DOGODKI

20230927 114615Sodelujemo v nagradnem tekmovanju s plesno koreografijo "GUSAR REKSI". Tudi mi, učenci razreda 1.b, smo se naučili ples in posneli našo izvedbo. Oktobra bomo izvedeli, kako smo se odrezali. Vendar je najpomembneje, da smo sodelovali, ne glede na to, ali zmagamo ali ne.

20230927 11580520230927 115812

 

mirOb svetovnem dnevu miru so otroci iz mariborskih osnovnih šol in vrtcev ponovno prinesli vetrnice miru v mestni park in jih razporedili drugo ob drugo po parku, nato pa prisluhnili petju pevskega zbora in drugim nastopom.

Naše vetrnice so v mestni park ponesli prvošolci.

pbsV sklopu EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTIpbs2

smo v tem tednu od 18. 9. 2023 do 22. 9. 2023 izpeljali »PEŠBUS«. Z našimi učenci smo se peš podali do naše šole.

Skupaj je bilo 5 postaj. Vsako jutro smo se podružili, poklepetali, se nasmejali in razgibali.

Sodelovali so učenci od 1. do 7. razreda, katerim se iskreno zahvaljujemo za udeležbo. Slavni »PEŠBUS« smo zaključili s sladkim presenečenjem. Upamo, da se nam naslednje leto pridružiš tudi ti.

smbaNekaj vtisov z današnjega plesno obarvanega dneva. 

Plesna šola Samba, vaši plesalci in plesalke so nas navdušili s svojim talentom, energijo in strastjo do plesa. Hvala vam, ker ste si vzeli čas, da obogatite našo šolsko izkušnjo in da ste nam omogočili, da smo se približali svetu plesa na tako zabaven način. 
 

etmMestna občina Maribor že 22. leto zapored sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti (ETM), najbolj razširjeni kampanji za spodbujanje trajnostne mobilnosti, ki tradicionalno poteka med 16. in 22. septembrom.

Slogan letošnje izvedbe Evropskega tedna mobilnosti je VARČNE POTI, ki poudarja, da lahko vsak posameznik pripomore k zmanjšanju škode z izbiro sebi in okolju prijaznega načina potovanja.
Z desetimi šestošolci smo se včeraj, 20. 9. 2023 udeležili vzgojno preventivne akcije "Drugače na pot - v šolo s kolesom".
Preizkusili smo se v spretnostni vožnji v prometu, na poligonu, v zanju teorije in v ustvarjanju.
Na eni izmed delavnic so lahko učenci, s pomočjo posebnih očal, preizkusili, kako vidijo in zaznavajo okolico okrog sebe osebe v vinjenem stanju.

Na spretnostnem poligonu je Črt Snežič iz 6. b razreda osvojil 2. mesto.
Iskrene čestitke!

Naš dan je bil uspešen, lep in v slogu gibanja.
Ob koncu smo se posladkali z lučkami.

Še enkrat se zahvaljujem vsem sodelujočim učencem.

Sandra Lilek

šd19.9. 2023 smo organizirali športni dan za učence od 1. do 9. razreda, ki je bil del priprav na Dan slovenskega športa. Dogodek je potekal na treh različnih lokacijah, kjer so učenci imeli priložnost preizkusiti različne športne dejavnosti.

Med temi aktivnostmi so nekateri morda odkrili svoj novi hobi, kar je zagotovo pozitiven rezultat tega športnega dneva. Športna prireditev je tako ponudila priložnost za aktivno preživljanje časa in raziskovanje različnih športov med učenci.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke