DOGODKI

zSpoštovani starši in tretješolci, 

le še nekaj dni nas loči do težko pričakovane šole v naravi, ki bom med 18. in 20. majem 2022 potekala na počitniškem domu Miloša Zidanška na Pohorju. Vse potrebne informacije in seznam potrebščin najdete tukaj

 

 

 

MNM plakat obrezanVčeraj, 14. 4. 2022, so bili v živo iz mestnega parka razglašeni rezultati letošnjega srečanja Mladi za napredek Maribora 2022. OŠBI tako kot vedno – izjemno suvereno! Izčrpno poročilo si lahko preberete tukaj. 

vNa OŠBI ohranjamo kulturno dediščino in skrbimo za ohranjanje te lepe domače obrti. 

Novoponujeni predmet v letošnjem šolskem letu je privabil kar nekaj uporabnega znanja željnih OŠBI-jevcev, tako deklet, kot tudi fantov

Delimo prizor dogajanja po pouku, ko ob torkih pod mentorstvom učiteljice Urške Puhek umirimo misli in v sproščenem vzdušju krasimo in pestrimo tekstil. 

Odlično nam gre!

 

 

 

 

nonameV četrtek, 10. marca, in v petek, 11. marca 2022, je na OŠBI potekalo zbiranje higienskih pripomočkov, kompletov prve pomoči in materiala za prvo pomoč ter prehranskih izdelkov za v posledice rusko-ukrajinskega konflikta ujete ljudi. Košara, namenjena darovani pomoči, se je pričela polniti že pred uradnim pričetkom šolske akcije. V ponedeljek, 14. marca 2022, ko smo zaključili z zbiranjam, se je znova pokazalo, da sta empatičnost in altruizem učencev, njihovih staršev in zaposlenih na OŠBI je neizmerna. 

Zbiralna akcija, plod pobude naše knjižničarke Doris, je presegla meje pričakovnega. Zbrano je že na poti v roke pomoči potrebim.

Z njimi ostajamo v mislih, vsem, ki ste donirali, pa se srčno zahvaljujemo.

 

sliSedmošolci smo si omislili SUPERTERAPIJICO! Na šoli smo prve dni februarja gostili dr. Aleksandro Rožman iz Inštituta "PSIHOLOGIJA ZAŠČITITI OTROKA"

 In kaj smo počeli? S poučnim druženjem smo na sproščen in zanimiv način obravnavali psihološke teme - samopodobo, čustovanje, samospoštovanje. Verjamemo, da bo cilj našega samoraziskovanja dosegel namen v smislu lažjega ozaveščanja lastnih čustev in čustev sovrstnikov ter še dodatno podkrepil naše medsebojno razumevanje. 

Velik "všeček" za dušeno zdravje!

 

medoSpoštovani učenci, starši, zaposleni in obiskovalci šolske spletne strani,

uspešno smo prikrmarili do poslednjih dni koledarskega leta 2021, ki v samem izteku ponuja pouka in dela proste dni. V čast in obeležitev za slovensko državotvornost pomembnega dneva - 26. decembra 1990 -  ko praznujemo dan samostojnosti in enotnosti ter ob slovesu od 2021 smo OŠBI-jevci za Vas pripravili pojoče-plesoč, na glasbila igrajoč kulturni ter o slovenski samostojnosti razmišljujoč prispevek. 

Udobno se namestite, izostrite sliko, nastavite ustrezno glasnost in ne pozabite na bontonVabimo vas k ogledu šolske proslave. KLIK ZA OGLED. 

 

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke