ŠPORTNI DOGODKI

1V okviru vsakoletnega sodelovanja z veslaškim klubom DRAVSKE ELEKTRARNE MARIBOR smo našim učencem in učenkam tudi v letošnjem šolskem letu pripravili zanimiv teden veslanja. S tem jim zagotovavljamo zdravo, kvalitetno in pestro vadbo pri urah športa.
Od ponedeljka naprej učenci in učenke od 6. do 9. razreda, pod vodstvom izkušenih trenerjev in športnima pedagogoma naše šole, spoznavajo veslaški šport in vse njegove značilnosti, ki ugodno vplivajo na njihovo zdravje in skladen telesni razvoj. Veslanje na simulatorjih je športna dejavnost, ki zna biti zelo zanimiva, še posebej v zimskem času, ko ni možno veslati na vodi.

Športni pedagog, Džino Idžojtič

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

3Finalni turnir mlajših dečkov za občinskega prvaka v košarki je letos potekal na dveh igriščih v veliki šolski telovadnici naše šole. Sodelovalo je 5 najboljših šolskih ekip.
Naši mlajši košarkarji so se ponovno izkazali ter s kakovostno, taktično domiselno in izredno požrtvovalno igro dosegli odličen rezultat. Kljub že tradicionalno daleč najmlajši ekipi so osvojili odlično drugo mesto in tako nadaljevali tradicijo osvajanja zmagovalnih stopničk. S tem dosežkom so se uvrstili na področno prvenstvo, ki ga bo tudi tokrat organizirala naša šola..

Člani ekipe: Žiga Podgornik, Nio Jaušovec, Luis Cestar, Tom Pirih, Nik Ojdanič Sancin, Domen Katrašnik, Rok Glinik, Val Pirc, Nikolaos Oikonomidis, Vid Podjavoršek ter Simon Marn.

75470950 5832 469F B4CA C91BCA7F5170V organizaciji OŠ Prežihovega Voranca je potekal eden izmed štirih izločilnih polfinalnih turnirjev mlajših dečkov za občinskega prvaka v košarki v šolskem letu 22/23.
Z izredno borbeno in domiselno igro so naši košarkarji osvojili prvo mesto in se uvrstili na finalno tekmovanja za naslov občinskega prvaka. Finalni turnir bo v ponedeljek, 20.3.2023 v organizaciji naše šole.

Uvrstitev: 1. mesto OŠ BOJANA ILICHA
2. mesto OŠ BORCEV ZA SEVERNO MEJO
3. mesto OŠ MARTINA KONŠAKA
4. mesto OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA

Člani ekipe: Žiga Podgornik, Nio Jaušovec, Luis Cestar, Tom Pirih, Nik Ojdanič Sancin, Domen Katrašnik, Rok Glinik, Val Pirc, Vid Podjavoršek, Simon Marn, Nikolaos Oikonomidis in Zan Brlogar.

Mentor ekipe: Džino Idžojtič

ČESTITAMO!

EKIPA MLAJŠIH ŠAHISTK IN ŠAHISTOV V VODSTVU PO 6. KROGIH EKIPNEGA PRVENSTVA OŠ 22/23

Prejšnji teden se je zaključil 6. krog ekipnega šahovskega prvenstva OŠ za mlajše šahistke in šahiste. Zmagala je ekipa naše šole, ki je premagala vse nasprotnike in osvojila 1. mesto. Trenutno je v vodstvu tudi v skupnem seštevku tekmovanja.

Stanje po 6. krogu:
1. Mesto OŠ BOJANA ILICHA
2. Mesto OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA
3. Mesto OŠ ANGELA BESEDNJAKA

Ekipa OŠ Bojana Ilicha: Mara Predin, Mia Skuber, Zala Slivnik in Zoja Kneževič.

ČESTITAMO!

IMG 6944Na občinskem in področnem ekipnem prvenstvu v badmintonu, ki je bilo v torek, 28.2.2023 v telovadnici naše šole, so sodelovale najboljše ekipe mariborskih osnovnih šol.
Ekipa naše šole se je odlično odrezala in na poti do 1. mesta premagala vse nasprotne ekipe.
S tem uspehom so se uvrstili na državno prvenstvo. Pohvaljeni smo bili tudi za brezhibno organizacijo tekmovanja.
Vrstni red:
1. mesto OŠ BOJANA ILICHA
2. mesto OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA
3. mesto OŠ RADA ROBIČA
4. mesto OŠ ANGELA BESEDNJAK
Našo ekipo so zastopali: Alja Senica, Alina Pukl, Naja Senica, Liam Klinger, Rok Tement Matuš in Nio Jaušovec.
Mentor ekipe: Džino Idžojtič

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke