AKTUALNO

SKUPAJ DO CILJA - ŠOLSKO DVIGALO

dvigaloOŠBI-jevci si želimo, da bi vsem gibalno oviranim učencem, našemu učitelju in tudi staršem ter drugim ljudem, ki prihajajo na našo šolo in so zaradi zdravstvenega stanja začasno ali trajno gibalno ovirani, omogočili enake možnosti dostopa do vseh šolskih prostorov

Preberite več ...

OŠBI-jev DOBRODELNI SREČELOV

splet BSpoštovani starši,

V prizadevanju, da bi naš dobrodelni bazar, združen z dobrodelnim srečelovom čim bolje uspel, si vas dovolimo spomniti, da lahko izdelke za srečelov še naprej darujete, in sicer do torka, 26. novembra 2019.

Zahvaljujemo se vam za razumevanje in podporo,

OŠBI-jevci z ravnateljico Astrid Videc 

OŠBI-jeva MISIJA

splet slikaHrup je moteč zvok. 

Hrup so močni, med seboj pomešani neskladni glasovi, navadno različnega izvora.

Hrup je živahno, vznemirljivo in razburljivo dogajanje.

Hrup je del šolskega vsakdana.

 

 

Ena izmed prednostnih nalog, ki smo si jo OŠBI-jevci v letošnjem šolskem delu zastavili na ravni šole, je zmanjšanje hrupa v prostoru, namenjenem mirnemu obedovanju. Vljudno in lepo vabljeni, da se nam pridružite na misiji zmanjšanja hrupa v šolski jedilnici. Misiji se lahko priključite z udeležbo na likovnem natečaju, kjer v poljubni tehniki ustvarite piktogram/simbol/risbo, ki ponazarja primerno vedenje ob prehranjevanju, lahko pa z nami delite inovativne ideje, zamisli, predloge, rešitve, kako preglasiti hrup v OŠBI-jevi jedilnici. 

Misija poteka med 13. in 25. novembrom 2019. Veselimo se vaših prispevkov.

Nam bo uspelo? Brez dvoma!

Skupnost učencev šole

VESELA TAČKA USPELA!

tackeV zadnjem tednu pred težko pričakovanim prvim letošnjim počitniškim oddihom smo OŠBI-jevci znova dokazali, da nam je mar. Odločitev, da sodelujemo v humanitarni akciji Radia Maribor, je bila pravilna. Že prvi dan zbiralne akcije se je stojalo v šolski avli šibilo pod težo darovane hrane, priboljškov, pripomočkov in igrač za zapuščene mačke ter psičke, ki so svoj začasni dom našli v mariborskem zavetišču.
V četrtek, 24. oktobra 2019, nas je obiskala tudi novinarka omenjenega radia ter s članicama šolske skupnosti in prostovoljskega projekta, devetošolkama Dino in Veroniko, opravila pogovor. O čem je tekla beseda, boste lahko na Radiu Maribor slišali v soboto, 2. novembra 2019, ob 9. 30 v oddaji Zvedavčki.

Člani SUŠ in projekta "Jaz zate, ti zame" smo navdušeni nad pozitivnim odnosom do živali, ki ste ga v preteklem tednu izkazali OŠBI-jevci. 

V tednu po počitnicah bomo poskrbeli, da zbrani prispevki pridejo v prave roke, pardon tačke. 

Hvala iz srca!

BAZAR 2019 - VABILO K SODELOVANJU

BazarSpoštovani,

le še dober mesec dni nas loči do tradicionalnega OŠBI-jevega bazarja. Da bo tudi letošnji dogodek čaroben, Vas – dragi učenci, starši, sorodniki in vsi ostali – vljudno vabimo k sodelovanju. 

Prosimo, preberite pripet dopis, v katerem se nahajajo vse informacije, povezane s pripravami na prav poseben čas v letu. 

V pričakovanju vašega odziva vas lepo pozdravljamo! 

 

TEDEN PROMETNE VARNOSTI

varnoV času med 7. in 12. oktobrom 2019 obeležujemo teden prometne varnosti

OŠBI-jevci se o pravilnem in odgovornem ravnanju pogovarjamo pri pouku, vključeni smo v projekte, napotke dobimo od staršev, veliko infomacij pa najdemo tudi na internetu. Vseh podatkov je zelo veliko, zato smo se člani skupnosti učencev šole odločili, da jih skupaj zberemo na enem mestu.  

Starši in učenci, vljudno vabljeni, da prelistate naš letak

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..