kd 1Prešernov dan, slovenski kulturni praznik, je osrednji slovenski kulturni praznik in državni praznik - dela prost dan v Republiki Sloveniji. Praznujemo ga na 8. februar, obletnico smrti našega največjega pesnika Franceta Prešerna. Na ta dan poteka osrednja državna proslava, na kateri podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti v Sloveniji.
Tudi v bolnišnični šoli smo si, 9. februarja, ogledali šolsko e-proslavo, pri kateri sta sodelovali tudi Nika in Nadja iz bolnišnične šole. Uživali smo ob poslušanju prispevkov vseh učencev, še posebej pa smo bili ponosni na naši učenki. Drugi del pa smo obogatili še z ustvarjanjem. Prebirali smo prelepe verze znanih slovenskih pesnikov in pisateljev, izbrali vsak svojega najljubšega in z lepim rokopisom prepisali vsak svojo pesem. Pripravili smo tudi razstavo le teh in jo popestrili še s kavnimi risbami.
Na željo predstojnika pediatrije pa smo pripravili tudi razstavo likovnih del s sloganom Ti ostani pozitiven, test pa negativen. Skupaj smo si jo ogledali, lahko pa si jo ogledate tudi vi - vabljeni v razstavišče sejne sobe, v pritličje Pediatrije UKC Maribor.

Želim vam, da ostanete zdravi, radostni, da si ustvarite svoj svet vrednot in da vas vodi ljubezen.

»Ves svet je v najinih rokah, v najinih prstih –
vedno je tako, kadar ljubimo.«
Neža Maurer

Zapisala:
Ingrid Ladinek Korez

20210210 104154  kd 2   razstava
Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke