DOGODKI

Valentinovo srčno pisemce

kolažOŠBI-jevci smo letošnje valentinovo izkoristili za nekaj lepega. Sporočanje preko družabnih omrežij je dalo prednost klasičnim, na roko zapisanim pisemcem, naslovljenim na odkrite in skrite simpatije, sošolce, prijatelje, brate, sestre in tudi učitelje ter ostale zaposlene na šoli.

Podpisana in anonimna pisemca so nabiralnik polnila med 11. in 13. februarjem. Odziv je presenetil tudi člane skupnosti – posebej za to priložnost oblikovan valentinov odbor je namreč razdelil skorajda 400 pisemc! Njihova vsebina je obarvala sramežljiva lička, povzročila verigo objemov in srčnih zahval.

Za sodelovanje v valentinovi akciji se vam člani SUŠ lepo zahvaljujemo.

Želimo vam prijetne in mirne zimske počitnice!

Obiskal nas je pisec znanstvenofantastičnih knjig za mladino Luka Sternad

20190207 082753V četrtek, 7.2.2019 nas je obiskal pisec znanstvenofantastičnih knjig za mladino Luka Sternad, znan tudi po imenu Stan Dirdeny.
Sedmim razredom je predstavil svojo pot pisca od ideje, pa do končne izdaje prve knjige iz zbirke Vagabundi.
Pisatelj Dyrdeny nam je razkril vse skrivnosti, s katerimi se je moral soočiti kot začetnik pisateljevanja.
Moderatorka predstavitve je bila gospa Irena Bedrač.

Doris Brunec

 

 

 

 

 

 

 

Preberite več ...

Bor Vran-Benkovič je postal 6 x kratni državni prvak

dsc 02389.in 10. februarja 2019, je potekalo v Mariboru Državno prvenstvo v plavanju, za mlajše dečke in deklice v starosti do 12 let.
Bor Vran-Benkovič, učenec 6.a razreda in član Plavalnega kluba Branik, je postal 6 x kratni drźavni prvak v disciplinah 50 in 100m kravl, 50 in 100 m delfin, 100m mešano in 50m hrbtno.

S štafeto Branika pa so dosegli še eno prvo in drugo mesto in dvakrat bronasto medaljo!

ČESTITKE!

 

Preberite več ...

ZA NAŠE NOVINCE TOKRAT ZAJČEK BOJČI

bojc

V tem tednu je luč sveta ugledala že naša tretja slikanica, tokrat je to ZAJČEK BOJČI.

Ustvarili so jo naši učenci za bodoče prvošolčke, ki se v teh dneh vpisujejo na našo šolo.

Zgodbico in pesmice o plišasti maskoti zajčku Bojčiju so v sobotni literarni delavnici napisali učenci Jakob Brglez, 9. a, Blaž Koprivšek, 8. a, Emilia Anufrieva, 7. b, Kiara Jamšek, 7. b, Ema Pristovnik Kelbič, 7. b in Lara Jamšek, 7. b pod mentorstvom učiteljice slovenščine Ivice Pernat.

Za ilustracije so poskrbeli Robin Marn, 9. a, Zhengmiao Pan, 9. b, Lan Voršič, 9. a, Sofija Fomina, 9. b, Maja Kolanovič, 9. a, Lea Hazak, 8. b, Vita Vremec, 9. b, Mina Jerić, 9. b, Iza Lesjak, 9. b, Katarina Muraus, 8. b, Ela Železnik, 8. b in Veronika Miksić, 8. b pod mentorstvom likovne pedagoginje Andreje Stumpf.

INFORMATIVNI DAN 2019

spletStopili so narahlo, kakor v copatih, naravnost pri glavnih vratih ... v torek, 29. januarja 2019, so bodoči prvošolci, njihovi bratci in sestrice ter starši to storili dvakrat!

Našemu vabilu na dan odprtih vrat so se odzvali mnogi starši ter svoje otroke – kot čisto prave šolarje – že dopoldan pospremili k pouku. Prvošolci so se izkazali kot odlični gostitelji. Skupaj z učiteljicami so poskrbeli za tako prijetno vzdušje, da so se novinci stežka poslovili. K sreči zgolj za nekaj ur, saj jih je že v popoldanskem času čakalo nadaljevanje ...

Opazili smo, da so se bodoči šolarji v okviru dosedanjih aktivnosti, ki smo jih pripravili zanje, že navadili na prostore mogočne zgradbe in zaposlene. V času, ko so bile staršem posredovane koristne informacije o šolskem vsakdanu, so športniki premagovali ovire na poligonu, tisti z ustvarjalno žilico pa poskrbeli, da je iz kuhinje v kleti zadišalo po svežem pekovskem pecivu.

Bodočim šolarjem in njihovim staršem se za obisk lepo zahvaljujemo ter hkrati obveščamo o aktivnosti, s katero bodo še korak bližje, da postanejo OŠBI-jevci: že v začetku februarja je na urniku vpis.

Preberite več ...

Rezultati OŠ ekipnega področnega prvenstva PC Maribor 2018/2019 v šahu

sah1

V ponedeljek, 21. 1. 2019, je v kulturnem domu Kamnica potekalo Ekipno področno osnovnošolsko prvenstvo v šahu. Na tekmovanju je nastopilo 31 ekip iz mariborskih osnovnih šol in okolice v štirih različnih kategorijah
Z našel šole je nastopila ekipa v kategoriji fantov do 15 let. Ekipo je zastopalo pet učencev: David Godina, Tim Mendek, Bor Vran Benkovič, Rok Predan in Leon Predan.
Ekipa OŠ Bojana Ilicha je dosegla odličen rezultat – 2. mesto.

Čestitke vsem učencem!

Preberite več ...

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..