DOGODKI

Z MISLIMI NA MALE BORCE

Screenshot at Feb 14 18 14 04V zadnjem tednu pred zimskimi počitnicami (med 17. in 21. februarjem 2020) se OŠBI-jevci pridružujemo akciji Humanitarnega društva za otroke z redkimi boleznimi Viljem Julijan. Prijazno vas vabimo, da ob priložnosti svetovnega dneva redkih bolezni (29. februar 2020) naredite nekaj posebnega, dobrega in srčnega.

Kaj so redke bolezni? Zelo težka, večinoma neozdravljiva zdravstvena stanja, pogosto pa tudi smrtonosne bolezni, ki v 75 % prizadanejo ravno otroke (več na tej povezavi). 

Kako sodelovati? Na pano SUŠ (nad mizo gospe informatorke) pripnite/napišite srčno sporočilo podpore, spodbude, sočutja, oz. lepih želja za omenjene otroke in njihove družine. 

Kakšen je namen projekta? Spodbujanje sprejemanja drugačnosti, empatije in solidarnosti ter širjenje osveščenosti o redkih boleznih in pomenu medsebojne podpore. 

Vljudno vabljeni k sodelovanju.

LETI, LETI ... OŠBI-jev AVIONČEK

UNADJUSTEDNONRAW thumb 5650… ljubezen ti da krila. In ne uporabljati kril je neumnost. Če letiš, hočeš – nočeš, gledaš zviška. In vidiš bolje. In vidiš dlje. Imaš razgled. In pregled. Vidiš čez hrib. Čez plot. Čez reko. In čez morje. In lahko se dvigneš nad oblake ...

Čeprav so papirnati aviončki kar klicali po tem, kateri po poletel lepše in dlje, so jih OŠBI-jevci raje opremili s toplimi besedami in odložili v veliko škatlo, ovito v papir s srci. Na šoli je pod okriljem skupnosti učencev šole potekala akcija "Valentinov avionček". Tako kot lansko šolsko leto, je bil odziv tudi letos več kot odličen! Valentiov odbor je imel precej dela s sortiranjem vsebine treh velikih škatel. Verjamemo, da so prav vsi prileteli do naslovnika in mu polepšali dan.

 

TEKMOVANJE OŠ V ALPSKEM SMUČANJU

IMG 20200129 122800Na občinskem prvenstvu OŠ v alpskem smučanju, ki je potekalo v sredo, 29.1.2020 so tekmovali učenci mariborskih osnovnih šol.
Naši učenci in učenke so na tekmovanju prikazali odlične vožnje. Ekipno so dečki osvojili prvo mesto, deklice pa drugo mesto.
Med posamezniki sta v kategoriji mlajših dečkov medalji osvojila Bor Vran Benkovič (zlato) in Maksim Sladojević (srebrno). V kategoriji starejših dečkov je medaljo osvojil Miha Lobnik (bronasto). V kategoriji starejših deklic pa je medaljo osvojila Brina Homšak (bronasto).
Pohvalo si zaslužijo tudi vsi ostali sodelujoči: Mila Vlaisavljević, Hana Kovačič, Ema Gorjup Zupančič, Neža Mahorič, Maša Katrašnik, Lea Pirih, Matija Dušej, Žiga Lovše, Matija Petek, Vid Kavnik, Maks Gorjup Zupančič, Lira Pukl, Milica Marković, Hana Snežič, Tilen Orešič, Matevž Petek in Miha Grgurevič.

Več v naši spletni galeriji tukaj.

Mentor ekipe: Sergej Tratnik
ČESTITAMO!

Športni dogodek za radovedne in nadarjene

IMG 3876V sredo , 22. 1. 2020 smo izvedli nov športni dogodek za radovedne in nadarjene učence. Tokrat je na vrsto prišla košarka, ki so jo učenci zelo lepo sprejeli saj je bilo trinajst udeležencev. Pod vodstvom mentorja Borisa Mujovića smo igrali na celo igrišče saj so nam to dopuščale razmere. Predvsem je razveselilo dejstvo, da so učenci katerih košarka ni prvi šport igrali zelo dobro iz česar lahko sklepamo, da je moroika učenca Bojana Ilicha na zavidljivem nivoju. Po dveh urah druženja smo vsi vadbo zapustili nasmejani in dobre volje.

 

 

Preberite več ...

OŠBI-jev INFORMATIVNI DAN 2020

collagePa je (žal) za nami ... Niz dejavnosti, ki smo jih pred skorajšnjim vpisom ponudili bodočim prvošolcem, smo v sredo, 29. januarja 2020, zaokrožili z OŠBI-jevim dnevom odprtih vrat in informativnim dnevom

Že dopoldan so OŠBI-jevci z učiteljicami medse prijazno sprejeli nove »sošolce«. Ure čisto pravega pouka so bile namenjene spretnemu računanju, spoznavanju preteklosti, petju in plesu. Šolski dan se je zaključil z okusno malico. Sledil je predah za predelavo vtisov, povezanih z dogajanjem v mogočni rumeni stavbi, ki pa je kaj hitro zopet gostila bodoče šolarje in njihove starše. 

Da bi bili strpni, odgovorni, pošteni, da bi se počutili varno in dobro ter dosegali zastavljene cilje so bile besede gospe ravnateljice, ki je staršem skozi vizijo predstavila vsakdanji utrip šole. Otroci, ki se pri nas znajdejo že sami, brez podpore staršev, so v tem času urili gibalne spretnosti in izdelovali pisane košarice, ki so jih napolnili z okusnimi, dišečimi miškami. Mmm ...

Naslednji korak – vpis v 1. razred. Pripravljeni?

Z veseljem vas pričakujemo! 

BODOČI PRVOŠOLCI IN ŽABEC POZIMI

Screenshot at Jan 15 14 34 18Ker sneg kar noče in noče pobeliti našega mesta, smo si zimsko pravljico v šoli pričarali sami!

V torek, 14. januarja 2020, smo v naše improvizorično gledališče povabili otroke iz okoliških vrtcev. V družbi najmlajših OŠBI-jevcev so si ogledali lutkovno predstavo Žabec pozimi, prirejeno po zgodbi Maxa Velhuijsa.  

Da tudi vas navdušimo za morebitni ogled, vam zaupamo delček vsebine: "Žabca nekega jutra preseneti sneg. Ne razume zakaj je vse pokrito z belo odejo, močno ga zebe, drsi mu na zaledenelem ribniku in ne more razumeti, zakaj se njegovi prijatelji tako veselijo drsanja in kepanja. Ko skoraj zmrne v snegu, pa mu prijatelji priskočijo na pomoč." Sedaj se nam le še bolj toži po snegu ...

Obisk bodočih šolarjev je zopet minilo prehitro, vendar nas to ne žalosti - v sredo, 29. 1. 2020, se nam obeta dvojno - dopoldansko in popoldansko druženje!  

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..