DOGODKI

Valeta 2020

Valeta 2020

 

  • Videoposnetek valete 9.A razreda si lahko ogledate na povezavi posnetek.
  • Videoposnetek valete 9.B razreda si lahko ogledate na povezavi posnetek.

 

  • Slike valete so dostopne na povezavi slike.

VABLJENI K POSLUŠANJU ZVOČNEGA POSNEKA

Screenshot at Jun 23 17 03 01Dragi učenci in učitelji,

vljudno vabljeni, da prisluhnete zvočnemu posnetku ob dnevu državnosti in zaključku šolskega leta 2019/2020.

Naj bodo vaše poletne počitnice mirne in polne aktivnosti, za katere ni bilo časa med šolskim letom. Želimo vam dolgo poletje!

 

 

SUŠ SE ZA LETOS POSLAVLJA

susNedavno, kot bi bilo včeraj, nas je nagovorila gospa ravnateljica in zaželela uspešno delo na tisti pozno septembrski dan ustanovljene Skupnosti učencev šole

19. junija 2020, 10 mesecev zatem, smo se sestali poslednjič v  tem šolskem letu. Uvodoma zopet prisrčne besede ravnateljice, katerim je sledil kratek kulturni program s podelitvijo nagrad sodelujočim na marčevskem literarnem natečaju »Dolgčas«. Vid, Julija, Lejla, Ota in zmagovalka Kristina, še enkrat iskrene čestitke za vaše prispevke! Opravili smo še ogled in presojo uspešnosti opravljenih aktivnosti, dobrodelnih akcij in projektov, se neformalno podružili ob sladki pogostitvi ter tako sklenili še eno šolsko leto.

Dragi predstavniki razrednih skupnosti, za vaš trud in udejstvovanje se vam lepo zahvaljujemo in ... nadaljujemo septembra!

 

RAZSTAVNI PROSTOR ZAPOLNJEN!

collage 2Naša domovina ponuja neskončne možnosti za potep, kar potrjuje tudi vaš odziv, ki nas je kljub temu, da nismo dvomili v uspeh zaključnega OŠBI-jevega projekta, presenetil. S prispelimi fotografijami smo razstavni prostor – ograjo, ki se vije od prtličja, pa vse do vrha naše visoke stavbe – zapolnili do zadnjega centimetra

Za več kot 120 čudovitih prizorov se vam lepo zahvaljujemo!

 

 

 

MLADI ZA NAPREDEK MARIBORA

mladizanapredekRaziskovalci naše šole in njihovi mentorji so se na natečaju Mladi za napredek Maribora 2020 ponovno odlično odrezali, saj so s tremi zlatimi, tremi srebrnimi in enim bronastim priznanjem (skupaj 944 točk) zasedli odlično 3. mesto v razvrstitvi najuspešnejših šol, mentor Jože Senekovič (področje matematika) pa s 470 točkami 2. mesto med najuspešnejšimi mentorji.

 

 

 

ZLATA PRIZNANJA je prejelo šest učencev in trije mentorji:

  • na področju fizike je kar 168 točk od 170 možnih dosegla naloga z naslovom Reakcijski čas in napake pri merjenju avtoric Ane Mišič in Ele Žagar ter mentorja Martina Knupleža;
  • na proizvodno-tehničnem področju so z nalogo Naravna ali umetna izolacija – katero naj izberemo? zlato priznanje prejeli avtorici Sara Perišić in Luša Pečovnik Wutt ter mentor Anže Boh;
  • na področju matematike je zlato priznanje prejela naloga Število kvadratov avtorjev Matevža Petka in Blaža Koprivška – mentor Jože Senekovič.

 

SREBRNA PRIZNANJA je prejelo sedem učencev in dva mentorja:

  • na področju matematike sta srebrno priznanje prejeli dve nalogi, in sicer naloga z naslovom S pregibanjem do znanih likov – avtorji Brina Homšak, Dina Đonlagić in Lan Žiga Anderlič - ter naloga z naslovom Koliko je ulomkov? avtorjev Aleksandra Kalacuna ter Črta Cigaleta. Mentor obeh nalog je Jože Senekovič;
  • na področju književnosti sta avtorici Tiana Janžekovič in Ela Železnik z mentorico Anko Vidmar prejeli srebrno priznanje za nalogo z naslovom Si že ču za slam?

 

BRONASTO PRIZNANJE je na interdisciplinarnem področju (kemija, kemijska tehnologija in varstvo okolja) prejela naloga z naslovom Raziskave biopolimernih materialov avtorice Julije Krajnc Urbanek in mentorice Metke Kovač.

VSEM AVTORJEM IN MENTORJEM ISKRENO ČESTITAMO IN JIM ŽELIMO VELIKO USPEHA NA DRŽAVNEM TEKMOVANJU!

Letošnje rezultate Mladi za napredek Maribora 2020 so razglasili v petek, 24. 4. 2020, in sicer preko FB ZPM

(posenetek si lahko ogledate na spletni strani https://www.facebook.com/ZPMMaribor/videos/1118529405155689/ ).

Brezplačno spletno predavanje (za starše)

Screenshot at Apr 23 10 52 39Spoštovani starši,

bi radi izvedeli več o tem, kaj se dogaja v naših možganih v času, ko preživljamo pandemijo koronavirusa? Založba Rokus Klett vas vabi na brezplačno spletno predavanje s Katjo Knez Steinbuch, družinsko terapevtko, ki bo na predavanju v torek, 28. aprila, z začetkom ob 16. in ob 18. uri, razložila več o tem, kako se naši možgani odzivajo na pandemijo in zakaj je to dobro vedeti. Zaradi omejenega števila mest vas organizator prosi, da izpolnite obrazec za prijavo.

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..