sprejeli, eno izmed naših skupin je vodila bivša učenka naše šole Katja Leitinger. Z navdušenjem nas je nagovoril tudi poslanec Andrej Rajh. Zaupal nam je, da tudi on prihaja iz štajerskega dela Slovenije. Po jutranji megli, nas so ob sprehodu po Ljubljani nenehno spremljali sončni žarki in nas nagovrjali :"Pridite še kdaj!"

Preberi več

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..