FOTOGRAFSKI NATEČAJ

POIŠČITE CVET,

KI POLEPŠA VAŠ SVET

in ga do 18. 4. 2024

pošljite na sus@osbi.si

klik do informativnega letaka

TOM TELEFON

ZA OTROKE IN MLADOSTNIKE

*klic na 116111*

V STISKI NISI SAM!

KLIK ZA VEČ INFO

OŠBI VIRTUALNO

Šola je zgradba s štirimi stenami

in prihodnostjo vmes ...

VLJUDNO VABLJENI K OGLEDU!

OŠBI-jeva srčnost

Od VAS – za NAS,

OŠBI-jev ŠOLSKI SKLAD.

Vabljeni k srčnemu udejstovanju!

ŠOLSKE POTREBŠČINE 2023/2024

Na tem mestu najdete vse informacije, povezane z nabavo potrebščin za prihodnje šolsko leto.

KLIK ZA VEČ

NAŠIM CILJEM NAPROTI

Da bi se na šoli počutili dobro in varno,

da bi bili strpni in odgovorni in bi s poštenim in

doslednim delom dosegli in presegli svoje cilje.

SKUPAJ TO ZMOREMO!

IMG 4806 1280x768Voda je naravna dobrina, ki je pogoj za življenje na Zemlji. Je nepogrešljiva tekočina o kateri IMG 4800 1280x768vemo vse. No, morda pa ne prav vse. Z različnimi poskusi smo raziskovali kemijske in fizikalne lastnosti vode, geografske značilnosti voda ...

Med pojave vezane na vodni krog spadajo tudi ekstremni vremenski pojavi, ki so zaradi globalnega segrevanja ozračja vedno pogostejši in intenzivnejši. Taljenje ledu, dvig gladine morja, širjenje puščav, nepredvidljivi učinki skritega vodika, ekstremni vremenski pojavi, ki so neposredno povezani z vodo (tropski ciklon, vodna tromba, poplave, pomanjkanje padavin) so pojavi o katerih je bilo govora v naravoslovnem dnevu.

IMG 4816 1280x768Po uvodnem eksperimentalnem delu z vodo so učenci in dijaki prisluhnili multimedijskemu IMG 4823 1280x768predavanju učitelja Igorja o ekstremnih vremenskih pojavih, ki so neposredno povezani z vodo. Med drugim je pojasnil pozitivno povratno zanko (vpliv vode v atmosferi kot toplogrednega plina) na področju globalnega segrevanja ozračja in podnebnih sprememb. Učiteljica Dragica je s pomočjo eksperimentalnega dela prikazala osnovne zakonitosti delovanja ekstremnih vremenskih pojavov. Tudi mlade smo aktivno vključili v eksperimentalno delo.

 

IMG 4827 1280x768Na razredni stopnji so se učenci seznanili s pojmoma vreme in podnebje ter ugotavljali, kako vpliva voda na življenje na Zemlji. S pravljico Potovanje vodne kapljice so zaokrožili zgodbo o kroženju vode in oblikah vode na Zemlji. Izdelali so izdelek za ugotavljanje tlaka v globinah ter s pomočjo učiteljevih napotkov izvajati eksperimente z vodo.

Igor Plohl in Dragica Brilej

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke