ŠPORTNI DOGODKI

1V četrtek, 12.5.2022 se je s polfinalnim turnirjem v organizaciji OŠ Vojnik pri Celju nadaljevalo državno prvenstvo osnovnih šol v odbojki za starejše dečke.
Tekmovali so tudi naši odbojkarji, ki so z neverjetno borbeno in taktično domiselno igro premagali obe nasprotni ekipi ter osvojili izvrstno 1. mesto. S tem dosežkom so postali tudi finalisti letošnjega državnega prvenstva na katerem tekmujejo 3 najboljše šolske ekipe v Sloveniji. V času samostojne Slovenije je to najboljši dosežek naše šole v ekipnih športih z žogo. Za najboljšega igralca je bil s strani trenerjev proglašen Liam Klinger.

Ekipa: Rok, Leon in Valentin Predan, Liam Klinger, Maksim Sladojević, Filip Krajnc, Patrik Podojsteršek, Filip Podjavršek, Bor Vran Benkovič ter Črt Zbičajnik.

Rezultati: 1.mesto OŠ BOJANA ILICHA
                   2.mesto OŠ BRATOV POLANČIČEV
                   3.mesto OŠ VOJNIK

Mentor: Džino Idžojtič

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

ČESTITAMO!

V PETEK, 13.5.2022, BO ZA UČENCE OŠ BOJANA ILICHA ORGANIZIRAN ŠPORTNI DAN.
UČENCI 4. RAZREDA IMAJO POHOD Z OGLEDOM ŠPORTNIH PRIZORIŠČ
UČENCI 6. DO 9. RAZREDA IMAJO ORIENTACIJSKI TEK.
UČENCI 1. DO 2. RAZREDA OPRAVIJO TEK NA 60 IN 600M (ŠV KARTON) TER KRAJŠI POHOD.

2Finalni turnir mlajših dečkov za občinskega prvaka v mali odbojki je v organizaciji naše šole potekal v sredo, 20.4.2022. Ekipe so se pomerjale na dveh igriščih v veliki šolski telovadnici. Sodelovale so štiri najboljše občinske ekipe iz predtekmovanj. Naši mlajši odbojkarji so se ob bučni podpori številnega občinstva odlično odrezali. S požrtvovalno igro so osvojili izvrstno drugo mesto in tako postali občinski podprvaki. S tem dosežkom so se uvrstili na področno prvenstvo, ki bo v mesecu maju.

Uvrstitve: 1. mesto – OŠ PREŽIHOVEGA VORANCA
                   2. mesto – OŠ BOJANA ILICHA
                   3. mesto - OŠ RADA ROBIČA LIMBUŠ
                   4. mesto - OŠ TABOR 1

Člani ekipe: Valentin in Erik Predan, Simon Polner, Nio in Tian Jaušovec, Tijan Topič, Luka Petek, Jakob Kereži, Nik Sancin Ojdenič ter Žiga Podgornik.

Mentor ekipe: Džino Idžojtič

ČESTITAMO!

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj!

IMG 6458Finalni turnir mlajših dečkov za občinskega prvaka v košarki je v organizaciji naše šole potekal v torek, 10.5.2022, v veliki šolski telovadnici..
Naši mlajši košarkarji so se ponovno izkazali ter s kakovostno in izredno borbeno igro dosegli odličen rezultat. Osvojili so namreč prvo mesto in tako postali občinski prvaki. S tem dosežkom so se uvrstili na področno prvenstvo.

Uvrstitve: 1. mesto – OŠ Bojana Ilicha
2. mesto - OŠ Ludvika Pliberška
3. mesto - OŠ Angela Besednjaka
4. mesto – OŠ Prežihovega Voranca

Člani ekipe: Filip Gradišnik, Valentin Predan, Tom Pirih, Žiga Karner, Jaka Hojnik, Luis Cestar, Žiga Podgornik, Nio Jaušovec, Domen Katrašnik, Vid Podjavršek, Zan Brlogar in Simon Marn.

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Mentor ekipe: Džino Idžojtič

ČESTITAMO!

2V mestu Limassol je minuli vikend potekalo mednarodno tekmovanje v plavanju. Udeležili so se ga tudi kadeti slovenske državne reprezentance, katere član je tudi učenec 9.a razreda, Bor Vran Benkovič. S svojimi dosežki na tem izjemno množičnem mednarodnem tekmovanju (sodelovali so plavalci iz 15-ih držav) je ponovno dokazal svojo nadarjenost in marljivost. V disciplini 200 m mešano je Bor zmagal in še postavil nov državni rekord v kategoriji kadetov.

 

 

Borove uvrstitve: 1. mesto – 200 m mešano
                                 4. mesto – 100 m kravl
                                 9. mesto - 100 m prsno ter 100m hrbtno

 

ČESTITAMO!

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke