AKTUALNO

SVETOVNI DAN OTROKA

Dragi učenci, drage učenke!

LCD UNICEF ZADNJIOb svetovnem dnevu otroka, ki ga obeležujemo 20. novembra, bodo na pobudo UNICEF-a otroci v Sloveniji za en dan prevzeli najpomembnejše vloge v politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi.

Učencu naše šole, sedmošolcu Aljažu, bo tako v torek, 20. 11. 2018, zaupano ravnateljevanje. Ker je ta dan povezan tudi z 29. obletnico sprejema najpomembnejšega dokumenta za otroke – Konvencije o otrokovih pravicah, k sodelovanju vljudno vabimo tudi vas, učence. Naš mladi ravnatelj iz vaših vrst bo med 11.20 in 12.30 v ravnateljičini pisarni sprejemal vaša mnenja, predloge in vprašanja v zvezi z življenjem na naši šoli. Pričakujemo, da se boste odzvali s pripravljenimi vprašanji in predlogi!

Na dan, ko otroci po vsem svetu prevzamejo vloge odraslih, bo nekaj učencev naše šole aktivno vpetih v delo Radiotelevizije Maribor, nekateri si bodo RTV center ogledali.

Mlajši učenci se bodo preizkusili v vlogi učiteljev pri razrednem pouku ter oddelku podaljšanega bivanja.

Upamo, da boste ta dan izkoristili priložnost za sooblikovanje sveta, v katerem odraščate!

Branje je najboljše učenje!

slikcaSpoštovani starši,

na spletni strani www.bralnaznacka.si je dostopna zgibanka »Otrok, branje, odrasli« na temo razvoja otrokove bralne kulture skozi različna starostna obdobja (branje in otrok v predšolskem obdobju/ branje in otrok v zgodnjem bralnem obdobju/branje in samostojni bralec).

Vljudno vabljeni k BRANJU.

 

 

 

Dragi učenci, drage učenke!

PIKTOGRAM

Skupnost učencev šole organizira natečaj. V poljubni tehniki ustvarite piktogram/simbol oz. risbo, ki prijazno spodbuja k dosledni (ne) uporabi mobilnih telefonov v prostorih šole.

Najizvirnejši izdelki bodo nagrajeni, krasili pa bodo tudi šolske hodnike.
Natečaj se zaključi 9. novembra 2018.

Veselimo se izvirnih domislic!
člani SUŠ

Tabori ZPM Maribor v času jesenskih počitnic

V času jesenskih počitnic, od 27. do 30. oktobra 2018, ZPM Maribor pripravlja tri tematske tabore.

Preberite več ...

NPZ (9. RAZRED) – TRETJI PREDMET

Na osnovi sklepa o določitvi tretjega predmeta, iz katerega se bo na posamezni šoli preverjalo znanje z nacionalnim preverjanjem znanja učencev 9. razreda v šolskem letu 2018/19, vas obveščamo, da se na naši šoli kot tretji predmet preverja znanje iz LIKOVNE UMETNOSTI.

Dragi učenci, spoštovani starši!

prviČas brezskrbnih počitnic se izteka in naša lepa šola bo zopet polna nasmejanih učencev in učiteljev. Spet bo zadišalo iz šolske kuhinje in učilnice bodo iz dneva v dan lepše, saj jih bodo krasili vaši izdelki.

Vse učence od 2. – 9. razreda vabimo v ponedeljek, 3. septembra 2018, ob 8.30, v veliko telovadnico, kjer bomo imeli skupni uvod, nato pa boste s svojimi razredniki odšli v učilnice.

Ta dan bo za učence organizirana malica, jutranje varstvo, kosilo in OPB odpadejo.

Za učence prvih razredov pripravljamo sprejem ob 17. uri, v šolski dvorani.

Želimo vam uspešen začetek, čim več prijaznih besed, sodelovanja, spoštovanja in naj se tkejo prijateljske vezi, ki ostanejo za vedno v spominu.

 

Kolektiv OŠ Bojana Ilicha

 

 

 

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..