DOGODKI

IMG 3802V sredo, 10. aprila 2024, je v mariborski Kadetnici potekalo zgodovinsko tekmovanje. Kviz na temo poznavanja življenja in dela generala Rudolfa Maistra je organiziral Muzej narodne osvoboditve. OŠBI so zastopale tri ekipe in dosegle naslednje rezultate: 

*Nils Thorsten Cafuta (9. B), Tine Tement (9. C), Žiga Hrastnik (9. C): zlato priznanje.

*Luka Petek, Nana Kovačič, Zoja Ojdenič Sancin (vsi 9. B): zlato priznanje.

*Hana Potrč, Mia Trojnar in Ela Drevenšek (vse 8. B): srebrno priznanje.

Sodelujočim in mentorici Ireni Korelc iskrene čestitke! 

 

Resized Snapchat 207365724 1712578235716 2V ponedeljek, 8. aprila 2024, je v veliki dvorani Državnega zbora RS potekalo zasedanje 34. nacionalnega Otroškega parlamenta (NOP) v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije (ZPMS). 115 mladih parlamentarcev iz vse Slovenije je razpravljalo o osrednji temi Duševno zdravje otrok in mladih oz. štirih podtemah. Mladi delegati, med katerimi je bila tudi OŠBI-jevka Iva Kristovič iz 9. A razreda, so s sprejetjem memoranduma otrok o izzivih na področju duševnega zdravja zaključili z dvoletno razpravo na omenjeno temo. 

Posnetek zasedanja je za ogled dostopen tukaj, memorandum, izčrpen zapis o poteku zasedanja in foto reportaža pa na tem mestu.

Med 7 predlaganimi temami, ki so jim mladi parlamentarci namenili največ pozornosti, je za temo 35. nacionalnega Otroškega parlamenta®, ki bo potekal v prihodnjem šolskem letu izbrana tema ŠOLSKI SISTEM – Problemi šolskega sistema, ocenjevanje, vpis v srednjo šolo, balast v učnih načrtih, primerjava šolskih sistemov v različnih državah.

Screenshot 2024 04 06 at 12.42.11V petek, 5. aprila 2024 smo se udeležili 31. medobčinskega prometnega tekmovanja: »Kaj veš o prometu?«. Tekmovanje je potekalo pri OŠ borcev za severno mejo v Mariboru, ki je pripravila prijeten sprejem in pogostitev. Našo šolo so zastopali trije sedmošolci, ki so se preizkusili v teoretičnem znanju, ocenjevalni vožnji na prometnih površinah in spretnostni vožnji na poligonu.V omenjenih veščinah se je ob Žigi Kocbeku (7. A) in Kerimu Latifiću (7. B) najbolj izkazal Jaša Kristanič (7. B), ki je dosegel 1. mesto. Sodelujoči so se ob koncu nagradili še s sladoledom. Zasluženo!

Menorica Sandra Lilek se izvrstnim tekmovalcem najlepše zahvaljuje.

 

1000007616V petek, 29. 3. 2024, je na Osnovni šoli Ormož potekalo regijsko tekmovanje Konstruktorstvo in tehnologija obdelav. Učenci naše šole se lahko pohvalijo z izjemnim uspehom: *1. mesto v kategoriji projektno delo (Ota Brlogar), uvstitev na državno raven*1. in 2. mesto v kategoriji risanja v QCAD (Tai Lan Caf in Maks Bratina), uvrstitev na državno raven*3. in 4. mesto v kategoriji risanja v SketchUpu (Kerim Latifić, Jaša Kristanič) *3. mesto v kategoriji obdelava lesa v paru (Žiga Karner, Ergest Berisha), kjer je bila res močna konkurenca. Skupinski fotografiji se je pridružil tudi g. Martin Knuplež, naš upokojeni učitelj tehnike.

Mentorica Sabina Boršić

 

UnknownUčenci 6. a in b razreda so se 19. in 26. marca udeležili brezplačnih delavnic, ki jih je skupaj z izvajalko Mašo Jazbec ponudil Francoski inštitut v Sloveniji. Učenci so aktivno in velikim zanimanjem sodelovali pri kreiranju svoje verzije Maskote OI Pariz 2024 ter pri tem spoznavali besedišče s področja barv in delov telesa. Namen delavnic je bil predstaviti ter na zabaven in ustvarjalen način spodbuditi učence k učenju francoščine v III. triadi. 

Danijela Žegarac, prof. francoščine

IMG 1593V četrtek, 15. februarja 2024, smo bili deležni obiska dijakov II. gimnazije Maribor. Slednji so aktivno vključeni v različne evropske projekte in tekmovanja, svoje znanje pa uspešno prenašajo tudi na mlajše generacije. Za OŠBI-jeve osmošolce so pripravili interaktivno predstavitev Evropske unije z nagradnim kvizem.

Za odlično "aktivno državljanko" se je izkazala Lea Vrenčur, učenka 8. b razreda. Iskrene čestitke!

 

 

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke