ŠPORTNI DOGODKI

IMG 7293Na občinskem in področnem ekipnem prvenstvu v badmintonu, ki je potekalo v sredo, 21.2.2024 v torganizaciji naše šole, so sodelovale najboljše ekipe mariborskih osnovnih šol.
Tekmovala je tudi ekipa naše šole, ki se je odlično odrezala in osvojila drugo mesto.
Pohvaljeni smo bili tudi za organizacijo tekmovanja.
Našo ekipo so zastopali: Zala Šmarčan, Zoja Krois, Urban Globevnik ter Nio in Tai Jaušovec.
Mentor ekipe: Džino Idžojtič

ČESTITAMO!

IMG 20240215 102301V četrtek, 15.2.2024, je v Mislinji potekalo četrtfinalno tekmovanje v odbojki. Na tekmovanju v veliki, sodobni, lepi telovadnici, smo
sodelovali tudi OŠBIjevci.
Po uvodnem kulturnem programu in himni, sta tekmovanje otvorili ekipi domačinov in gostov iz Ptuja. Sledila je tekma naše ekipe proti poražencem prve tekme, ptujčanom. Suverena igra je OŠBIjevce pripeljala do prepričljive zmage.
Za uvrstitev v finale, jih je čakal dvoboj z zmagovalci prve tekme, ekipo OŠ Mislinja.
Tekma je bila zelo napeta.

IMG 0547Na občinskem in področnem prvenstvu osnovnih šol v namiznem tenisu, ki je bilo 15. 2. 2024 v Dvorani Tabor v Mariboru, so naši učenci in učenke dosegli izvrstne dosežke. Naša mlada ekipa je z izjemno srčno in domiselno igro osvojila visoko tretje mesto na občinskem in področnem prvenstvu. Z odlično igro in osvojitvijo prvega mesta med posamezniki je vlogo prvega favorita opravičil Tine Tement. Tekmovanja se je že po tradiciji udeležilo veliko število učencev in učenk iz Maribora in okoliških šol.
Ekipa, ki je osvojila 3. mesto: Zala Šmarčan, Zoja Krois, Tine Tement, Tai Jaušovec in Vito Bilalović.
Mentor: Džino Idžojtič
ČESTITAMO!

1707505085349Na področnem prvenstvu OŠ v alpskem smučanju in deskanju na snegu, ki je potekalo v sredo, 7. 2. 2024 so tekmovali učenci mariborskih osnovnih šol.


Naši učenci in učenke so na tekmovanju prikazali odlične vožnje. Ekipno so v alpskem smučanju osvojili PRVO mesto.


V alpskem smučanju so med posamezniki medalje osvojili med kategoriziranimi deklicami Julija Kolšek (srebro), med kategoriziranimi dečki Črt Snežič (zlato), med nekategoriziranimi mlajšimi deklicami Zala Šmarčan (zlato), med nekategoriziranimi mlajšimi dečki Jaša Kristanić (zlato) in Filip Kušnik (bron).

Judo

Petošolca Sara Krušič Sterguljc in Jaka Šmarčan sta dosegla odlična rezultata na Festivalu juda, ki je 3. februarja 2024 potekal v Velenju in velja v kategoriji U12 za državno prvenstvo.

Sara je v skupini mlajših deklic v svoji težnosti osvojila 1.mesto in postala državna prvakinja!

Jaka je v skupini mlajših dečkov v svoji težnosti osvojil odlično 2. mesto!

Iskrene čestitke našima borbenima učencema! 

IMG 20240126 130717V petek, 26.1.2024, je šolska odbojkarska ekipa deklic, potovala v Hoče, na področno tekmovanje v odbojki. Kot občinske prvakinje so prvo tekmo odigrale z drugo uvrščeno šolo iz obmariborske regije, OŠ Slivnica. Tekmo so dobile z rezultatom 2:1.
V drugi tekmi sta se pomerili ekipi OŠ Ludvika Pliberška, kot drugo uvrščena ekipa z občinskega tekmovanja in OŠ Hoče. Tekmo je prepričljivo dobila slednja ekipa.
V finalu sta se tako zgolj za prestiž pomerili ekipa naše šole in zmagovalna ekipa druge tekme, OŠ Hoče. Obe ekipi sta si z zmago v svojih prvih igrah zagotovili napredovanje v četrtfinale državnega tekmovanja. Tudi proti našim dekletom so nasprotnice iz Hoč prikazale odlično igro in naša dekleta so morala priznati svoj prvi poraz v letošnjem tekmovanju v odbojki.

Na državnem četrtfinalnem tekmovanju se bo tako naša ekipa pomerila s prvouvrščeno ekipo iz pomurskega področja.

Čestitamo!

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke