ŠPORTNI DOGODKI

IMG 8492V četrtek, 18.5.2023, se je s polfinalnim turnirjem v organizaciji OŠ Mežica nadaljevalo državno prvenstvo osnovnih šol v odbojki na mivki za starejše dečke. Tekmovali so tudi naši odbojkarji, ki so z izjemno kvalitetno in taktično zrelo igro premagali vse nasprotne ekipe ter osvojili izvrstno 1. mesto. S tem dosežkom so postali tudi finalisti letošnjega državnega prvenstva. Finalno tekmovanje štirih najboljših šolskih ekip v Sloveniji bo potekalo v Kostanjevici na Krki.

Ekipa: Liam Klinger, Leon in Valentin Predan ter Maksim Sladojević.

mlajsikosarkarjiV organizaciji naše šole je potekal zaključni turnir mlajših dečkov za področnega prvaka v košarki v šolskem letu 22/23.
Tekmovale so štiri ekipe osnovnih šol, ki so se na turnir uvrstile z zmagami na občinskem nivoju tekmovanja. Poleg naše šole so tekmovale še OŠ Lenart, OŠ Franca Rozmana Staneta in OŠ Miklavž. Tekme so bile zelo izenačene in kakovostne, na koncu pa so se najbolj veselili učenci OŠ Franca Rozmana Staneta, ki so tesno vendar zasluženo premagali vse tekmece. Naši košarkarji so kljub najmlajši ekipi prikazali kakovostno igro in osvojili četrto mesto.
Lestvica :
1. OŠ Franca Rozmana Staneta
2. OŠ Miklavž
3. OŠ Lenart
4. OŠ Bojana Ilicha

Ekipa OŠ Bojana Ilicha: Žiga Podgornik, Nio Jaušovec, Luis Cestar, Tom Pirih, Nik Ojdanič Sancin, Domen Katrašnik, Zan Brlogar, Rok Glinik, Val Pirc, Nikolaos Oikonomidis, Vid Podjavoršek ter Simon Marn.
Mentor: Džino Idžojtič

 ČESTITAMO!

1V okviru vsakoletnega sodelovanja z veslaškim klubom DRAVSKE ELEKTRARNE MARIBOR smo našim učencem in učenkam tudi v letošnjem šolskem letu pripravili zanimiv teden veslanja. S tem jim zagotovavljamo zdravo, kvalitetno in pestro vadbo pri urah športa.
Od ponedeljka naprej učenci in učenke od 6. do 9. razreda, pod vodstvom izkušenih trenerjev in športnima pedagogoma naše šole, spoznavajo veslaški šport in vse njegove značilnosti, ki ugodno vplivajo na njihovo zdravje in skladen telesni razvoj. Veslanje na simulatorjih je športna dejavnost, ki zna biti zelo zanimiva, še posebej v zimskem času, ko ni možno veslati na vodi.

Športni pedagog, Džino Idžojtič

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

stas7Učenec naše šole in član Barada teama, Staš Božičnik, je na državnem prvenstvu v WAKO Kikboksu dokazal svojo športno nadarjenost in zmagal med starejšimi dečki do 69 kg. Pri tem je premagal vse svoje nasprotnike ter navdušil gledalce s svojo spretnostjo in taktičnimi zamislimi. Kikboks je kjontaktni šport v katerem se uporabljajo različne tehnike udarcev in brc z nogami.

Borci med vadbo in borbami uporabljajo rokavice, ščitnike za glavo, goleni in zgornji del stopal. Staš se s tem popularnim borilnim športom ukvarja manj kot leto, kar njegov uspeh še poveča.

ČESTITAMO!

3Finalni turnir mlajših dečkov za občinskega prvaka v košarki je letos potekal na dveh igriščih v veliki šolski telovadnici naše šole. Sodelovalo je 5 najboljših šolskih ekip.
Naši mlajši košarkarji so se ponovno izkazali ter s kakovostno, taktično domiselno in izredno požrtvovalno igro dosegli odličen rezultat. Kljub že tradicionalno daleč najmlajši ekipi so osvojili odlično drugo mesto in tako nadaljevali tradicijo osvajanja zmagovalnih stopničk. S tem dosežkom so se uvrstili na področno prvenstvo, ki ga bo tudi tokrat organizirala naša šola..

Člani ekipe: Žiga Podgornik, Nio Jaušovec, Luis Cestar, Tom Pirih, Nik Ojdanič Sancin, Domen Katrašnik, Rok Glinik, Val Pirc, Nikolaos Oikonomidis, Vid Podjavoršek ter Simon Marn.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke