DOGODKI

ZAKLJUČEK ŠOLSKEGA LITERARNO –LIKOVNEGA PROJEKTA

Ob slovenskem kulturnem prazniku se je končal šolski likovnoliterarni
projekt za nadarjene učence, in sicer na literarno –
likovnem področju. Že drugo leto zapored je ta projekt
povezan z vpisom prvošolcev v 1. razred. Ob tem
pomembnem in prelomnem dogodku dobijo naši
bodoči učenci simbolično darilo – slikanico, ki nastane v
okviru literarne in likovne delavnice. Letos smo izdali
zgodbico Škrat Rumenko, ki čaka, da jo otroci ob vpisu med 20. in 22. 2. odnesejo s seboj.
V projektu je sodelovalo šest učencev 8. in 9. razreda:
Čarna Lampret, Jakob Brglez, Jaša Kereži, Sofiia, Fomina, Metka Supej in Adelina Roroka.
Mentorici: Ivica Pernat in Andreja Stumpf

TEKMOVANJE OŠ V ALPSKEM SMUČANJU IN DESKANJU NA SNEGU

20180206 123850V torek, 6. 2. 2018 je na Mariborskem Pohorju potekalo prvenstvo osnovnih šol v alpskem smučanju. Na megleni zahtevni progi so se vsak v svoji kategoriji odlično odrezali predvsem Ana Julija Ažnoh s 1. mestom, Špela Domjan in Metka Supej z 2. mestom ter Lira Pukl s 3. mestom. Tik pod stopničkami na 4. mestu so pristali Brina Homšak, Lan Voršič in Maj Voršič.
Ekipno so v alpskem smučanju deklice osvojile 1. mesto, dečki pa 3. mesto.
V sredo, 7. 2. 2018 pa je prav tako na Mariborskem Pohorju potekalo prvenstvo osnovnih šol v deskanju na snegu. Udeležil se ga je Rok Frešer in kot mlajši tekmovalec med starejšimi dosegel odlično 4. mesto.

Preberi več

ŠTAJERSKI MANKOČ

stajerskimankoc1Prejšnji vikend je v kopališču Pristan potekalo državno prvenstvo v plavanju za deklice in dečke. Učenec 8. b Jaka Borec, "štajerski Mankoč", je od začetka, tj. petka, 2. 2., do nedelje, 4. 2., v svoji kategoriji samozavestno in suvereno postavljal osebne in klubske rekorde, zato je skupna bera 9 odličij in naslovov državnega prvaka naravnost fantastična:
- posamezno 4 zlate – 1500 m prosto, 400 in 200 m mešano in 200 m hrbtno,
- 1 srebrna – 200 m prsno,
- 1 bronasta – 100 m mešano in
- v štafetah 1 zlata - 4x100 m prosto ter 1 bronasta - 4x200 m prosto.

 

 

 

 

 

 

 

Preberi več

Pariz

20180201 100621… je čudovit. Polni vtisov smo se vrnili s kulturno in umetnostno obarvane ekskurzije v Pariz. Ljubiteljice francoščine smo se skupaj z dijaki Prve gimnazije ter učenci OŠ bratov Polančičev in OŠ Draga Kobala Maribor 30. januarja podali v francosko prestolnico, »mesto luči«. Sprehodili in zapeljali smo se po znamenitih trgih, ulicah, bulvarjih. Povzpeli smo se na Eiffelov stolp. Občudovali umetnine v Louvru in v muzeju Orsay. Vsrkali magičnost cerkva. Obiskali znane kavarne. Preizkusili parfume… C'était magnifique !

Fotografije:
Vesna Selinšek Jahić, prof.,
Gregor Majnik, Eol d.o.o.

 

Več fotografij lahko vidite tukaj.

Informativni dan 2018

Info
Stopite narahlo kakor v copatih

naravnost pri glavnih vratih

v ta lepi dan, kot bi šli v pesem.

T. Pavček

Na "ta lepi", zadnji januarski dan smo na stežaj odprli vrata bodočim šolarjem in njihovim staršem. 

Otroci so šolo sicer v sklopu preteklih športnih in raziskovalnih aktivnosti že dodobra spoznali, tokrat pa se jim je v dopoldanskem času ponudila priložnost, da so se našim prvošolcem pridružili pri čisto pravem pouku! Slednji ni bil prav nič naporen, vseeno pa je bilo potrebno nekaj moči prihraniti še za popoldanske dejavnosti. Medtem ko so starši spremljali predstavitev OŠBI-jevega vsakdana, so se otroci razgibali na športnem poligonu v veliki šolski telovadnici, zanje v pekarni Miš Maš pripravili sladko presenečenje in ga spravili v ličnoizdelane košarice.

Preberi več

Muca Copatarica na obisku

mucacopataricaVelika šolska telovadnica je v torek, 23. januarja 2018, postala lutkovno gledališče. Skupine otrok iz vrtca Ivana Glinška so v družbi naših prvošolcev pozorno ter z navdušenjem spremljali lutkovno predstavo, prirejeno po priljubljeni pravljici Muca Copatarica. Ob koncu uprizoritve smo si oddahnili. Prav vsi izgubljeni copatki so zopet našli lastnike.

Preden se je glavna junakinja poslovila, nas je še naučila pesmico ter vsakega izmed nas prijazno pozdravila. Ne samo Janez, Špela, Tina ter Tonka – tudi mi bomo v prihodnje skrbno pospravljali svoje copate!

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..