Če gledate televizijo v soboto zvečer, lahko zasledite tudi edinstven in enostaven kviz »Kdo bi vedel«, ki ponuja mešanico komedije, znanja, napetega kviza in zabave. Če pa ste otrok ali mladostnik na zdravljenju v bolnišnici, pa vam vse to omogočimo učitelji bolnišnične šole v okviru tehniškega dne.

Eksperimentalno delo je za otroke vedno privlačno. Če pa je le-to podkrepljeno še s tekmovanjem in borbo za sladke nagrade, pa je še bolj razburljivo. Sploh, če ključ do zmage ni samo znanje, ampak je pomembno tudi ugibanje, sklepanje in duhovitost.

Kaj se zgodi, če kocko ledu potopimo v olje (led se potopi na dno, led takoj poči in razpade, led plava na olju)? Le kdo bi vedel? Na takšna in podobna vprašanja so učenci in dijaki odgovarjali v prvem delu. Sploh ni bilo dileme, kateri odgovor je pravilen, saj je učiteljica Dragica ob vsakem vprašanju s poskusom (eksperimentom) dokazala (pokazala) pravilen odgovor.

V drugem delu so otroci in mladostniki eksperimentirali sami. Na razredni stopnji se je odvijala prava naravoslovna delavnica pod vodstvom učiteljice Suzane, kjer so učenci eksperimentirali, ugotavljali, merili, risali in zapisovali svoje ugotovitve. Učenci na predmetni stopnji in srednješolci pa so se spopadali z eksperimenti, ki so zahtevali kar precej predznanja s področja naravoslovja in fizike. Problemsko zastavljene naloge so bile odprtega tipa s področja gostote snovi, tlaka in vzgona ter odboja in loma svetlobe.

Učiteljici Suzana in Dragica

 {oziogallery 1045}

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke