»Dobro knjigo je treba večkrat vzeti v roke. Vsakikrat se bralcu odkrijejo lepote in resnice«. - France Bevk

Branje nam odkriva življenje in svet, nam bogati srce in znanje. To je važno, zakaj brez bogastva srca ni mirnega sožitja med ljudmi in brez znanja ni mogoč napredek, po katerem strmimo. Dobra knjiga je zlata knjiga.

Na šoli spodbujamo učence, da se za usvojitev bralne značke odloči prav vsak izmed njih.

BRALNA ZNAČKA

bralna znacka velika

Bralnih seznamov niknjižničarka Doris pa vam bo z veseljem svetovala pri izbiri knjig. Do konca meseca maja, ko se bralna značka konča je potrebno prebrati: 

  • I. triada – 3 knjige 
  • II. triada – 4 knjige 
  • II. triada – 5 knjig 

Učenci 6., 7., 8. in 9. razredov predstavijo prebrane knjige knjižničarki v šolski knjižnici pred ali po pouku, vsebino prebrane knjige pa lahko pošljete tudi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Prebrana knjiga za Cankarjevo priznanje se prav tako upošteva za bralno značko. 

ANGLEŠKA BRALNA ZNAČKA

Pri angleški bralni znački sodelujejo učenci od 3. do 9. razreda. Učenci preberejo pet knjig (tretješolci tri), ki so jih učiteljice izbrale za njihovo raven.

Učenci do knjig dostopajo v šolski knjižnici, v primeru dela na daljavo pa preko spleta. 

V šolski knjižnici se nahaj pester izbor čtiva v angleškem jeziku. Vse knjige so označene z barvnimi trakovi oz. so knjige za posamezni razred zložene v zabojčke glede na zahtevnost. Pri iskanju in izboru vam bo z veseljem pomagala knjižničarka.

Po predhodnem posvetovanju z učiteljico angleščine se lahko učenci poslužijo tudi knjig iz drugih knjižnic ali spletnih strani. Učenci po branju izpolnijo obrazec "Book Report". Z učiteljico se individualno dogovorijo za termin, v katerem bodo predstavili vsebino knjige. S seboj prinesejo izpolnjen obrazec in knjigo. Ob koncu šolskega leta učenci prejmejo priznanje o opravljeni bralni znački.

Branje v angleškem jeziku mentorirajo učiteljice angleščine.

NEMŠKA BRALNA ZNAČKA

EPI

Pri nemški bralni znački, ki poteka v okviru »EPI LESEPREIS«, sodelujejo učenci od 4.do 9. razreda. Učenci preberejo predpisane knjige, nato se udeležijo pisnega tekmovanja in glede na število doseženih točk pridobijo zlato ali srebrno priznanje.

Mentorica nemške bralne značke je Adriana Krajnc.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke