TOM TELEFON

ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

*klic na 116111*

V STISKI NISI SAM!

KLIK ZA VEČ INFO

OŠBI VIRTUALNO

Šola je zgradba s štirimi stenami

in prihodnostjo vmes ...

VLJUDNO VABLJENI K OGLEDU!

OŠBI-jeva srčnost

Od VAS – za NAS,

OŠBI-jev ŠOLSKI SKLAD.

Vabljeni k srčnemu udejstovanju!

ŠOLSKE POTREBŠČINE 2023/2024

Na tem mestu najdete vse informacije, povezane z nabavo potrebščin za prihodnje šolsko leto.

KLIK ZA VEČ

NAŠIM CILJEM NAPROTI

Da bi se na šoli počutili dobro in varno,

da bi bili strpni in odgovorni in bi s poštenim in

doslednim delom dosegli in presegli svoje cilje.

SKUPAJ TO ZMOREMO!

IMG 3669 1280x768Ponedeljek, 18. 05. 2015, lep sončen dan. Ta dan so otroci in mladostniki, ki bivajo v bolnišnici, bolniške postelje zamenjali s težko pričakovano vadbo v Red power centru. Med potjo so si belili glave z dvema izrazoma: CYCLING in GYMSTICK. Le kaj jih čaka?

Cycling je skupinska vadba na stacionarnem kolesu, za oblikovanje telesa, sprostitev in zaIMG 3543 1280x768 pridobitev kondicije. Čeprav gre za skupinsko vadbo, ima vadba tudi individualen značaj, saj si vsak vadeči obremenitev nastavlja individualno. Gymstick (palica z elastičnima trakoma) je vadbeni pripomoček, s katerim lahko kombiniramo vaje za moč mišic, aerobno vadbo in vadbo za stabilnost trupa. Z njim lahko vadimo sami doma ali v skupini. Seveda smo mi vadili v skupini.

IMG 3591 1280x768Ker brez ustreznega vaditelja ne gre, je obe vadbi za učenke, dijakinje in učiteljice združil vrhunski inštrukror skupinskih vadb Sašo Magdič. Z neverjetno energijo in motivacijo muIMG 3649 1280x768 je uspelo, da smo se pošteno »nagarali« in se spotili. Žal pa vsi mladi »pacienti« niso mogli zapustiti bolnišnice, pa tudi zahtevna vadba ni primerna za mlajše otroke. Z njimi je prebirala športne pravljice pravljičarka Andreja Babšek, pogovarjali so se o tem, kako in koliko mladi športajo, o pomenu športa za zdravje ter o pomenu športa za invalide. Na koncu so vse skupaj še ilustrirali.

Dragica Brilej

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke