AKTUALNO

PRIDOBITEV STATUSA ŠPORTNIKA/KULTURNIKA 2019/20

30Spoštovani starši,

na tem mestu se lahko seznanite z vsebino Pravilnika, ki ureja postopek za pridobitev statusa učenca športnika, učenca perspektivnega mladega umetnika, način prilagajanja šolskih obveznosti, mirovanje in prenehanje statusa ter varstvo pravic. 

Ob koncu pravilnika se nahajata Vloga za odobritev posebnega statusa in Potrdilo kluba/glasbene/plesne/baletne šole, ki ju je potrebno oddati v tajništvo šole ali razredniku/-čarki najkasneje do 30. septembra 2019.

 

17. BRALNI MARATON

bralni maratonV toplem zavetju Mariborske knjižnice smo se udeležili 17. bralnega maratona, ki je letos potekal pod geslom »Pojdimo v svet branja in poezije«.

Posebna gosta letošnje prireditve sta bila Maša Pohar, dijakinja Prve gimnazije in Uroš Strniša, dijak Srednje šole za oblikovanje, ki sta kot dijaka prvih letnikov že izdala svojo knjigo. Z njima je klepetala koordinatorka Urša Žiger.

Maratona sta se udeležili tudi naši učenki, Ela Perkovič in Špela Domjan. Prebrali sta pesmi Nika Grafenauerja, Toneta Pavčka, Ariele Herček in Metke Zadravec.

Dekleti sta obljubili, da do naslednjega maratona spesnita lastne pesmi.

Med pesniki smo se počutili poetično.

Knjižničarka Doris  

EVROPSKI TEDEN MOBILNOSTI

tedenmobilnostiSpoštovani starši in otroci!

Gremo peš! je slogan letošnjega tedna mobilnosti.
Ker želimo, da so naši učenci še bolj fizično aktivni, bomo od 16. 9. do 20. 9. 2019 vsi učitelji spodbujali gibanje, predvsem hojo.

Pri tem pa prosimo za pomoč tudi vas, dragi starši. Spodbujajte otroke, da bodo prišli v šolo in odšli domov peš (če je to mogoče) ter se skupaj z njimi sprehajajte tudi v popoldanskem času. Dan bo zato zagotovo lepši!

Tim Zdrave šole

ZAČETEK BRALNE ZNAČKE

silhouettes trees people wood 1232 294Dragi učenci in učitelji,

17. september je Dan zlatih knjig, dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka in uradni začetek branja za bralno značko.

Tako bomo v torek, 17. 9. 2019, ob 8.30, začeli z branjem vsi.

Bralna značka se bo končala konec aprila 2020.

Preberite več ...

ZBIRANJE ODPADNEGA PAPIRJA 19/20

R papir 2Spoštovani učenci, učitelji in starši!

Tudi v novem šolskem letu nadaljujemo z zbiranjem odpadnega papirja.

Na šolskem dvorišču pri zadnjem vhodu bo enkrat mesečno stal zabojnik, v katerega boste lahko v skladu z objavljenim časovnim terminom odlagali papir. 

V zabojnik sodijo: kartoni, časopisi, letaki, papirnate vreče, knjige, ovojni papir, katalogi in ovojni papir. 

V zabojnik ne odlagamo: tetrapakov, toaletnega papirja, povoščenega papirja, papirja z ostanki živil ter umazanega papirja.

Vsakokratni datum zbiranja bo objavljen na šolskem LCD-ju ter spletni strani. V tem mesecu bo to med 23. in 30. septembrom.

Hvala za odgovorno ravnanje ter ločeno zbiranje papirnih odpadkov!

Roditeljski sestanek 8. razredov

Spoštovani starši,
v torek, 17. 9. 2019, bo ob 17. uri učilnici fizike (2. nadstropje desno) 1. roditeljski sestanek v letošnjem šolskem letu.

Preberite več ...

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..