TOM TELEFON

ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

*klic na 116111*

V STISKI NISI SAM!

KLIK ZA VEČ INFO

OŠBI VIRTUALNO

Šola je zgradba s štirimi stenami

in prihodnostjo vmes ...

VLJUDNO VABLJENI K OGLEDU!

OŠBI-jeva srčnost

Od VAS – za NAS,

OŠBI-jev ŠOLSKI SKLAD.

Vabljeni k srčnemu udejstovanju!

ŠOLSKE POTREBŠČINE 2023/2024

Na tem mestu najdete vse informacije, povezane z nabavo potrebščin za prihodnje šolsko leto.

KLIK ZA VEČ

NAŠIM CILJEM NAPROTI

Da bi se na šoli počutili dobro in varno,

da bi bili strpni in odgovorni in bi s poštenim in

doslednim delom dosegli in presegli svoje cilje.

SKUPAJ TO ZMOREMO!

Kaj imajo skupnega učiteljici Sandra Godec in Irena Fijauž, mladinska pisateljica Janja Vidmar in »pravnica« Martina Krajnc. Vse rade potujejo in vtise s popotovanj delijo z drugimi. V tem šolskem letu so izkušnje, videno in doživeto prenesle tudi v bolnišnično šolo in s tem neizmerno razveselile bolne učence in mladostnike.

      IMG 2675 1280x768Romanje po Španiji Camino de Santiago ali Jakobova pot je najbolj znana evropska romarskaIMG 2679 1280x768 pešpot. Razlogov, zakaj se nekdo odpravi na takšno pot (saj je dolga približno 1000 km), je veliko. Včasih izključno versko potovanje je dandanes kulturno-turistični fenomen. Ne glede na vzrok pa ponuja odklop od vsakdanje rutine, umik vase in drugačen pogled na življenje. Tako sta pripovedovali in s fotografijami podkrepili doživeto Sandra in Irena, ki sta v mrzli decembrski čas prinesli tudi malo poletnega španskega sonca.

     IMG 3220 1280x768Mehika je prava hrana za dušo, močno prepojena z zgodovino in kulturo.Tu stojijo nekateri izmedIMG 3223 1280x768 svetovno največjih arheoloških spomenikov, od visokih piramid v Teotihuacanu do čudovito okrašenih majevskih templjev. Moderno Mehiko je preplavil val velike umetnosti, predvsem po zaslugi Diega Rivere in Fride Khalo. Prvovrstni muzeji in galerije prikazujejo dolgo in fascinantno mehiško zgodovino ter njen neskončen ustvarjalni zanos. V osrčju doživetja Mehike pa so njeni prebivalci Mehičani.Kljub njihovi raznolikosti je vsem skupna ljubezen do barv, pogostih zabav, filozofije in gostoljubnosti. So izjemno šarmantni, z nasmehom pove Janja, ki je s svojim obiskom popestrila kulturni februar.

      IMG 3265 1280x768Namibija, najlepši košček Afrike, je dežela neverjetnih kontrastov, kjer se človek sprašuje, ali je kajIMG 3300 1280x768 tako lepega sploh mogoče. Ponaša se z divjo obalo Atlantika, visokimi gorami, puščavama Kalahari in Namib ter čudovitim živalskim svetom. Tu živijo tudi najbolj enkratna plemena (zelo znano nomadsko pleme Himba in Bušmani). Namibija je zakon, na koncu pripovedovanja pribije Martina.

Hvala vsem popotnikom in »vandrovcem«, ki so delili svoja doživetja z bolnimi otroki, ki so bivali v bolnišnici.

Dragica Brilej

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke