ŠPORTNI DOGODKI

PNG imageV ponedeljek, 10.6.2024 je v telovadnici osnovne šole v Petrovčah potekalo finale državnega prvenstva osnovnih šol v namiznem tenisu. V konkurenci osmih finalistov, ki so se skozi četrtfinale in polfinale uvrstili na zaključni turnir, se je odlično odrezal učenec naše šole Tine Tement. Osvojil je izvrstno 3. mesto in k vrhunskim dosežkom učencev naše šole na državnih tekmovanjih dodal še svoj pečat.

ČESTITAMO!

Mentor: Džino Idžojtič

piaPia Permozer Furlan, učenka 6.a razreda, niza uspeh za uspehom! 

Učenka je bila letošnje leto sprejeta v državno reprezentanco in je na državnem tekmovanju v ritmični gimnastiki že drugo leto zapored postala državna prvakinja v mnogoboju. Na omenjenem tekmovanju se je udejstvovala še ena OŠBI-jevka, Elizabeta Hajdinjak Luzanava iz 7. c, in dosegla odlično 7. mesto. 

Nabor dosežkov naše šestošolke se nahaja tukaj.

Za odlično gimnastično udejstvovanje in uspešno krmanjenje med šolskimi obveznostmi iskreno čestitamo! 

 

 

 

 

 

SKL podelitevV petek, 17. 5. 2024, je potekal zaključni šahovski turnir Štajerske kadetske lige, za učence OŠBI tudi tokrat nadvse uspešno! Turnir Štajerske kadetske lige je potekal na Srednji gradbeni šoli v Mariboru, udeležilo pa se ga je rekordnih 150 osnovnošolcev. 

V skupini do 12 let je s 6,5 točkami iz 7 partij zmagal Maksim Krajnc (5.a)Mara Predin (4.b) je s 5 točkami osvojila 2. mesto med dekleti do 12 let.

Šolski uspeh so dopolnili Mykhailo Vasyliev (3.a) s 16. mestom v skupini do 9 let, v skupini do 12 let pa so nastopili še Mia Skuber (4.a) in Platon Liashuk (4.a). 

V skupini do 15 let so tekmovali devetošolci Nadia Marn, Jan Lovrenčič in Lin Tadej Štromajer.

Na zadnjem turnirju v tem šolskem letu so bile podeljene tudi nagrade za najboljše v celoletnem skupnem seštevku, ker je OŠ Bojana Ilicha osvojila odlično 2. mesto med šolami. Maksim Krajnc je osvojil skupno 1. mesto med fanti do 12 let, Mara Predin pa 3. mesto med dekleti do 12 let.

Iskrene čestitke mladim šahistkam in šahistom!

 

IMG 0925V sredo, 15.5.2024 je v organizaciji tamkajšnje osnovne šole v Šmarju pri Jelšah potekalo polfinale državnega prvenstva osnovnih šol v namiznem tenisu. V konkurenci starejših učencev je tekmoval tudi učenec naše šole Tine Tement. Tako kot je to opravil že v četrtfinalnem tekmovanju, je Tine premagal vse nasprotnike, osvojil prvo mesto ter se uvrstil v finale državnega prvenstva.

ČESTITAMO!

Mentor: Džino Idžojtič

IMG 0924

IMG 0923Na atletskem stadionu Poljane je v ponedeljek, 13.5.2024 potekalo posamično področno osnovnošolsko prvenstvo v atletiki. Udeležilo se ga je veliko število učencev in učenk mariborskih in okoliških šol. Med uspešnejšimi sta bila tudi tokrat učenec in učenke iz naše šole. Ana Mirič je v izjemno močni udeležbi v teku na 600 m osvojila izvrstno 3. mesto. V metu vortexa, kjer je tekmovalo rekordno število tekmovalcev, se je s 5. mestom izkazal Vito Bilalović.
Dosežka sta še posebej dobra, če vemo, da sta bila tako Ana kot Vito med najmlajšimi v svojih kategorijah.

Čestitamo!

Mentorja : Džino Idžojtič

IMG 7330Področno tekmovanje mlajših dečkov v košarki sta v tem šolskem letu zaznamovali velika množičnost in izjemne predstave OŠBIJEVE ekipe. Naši košarkarji so bili najboljši na prav vseh nivojih področnega tekmovanja. V finalu štirih najboljših ekip so polfinalu in nato še v finalu premagali obe favorizirani ekipi (OŠ BORCEV ZA SEVERNO MEJO IN OŠ MIKLAVŽ) ter prepričljivo osvojili zmagovalne stopničke. Za najkoristnejšega igralca je bil proglašen Domen Katrašnik.
Za požrtvovalno, domiselno in nesebično igro velja pohvaliti prav vse člane naše ekipe.

Uvrstitev: 1. mesto OŠ BOJANA ILICHA
                   2. mesto OŠ BORCEV ZA SEVERNO MEJO
                   3. mesto OŠ MIKLAVŽ
                   4. mesto OŠ BRATOV POLANČIČEV

Člani ekipe: Domen Katrašnik, Vid Podjavoršek, Val Pirc, Simon Marn, Rok Glinik Funda, Zan Brlogar, Žiga Kocbek, Nikola Krneta, lan Hotko, Marko Stojevski, Liam Klobučar in Erik Predan.

Mentor: Džino Idžojtič

ČESTITAMO!

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke