DOGODKI

BODOČI PRVOŠOLCI IN ŽABEC POZIMI

Screenshot at Jan 15 14 34 18Ker sneg kar noče in noče pobeliti našega mesta, smo si zimsko pravljico v šoli pričarali sami!

V torek, 14. januarja 2020, smo v naše improvizorično gledališče povabili otroke iz okoliških vrtcev. V družbi najmlajših OŠBI-jevcev so si ogledali lutkovno predstavo Žabec pozimi, prirejeno po zgodbi Maxa Velhuijsa.  

Da tudi vas navdušimo za morebitni ogled, vam zaupamo delček vsebine: "Žabca nekega jutra preseneti sneg. Ne razume zakaj je vse pokrito z belo odejo, močno ga zebe, drsi mu na zaledenelem ribniku in ne more razumeti, zakaj se njegovi prijatelji tako veselijo drsanja in kepanja. Ko skoraj zmrne v snegu, pa mu prijatelji priskočijo na pomoč." Sedaj se nam le še bolj toži po snegu ...

Obisk bodočih šolarjev je zopet minilo prehitro, vendar nas to ne žalosti - v sredo, 29. 1. 2020, se nam obeta dvojno - dopoldansko in popoldansko druženje!  

Zlato in srebrna priznanja mladih biologinj

Mladi biologi so v letošnjem šolskem letu dosegli izjemne rezultate. Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo 16. 10. 2019, se je udeležilo 22 učencev iz 8. in 9. razredov. Dobitniki BRONASTEGA PRIZNANJA so: Lan Žiga Anderlič, Julija Krajnc Urbanek, Dina Đonlagič, Špela Maček, Emilija Anufrieva, Deva Zemljič in Ana Julija Ažnoh. Te učenke so se uvrstile tudi na državno tekmovanje. Lanu Žigi Anderliču je manjkala samo ena točka za uvrstitev na državno tekmovanje.

V petek, 29. 11. 2019, je na OŠ borcev za severno mejo potekalo državno tekmovanje iz biologije za Proteusovo priznanje. Srebrno priznanje so osvojile: Julija Krajnc Urbanek, Deva Zemljič in Ana Julija Ažnoh. Zlato Proteusovo priznanje je osvojila Emilija Anufrieva.

Vsem tekmovalkam in tekmovalcem iskrene čestitke.

Aktiv biologije

Vesna Masten Gubeljak

RAZISKOVALNA URA JE ZA NAMI

splet RAZPoiščimo odgovore na vsa vprašanja mladih radovednežev ...

... in smo jih! 

V četrtek, 9. januarja 2020, smo v sklopu aktivnosti za bodoče prvošolce izvedli OŠBI-jevo RAZISKOVALNO URO.

Mladi raziskovalci so najprej spoznali naše hišne ljubljenčke: želvo rumenovratko, belega hrčka in mnoge paličnjake. Miroljubne živalce smo opazovali čisto od blizu in prav nič jih ni motilo, ko smo jih prijeli ter nežno pobožali. 

V učilnici biologije, ki se je spremenila v laboratorij, smo izvedli nekaj čisto pravih kemijskih preizkusov. Spreminjanje barv tekočine v čašah je spominjalo na čarovnijo! 

Da spomin na druženje ne bi prehitro zbledel, smo pod budnim očesom učitelja tehnike izdelali imenitno družabno igro z motivi, ki nakazujejo, da bodo naša občasna druženja v šoli že z letošnjo jesenjo postala nekaj čisto vsakdanjega ...

 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI ZA 4. RAZRED – RIBNICA NA POHORJU 2020

ČETRTI DAN

Četrtek, 16. 1. 2020

IMG 20200116 180316

Pa je minil predzadnji dan, dan tekmovanj, priznanj, pokaži kaj znaš in diskoteke. Na našo srečo smo imeli spet ves dan sonce, ki nas je grelo in spodbujalo pri odličnem smučanju.

Danes smo vsi postali smučarji, saj smo to danes pokazali. Zdaj smo že v sobah in se se odpravljamo spat. Zadnja noč nam bo v lepem spominu.

Lep pozdrav do jutri, ko se vrnemo domov.

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Preberite več ...

OŠBI-jeva RAZISKOVALNA URA

raziskovalnaSpoštovani starši bodočih prvošolcev, roj. 2014, Vas in vašega otroka vabimo na OŠBI-jevo RAZISKOVALNO UROki bo v četrtek, 9. januarja 2020ob 17.00 v šolski dvoraniZa mlade raziskovalce smo pripravili tematske delavnice:  

“OŠBI-jevi hišni ljubljenčki”

“Ko majhno postane veliko”

“Mladi tehniki”

 

Veselimo se Vašega obiska!

DRUGA MOŽNOST ZA SMUČARSKO OPREMO

SpletSpoštovani učenci, starši in učitelji!

Vljudno  vas vabimo k sodelovanju v projektu »DRUGA MOŽNOST«.

Imate doma odsluženo smučarsko/zimsko opremo, ki so jo otroci že prerasli in vam ne ustreza več? PRINESITE JO, DALI JI BOMO DRUGO MOŽNOST!

Preberite več ...

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..