AKTUALNO

ZIMSKE POČITNICE

POCITNICEZaplešite nam, maškare, da zima se prestraši,

prinesemo vam flancate in krofi bodo vaši.

Še jaz nataknem si klobuk in z vami grem noret,

ne bom doma, ko pust igra na svoj narobe svet.

                                                      (Anja Štefan)

 

Dragi učenci, odpočijte si! Znova nasnidenje 2. marca 2020!

ODLAGANJE ODPADNEGA PAPIRJA

KosekNa šolskem dvorišču pri zadnjem vhodu sta stalno mesto dobila DVA ZABOJNIKA ZELENE BARVE, kamor lahko odlagate odpadni papir.

V zabojnika sodijo: časopis, revije in reklame. V zabojnika ne odlagamo: kartona, plakatov, knjig, katalogov, rednikov, pisarniškega papirja, plastificiranega papirja, papirnatih brisač. 

Hvala za odgovorno ravnanje ter ločeno zbiranje papirnih odpadkov!

 

 

VPIS V SREDNJE ŠOLE

Screenshot at Feb 13 09 47 45Spoštovani devetošolci in starši! 

V spodaj pripeti datoteki se nahajajo informacije, povezane z vpisom v srednješolsko raven izobraževanja. V primeru dodatnih vprašanj smo vam na razpolago. 

 

 

 

 

 

VPIS V 1. RAZRED

Screenshot at Jan 30 18 03 03Spoštovani starši,

OŠ Bojana Ilicha Vas vabi na vpis 1. razred, ki bo potekal v pisarni šolske svetovalne službe v torek, 11. februarja, v sredo, 12. februarja in v četrtek, 13. februarja 2020, med 8.00 in 12.00 ter med 16.00 in 18.00

Šolski novinci iz našega šolskega okoliša ste bili k vpisu vabljeni pisno. 

Vse ostale obveščamo, da pisne vloge za prepis na našo osnovno šolo sprejemamo v obdobju 14 dni po zaključenem vpisu. Vloge (s pripisom za šolsko svetovalno službo) pošljete na naš naslov oz. jih oddate osebno v tajništvu šole v času uradnih ur (vsak dan med 8.00 in 12.00). Prosimo, da na vlogi navedete telefonsko številko, na kateri ste dosegljivi. Vlogo lahko prenesete tukaj.

S seboj prinesite osebni dokument vašega otroka.

Informacije v zvezi z razpisom za vpis otrok v prvi razred osnovne šole v šolskem letu 2020/2021 v osnovnih šolah na območju Mestne občine Maribor so dosegljive  tudi na spletni strani MOM.

TEDEN PISANJA Z ROKO

tpzZa nami je teden pisanja z roko, ko so se petošolci seznanili z zgodovino pisave, načini pisanja, ter spoznavanjem kaligrafske pisave. Ničesar nismo fotokopirali, ampak smo vse sami napisali z roko. Tudi knjigo.

Veliko svoje pisne spretnosti nam je podala naša likovna pedagoginja Andreja Stumpf in pisava je bila iz dneva v dan lepša …

Projektu Radi pišemo z roko smo priključili, ker pisanje z roko zagotavlja: boljši spomin, ustvarjanje več idej, dolgotrajnejšo pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih sposobnosti in ohranjanje možganov v boljši formi. 

 Pisanje z roko je čas nekoliko upočasnilo.         

 Knjižničarka Doris

ZIMSKI TABOR ZA NADARJENE UČENCE

omogocimo sanje plakat 01 e1562061730972Za učence od 5. do 9. razreda, ki izkazujejo izjemne potenciale, motivacijo in interes na literarnem področju in imajo identifikacijo o nadarjenosti ZPM Mladine organizira Zimski tabor. Tabor bo med 24. in 27. februarjem 2020 potekal na domu Miloša Zidanška na Hočkem Pohorju

Učenci bodo raziskovali prostranstva jezika in književnosti; spoznavali manj znane, a zanimive plati jezika, se urili v kreativnem pisanju, se preizkušali v gledaliških improvizacijah ter odkrivali zabavne plati spletnih objav.

Tabor je plačljiv, starši pa lahko uveljavljajo možnost subvencioniranja glede na prihodek na družinskega člana na osnovi regresne lestvice za subvencioniranje taborov. Subvencioniranje je možno samo za prepozne nadarjene učence.

Podrobnejše informacije najdete na spletni strani ZPM-ja, lahko pa se obrnete tudi na gospo Uršo Žiger (02 229 69 15/Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.).

 

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..