DOGODKI

DOSEŽKI NAŠIH OŠBI-jevcev

compass tourist map 128406 656Ana Julija Ažnoh je na geografskem tekmovanju usvojila zlato priznanje, dosegla je kar 29 točk od možnih 30!

Uspešni so bili tudi ostali sdelujoči; šest devetošolcev je prejelo bronasta priznanja. To so: Lia Murko, Lejla Pogačar, Nia Slana, Miha Lobnik, Špela Domjan, Lira Pukl Verdel.

Iskrene čestitke mladim nadobudnim geografom!

VABILO NA SPLETNO PREDAVANJE

slika novica webinar 21 04Spoštovani starši OŠBI-jevcev!

Safe.si 12. maja 2021 ob 18. uri pripravlja 60-minutno spletno predavanje v izvedbi dr. Benjamina Lesjaka in Maje Vreča, ki bosta predstavila prednosti, slabosti in pasti starševskih orodij ter skušala odgovoriti na vprašanje, ali je uporaba teh orodij priporočljiva ali ne. Obvezna prijava na povezavi: https://izobrazevanja.safe.si/WEBINAR2021

Lepo vabljeni!

 

RABLJENA SMUČARSKA OPREMA

Screenshot 2021 04 14 at 07.24.29Spoštovani ljubitelji zimskih aktivnosti na snegu!

Na OŠBI tudi letos organiziramo akcijo zbiranja rabljene smučarske opreme. Če imate odvečen kos - smuči, palice, čevlje, čelade in želite le-to podariti učencem, ki tega nimajo, vas vabimo k sodelovanju.

Opremo bomo zbirali od petka, 16. aprila 2021, do petka, 23. aprila 2021. Odložite jo lahko pred kabinet učiteljev športa vsak dan do 13:30.

Podarjeno opremo bomo hranili v šoli in jo koristili v zimski šoli v naravi, na špornih dnevih in na smučanju s starši.

Vljudno vabljeni!

 

Vabilo na predavanje na temo alkohola

Screen Triglav Alkohol 1Spoštovani starši, zavod Vozim v sodelovanju z Zavarovalnico Triglav prireja brezplačno "digitalno" predavanje na temo "Pogovoriti se moramo o alkoholu", ki se bo odvijala v četrtek, 15. aprila 2021 ob 17.00 v spletnem orodju Teams. Trajala bo 60 minut. Teme, ki se jih bodo lotevali so: Kako se z mladostnikom sploh pogovorimo o problematiki pitja alkohola? Kako navežemo stik in vzpostavimo komunikacijo z mladostnikom? Kako naj se odzovemo, ko se otrok vrne z zabave pod vplivom alkohola? Predhodno prijavo lahko uredite tukaj

Vljudno vabljeni!

 

»MOJI MOŽGANI = MOJE VESELJE«

5aV Centru Naprej so že tretje leto v mesecu marcu, ki je mesec ozaveščanja o možganskih poškodbah in njihovih posledicah, pripravili akcijo, s IMG 20210330 103939katero nagovarjajo k strpnosti in razumevanju težav ljudi, ki so doživeli možgansko poškodbo.

Velik poudarek v teh aktivnostih je namenjen preventivnemu delovanju in osveščanju v širšem družbenem okolju. 

5. razredi smo sodelovali na nagradnem natečaju »MOJI MOŽGANI = MOJE VESELJE«, ki obsega dva dela:

Nagradna križanka, osmerosmerka in besedna premetanka ter Likovni natečaj vse na temo »MOJI MOŽGANI = MOJE VESELJE«.

Učenci 5. razredov so sodelovali v obeh delih nagradnega natečaja in si tudi pridobili lepe nagrade.

Preberite več ...

»VODA JE SPOMIN NA PRETEKLOST IN UPANJE V PRIHODNOST«

collageTo je samo ena od misli, s katero so petošolke ob svetovnemu dnevu voda v okviru projekta Varujmo svojo kapljico vode ustvarjale »Pot dobrih želja za Dravo«. Anđelija Todorović, Hadassa in Ariela Tavares, Hana Potrč, Alex Krušič Sterguljc ter Maja Čač so pod mentorstvom Andreje Stumpf poslikale kamne, zadnjo stran pa opremile z mislimi o vodi. 

Tudi prvošolci so se pod mentorstvom Eve Mlinarič, Almire Pavlič, Jožice Cehner in Gordane Lopič z veseljem pridružili projektu. Ker se pisanja šele učijo, so kamenčke samo narisali, želje pa izrekli ustno.

Vključili so se tudi učenci drugih in tretjih razredov pod mentorstvom Nerine Leiner, Ide Haramije in Milete Golob, prav tako so otroci iz 4. c razreda pod mentorstvom Olge Majcen poslikali kamne in zapisali lepe misli o vodi in naši Dravi. 

Sedmošolci so Svetovnemu dnevu voda posvetili naravoslovni dan. Spoznali so delovanje centralne čistilne naprave Maribor, praktične načine čiščenja odpadnih voda in določali biološko čistost vode odpadnih voda.

Z vami delimo fotoutrinek in misli iz kamenčkov: MODRINA SREČE, SKRIVNOSTNA VODA DALEČ SEŽE, IMETI VODO JE ČAST, VODA OHRANJA ŽIVLJENJA, VODA JE DRAGOCENA, KAPLJICA VODE OSREČI NAŠ DAN, VIDIMO JO KOT MODRINO NEBA, PRINAŠA NAM SREČO, VODA JE NAŠA SREČA,VIDEN JE ODSEV V VODI, VODA JE SPOMIN NA PRETEKLOST IN UPANJE V PRIHODNOST, VODA JE NESKONČNOST, VESELJE, SREČA, JE DEL NAS…

  

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..