mladinske ikona cutout

Delavnice potekajo pod okriljem Društva za preventivno delo. Društvo je nevladna, neprofitna, nepolitična in prostovoljska organizacija, ki združuje strokovnjake in laike, ki delujejo na področju prevencije in promocije psihosocialnega zdravja v skupnosti.

Namen projekta je v pomoči mladostnikom, da čim bolj uspešno hodijo po poti lastnih psihosocialnih sprememb ter odrastejo v zdrave, avtonomne in zrele osebe, ki so odgovorne za lastno življenje in so globoko vključene v svoje socialno okolje, družino in  šolanje. 

CILJI IZVAJANJA MLADINSKIH DELAVNIC

  • Krepitev osebnosti in notranjih moči posameznika za uspešno obvladovanje razvojne krize v kateri se nahaja.
  • Učenje številnih socialnih veščin (na področju komunikacije, vzpostavljanja, razvijanja in ohranjanja medsebojnih odnosov, učenja strategij reševanja psihosocialnih težav, stisk in kriz ipd.), pridobivanje znanja ter vrednostnih in vedenjskih vzorcev, ki so v prid zdravju, rasti in razvoju zdravega življenjskega stila.
  • Kvalitetno in pravočasno informiranje, ne samo o možnih negativnih posledicah rizičnega vedenja (narkomanija, alkoholizem, delinkvenca itd.), ampak tudi o razvojnih in socialnih možnostih za progresivno rast in razvoj. Obenem je cilj tudi preprečevanje utrjevanja rizičnega vedenja in integriranje le-tega v svoj življenjski slog.

V šolskem letu 2021/2022 so v projekt vključeni učenci osmih razredov. 

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke