DOGODKI

Screenshot 2022 11 27 at 19.56.20Pod streho je jubilejna, že 10. sobotna šola "Radovednica". Vzdušje je bilo enkratno, delavnice so dosegle svoj namen in potešile vedoželjnost in kreativnost ter ponudile priložnost za odlično vikend druženje več kot 50 sodelujočim učencem in zaposlenim. Fotoreportažo si lahko ogledate tukaj.

 

 

 

 

Screenshot 2022 11 24 at 10.56.53Po nekajletnem krmarjenju med omejitvami in izpeljavi prazničnega dogodka v okrnjenih izvedbah vam OŠBI-jevci z navdušenjem sporočamo, da bo letošnji bazar potekal v svoji tradicionalni obliki. Dogodil se bo v četrtek, 1. decembra 2022, na dan, ko tudi mesto zasije v praznični podobi! Vljudno vabljeni starši, stari starši, sorodniki, naključni obiskovalci - prav vsi, da se nam na šoli pridružite od 16.00 dalje. 

Prijetno bo! Klik za vabilo.

 

dJutri, v torek 15. novembra, bo za učence 7., 8. in 9. razreda potekal tehniški dan po naslednjem razporedu: Učenci 7.a bodo spoznavali postopek litja ter izdelave sveč. Učenci 7.b bodo izdelovali jadralna letala iz umetnih mas. Učenci 8. razredov bodo iz papirnih gradiv izdelali camero obscuro in z njo opravili nekaj eksperimentov. Učenci 9. razredov bodo izdelovali makete stanovanja v pomanjšanem merilu. Po tehniškem dnevu se bodo odpravili še na karierni sejem. 

Pričetek dejavnosti: ob 8.30. Potrebščine za delo: zvezek za tehniko in peresnica s flomastri in lepili.

20221021 131334 HDRPonovno smo pričeli z delom na vrtu. Najprej smo odstranili plevel, dodali zemljo in ponovno zasadili zelišča in jagode. Posadili še bomo sadike zimske solate, čebulo in česen. Nato bo naš vrt pripravljen za zimo. Vendar pa bomo tudi pozimi zavihali rokave in uredili načrt za naši gredici. Kje in kaj bomo posadili in posejali.
Slike povedo, kako je lepo delati na vrtu. Uživali smo.

 

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

 Resized 20221003 104757V ponedeljek, 3. oktobra 2022, se je v centru mesta odvijal že tradicionalni bralni maraton, ki pritiče aktivnostim v tednu otroka. OBŠI-jeva predstavnika, devetošolec Roko Godič in Kateryna Shovheniuk iz petega razreda, sta se dogodka udeležila s knjižničarko Doris Brunec.

Mlada ustvarjalca sta z avtorsko poezijo izrazila svoje misli, želje in pričakovanja. Delimo jih z vami! 

Screenshot 2022 09 26 at 18.30.22Spoštovani učenci,

v mesecu oktobru na šoli pričenjamo z interesno dejavnostjo - prostovoljstvom. Vljudno vabljeni vsi, ki vas tovrstno delo privlači in bi želeli prosti čas po pouku osmisliti s plemenitim ravnanjem. Učenci od 6. do 9. razreda lahko prostovoljno ravnate z druženjem in nudenjem pomoči učencem I. triade, se udejstvujete v aktivnostih prve pomoči ali pa se odločite za oboje.

Uvodno srečanje bo v mali glasbeni učilnici potekalo v sredo, 5. oktobra 2022, ob 13:00, kjer boste deležni podrobnih informacij. Klik za ogled letaka.

Mentorica: učiteljica Nina Volčanjk

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke