POTOVANJE IN BIVANJE V VESOLJU

Spoštovani učenci, spoštovane učenke,

vljudno vabljeni h kreativnemu soustvarjanju

prihodnosti.

KLIK ZA VEČ INFORMACIJ

NAŠIM CILJEM NAPROTI

Da bi se na šoli počutili dobro in varno,

da bi bili strpni in odgovorni in bi s poštenim in

doslednim delom dosegli in presegli svoje cilje.

SKUPAJ TO ZMOREMO!

AKTIVNOSTI ZA BODOČE PRVOŠOLCE

Program bomo sproti prilagajali

epidemiološkim razmeram.

Z VESELJEM VAS PRIČAKUJEMO!

OŠBI VIRTUALNO

Šola je zgradba s štirimi stenami

in prihodnostjo vmes ...

VLJUDNO VABLJENI K OGLEDU!

IMG 4257 1280x768Eksperimentiranje in aktivno sodelovanje je tudi pri hospitaliziranih učencih in IMG 4297 1280x768dijakih postalo zelo priljubljena oblika pouka. Učenec namreč pri takšnih dejavnostih igra aktivno vlogo, raziskuje, opazuje, postavlja hipoteze in vprašanja, na katere išče odgovore.

V bolnišnični šoli smo izvedli naravoslovni dan, ki je omogočal učencem nekaj ur eksperimentiranja s področja fizikalnih in kemijskih vsebinah. Čista »uživancija«. Dan je bil sestavljen iz treh delov.

IMG 4308 1280x768V prvem delu smo s pomočjo enostavnih poskusov (kuhinjski eksperimenti) IMG 4334 1280x768razlagali nekatere fizikalne pojave. V drugem smo raziskovali vpliv biokatalizatorjev (katalaze) na hitrost razpada vodikovega peroksida. Ugotavljali smo prisotnost encima katalaze v korenčku, kvasu in krompirju ter raziskovali njeno hitrost delovanja. Katalaza je razgradila vodikov peroksid v dva neškodljiva produkta, kisik in vodo. Izhajajoči kisik je povzročil nastajanje mehurčkov, kar smo dokazali s tlečo trsko, ki je zagorela.V zadnjem delu je sledila izolacija DNK iz limone. Delavnico sta skupaj z učenci izvedli strokovni članici Centra eksperimentov Maribor.

Dragica Brilej in Vesna Masten Gubeljak

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke