AKTUALNO

OŠBI SEDAJ TUDI VIRTUALNO!

jŠola je zgradba s štirimi stenami in prihodnostjo vmes ... za njenimi zidovi se oblikuje prav poseben in lep svet, v katerem je veliko priložnosti za sklepanje prijateljstev, nasmehe in razigranost ter utrjevanje spoštovanja, strpnosti, medsebojne povezanosti, sodelovanja.

 Zapisno kot pribito drži za stavbo na Mladinski ulici 13, ki mimoidoče očara že s svojo mogočno zunanjostjo. Mnogi potešijo radovednost in pokukajo, kaj se skriva za masivnimi vrati častitljive starosti ... Vsi tisti, ki tega še niste storili, bivši, sedanji in bodoči OŠBI-jevci ter naključni obiskovalci šolske spletne strani, z veseljem in ponosom vas vabimo na virtualni sprehod oz. ogled posameznih prostorov šole!

 

ORGANIZACIJA DELA (19.-23. oktober 2020)

flat lay back school supplies with blackboardV času med 19. in 23. oktobrom 2020 bo pouk za učence od 6. do 9. razreda potekal na daljavo. Objavljamo najpomembnejše informacije:

Za učence

Za starše

Začasni urnik

 

 

TEDEN OTROKA 2020

Screenshot at Oct 02 19 34 04V ponedeljek, 5. oktobra 2020, se pričenja Teden otroka, letos na temo »Odgovor je pogovor«. V tem času zveze in društva PM organizirajo različne prostočasne in razvedrilne aktivnosti (program ZPM MB), obeležujemo pa ga tudi vrtci in šole. Dragi starši in učenci, tudi vi vljudno vabljeni k prebiranju izhodišč o »pozitivnih učinkih pogovarjanja«.

Več ob Tednu otroka (video poslanice) in 30-letnici Tom telefona na spletnem mestu Zveze prijateljev mladine. 

 

PREDHODNA NAJAVA OBISKA

PREPOVEDSpoštovani starši,

zaradi trenutnih ukrepov zagotavljanja varnosti vas vljudno prosimo, da vsak svoj osebni obisk šole z namenom urejanja dokumentov ali pridobivanja informacij predhodno najavite po telefonu 02 22 83 440 ali na elektronski naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

V tajništvu vam bodo ob omembi narave vašega opravka dodelili termin oz. vas usmerili na želeno osebo.

Za razumevanje se vam najlepše zahvaljujemo.

 

PEŠBUS

IMG 20200916 073925Aktivna pot v šolo pomeni, da otroci v šolo pridejo peš, s kolesom ali skirojem. Pomembna je za zdravje, samostojnost in socialni razvoj otrok, saj zagotavlja minimalno priporočeno količino fizične aktivnosti in spodbuja vzgojo o prometni varnosti ter trajnostnem razvoju.

Otroci, ki hodijo v šolo peš ali s kolesom, so bolje telesno pripravljeni kot tisti, ki se vozijo. Dokazano je, da se taki otroci tudi sicer več gibljejo in med drugim lažje sledijo pouku.

V tujini je razširjena navada, da odrasli organizirano spremljajo otroke do šole peš po vnaprej začrtanih poteh in po stalnem urniku. V Italiji in Švici je na primer znan pod imenom pedibus, v Veliki Britaniji in ZDA pa kot walking bus. Tak način skupne hoje v šolo smo pri nas imenovali Pešbus.

Ob podpori programa Aktivno v šolo ga izvajamo tudi na naši šoli in sicer V ČASU EVROPSKEGA TEDNA MOBILNOSTI 2020 - v dnevih med 16. in 22. septembrom.

Letošnji evropski teden mobilnosti poteka pod sloganom »Izberi čistejši način prevoza!«

Vljudno vabljeni, da se nam na poti še pridružite.

Preberite več ...

PRILAGOJEN URNIK KNJIŽNICE

ObvestiloSpoštovani obiskovalci šolske knjižnice,

koronavirusnim ukrepom primerno se je tudi v šolski knjižnici potrebno držati posebnih navodil. 

Informacije o možnosti izposoje, vstopanju v knjižnico in gibanju po njej, izposoji/vračanju gradiv ter izvedbi ur KIZ najdete v obvestilu knjižničarke Doris.

 

 

Urnik izposoje:

PONEDELJEK, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 1. razrede

TOREK, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 2. razrede

SREDA, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 3. razrede

ČETRTEK, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 4. razrede

PETEK, 11.10-11.25 in tretjo šolsko uro za 5. razrede 

PONEDELJEK, SREDA, PETEK od 7.30–8.20 in v PONEDELJEK od 12.00–14.00, za 6. razrede in tretji VIO

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..