IMG 20231212 151444V zadnjem tednu novembra, se je pričelo tekmovanje mariborskih OŠ v odbojki za starejša dekleta. Tekmovalo je šestnajst ekip v štirih skupinah.
Po uvodnih bojih so si naša dekleta s svojimi nastopi zagotovila igranje v občinskem finalu.
Z odločno in spretno igro so premagale ekipe OŠ FRS, OŠ Janka Padežnika in OŠ Maksa Durjave ter se kot prvouvrščene uvrstile v finale občinskega tekmovanja.

IMG 20231212 151204Na finalni turnir, ki smo ga organizirali na OŠ Bojana Ilicha, so se uvrstile tudi ekipe OŠ Ludvika Pliberška, ki je v uvodnih tekmah prikazala izjemno igro in veljala za favorita tekmovanja, OŠ Bratov Polančičev in OŠ Tabor 1.
Naša dekleta so se odrezala odlično.
S požrtvovalno, spretno in borbeno igro so v dveh rezultatsko zelo tesnih nizih premagale velike favoritinje iz OŠ Ludvika Pliberška. Sledila je naslednja tekma z ekipo OŠ Bratov Polančičev, ki je vsaj rezultatsko, potekala nekoliko bolj umirjeno. Zmaga naše ekipe 2:0. Do naslova občinskih prvakinj, jih je ločila le še zadnja tekma turnirja.
Za zanesljivo zmago na turnirju bi naša dekleta morala premagati tudi OŠ Tabor 1. V primeru poraza pa bi o uvrstitvi odločali medsebojno odigrane tekme, dobljeni nizi in razlika v točkah. Glede na potek ostalih tekem, bi s porazom naša dekleta zasedla tretje mesto.Dekleta so se tako morala še zadnjič zbrati, premagati utrujenost in nasprotnice za končni, veliki uspeh.
Prvi niz so dobila naša dekleta z rezultatom 25:23. Že ta je kazal na napeto in enakovredno tekmo. Dekleta obeh ekip so se borila za vsako žogo in igrala dolge izmenjave napadov in obramb.
Drugi niz so dobile nasprotnice in tako je o zmagovalcu odločal zadnji niz, ki ga na šolskih turnirjih tekmovalke igrajo do 15 dobljenih točk.
IMG 20231212 130005Naša dekleta so bila vidno utrujena in niz kljub dobri igri začela zelo slabo. Na menjavi igrišč so zaostajale 4:8. Na drugem koncu igrišča ni bilo nič bolje. Z nekaj srečnimi potezami nasprotnic, je prednost narasla na 14:9. Le še ena točka je naša dekleta ločila od poraza… A Živa, z bolečim stopalom, Alina, Maruša, kljub krvavečemu ušesu, Kristina s polepljenimi, zvitimi prsti, Lucija, Tia, Elmaida, Larisa in Nejla se niso vdale! Zbrale so še zadnje kaplje moči in motivacije ter uprizorile izjemen povratek. Žogi preprosto niso dovolile pasti na tla. Rezultat je po petih Kristininih servisih znašal 14:14. Igralo se je na razliko, kjer sta obe ekipi po dvakrat prišli do meč žoge a so na koncu z rezultatom 29:27 zmagala naša dekleta in se veselila največjega pokala, ki ga prejme občinski prvak.

Za prikazano igro, vztrajnost, pogum, požrtvovalnost in borbenost, ferplay, si vse zaslužijo iskrene čestitke!

V ekipi so nastopile:
Živa in Maruša Pipan, Alina Pukl, Julija Kolšek, Elmaida Ilazi, Tia Šantl, Kristina Vuković, Larisa Podojstšek, Lucija Tertinek in Nejla Smajić.

 

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke