AKTUALNO

SUŠ organizira natečaj »EMOJI V VERZIH«

Svetovni dan poezije, ki ga obeležujemo 21. marca, je leta 1999 razglasil UNESCO (Organizacija Združenih narodov za izobraževanje, znanost in kulturo). Namen dneva je spodbujati branje, pisanje, založništvo in poučevanje poezije po vsem svetu.

SUŠ vabi, da se v čim večjem številu odzovete na natečaj »Emoji v verzih«. Navodila so enostavna: iz 9 ponujenih simbolov je do 25. marca 2019 potebno sestaviti kratko pesem. Najbolj domiselna 4-vrstičnica bo nagrajena.

Naj tudi na OŠBI odzvanja pesniška beseda!

 

Gostovanje MPZ na Madžarskem

mpzribnica18Odlični pevci MPZ bomo svoje mednarodno sodelovanje obogatili z novimi partnerji. V ponedeljek, 4. 3. 2019, bomo odpotovali v Budakeszi pri Budimpešti, kjer bomo tri dni gostje Prohászka Ottokár Katolikus Gimnazium.
Sodelovali bomo na reviji pevskih zborov, spoznali nove prijatelje, znamenitosti Budakeszija in Budimpešte ter še in še.
Gostovanja se že zelo veselimo!

MPZ z zborovodkinjo Alenko Korpar

Spoštovani starši učencev 8.razredov

Pred izbiro poklica
predavanje za starše učencev 8. razredov. Vljudno vabljeni, več na spodnji povezavi.

Lepa misel

Natečaj safeSUŠ vabi vse OŠBI-jevce k sodelovanju v spletni akciji Lepa misel, katere cilj je spodbuditi najstnike k razmisleku o tem, kako ustvarjati prijaznejši internet za vse.

Svojo kreativnost lahko izrazite z oblikovanjem kratkih izrekov/misli, ki jih napišete na virtualno majico. Zbiranje lepih misli poteka cel februar, na začetku marca pa bo Safe.si tistim avtorjem majic, ki bodo zbrali največ glasov, podelil majice z njihovimi mislimi.

Povezava: https://lepamisel.safe.si/

Odlaganje odpadnega papirja

starpapirnaslovnicaSpoštovani učenci, učitelji in starši!

Na šolskem dvorišču pri zadnjem vhodu se nahajajo ŠTIRJE ZABOJNIKI ZELENE BARVE, kamor lahko odlagate odpadni papir.

V zabojnike sodijo: kartoni, časopisi, letaki, papirnate vreče, knjige, ovojni papir, katalogi in ovojni papir. V zabojnike ne odlagamo: tetrapakov, toaletnega papirja, povoščenega papirja, papirja z ostanki živil ter umazanega papirja.

Hvala za odgovorno ravnanje ter ločeno zbiranje papirnih odpadkov!

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..