dscn7504Že 5. leto zapored smo se ošbijevci, tj. učitelji – mentorji in učenci, v sobotnem jutru zbrali in izpeljali še eno druženje. Druženje, kjer se srečata želja in sproščenost, male sive celice pa neumorno migljajo.
Letos se je sobotne šole udeležilo 65 učencev, 12 učiteljev – mentorjev pa je zbiralo, spremljalo in spodbujalo njihovo vedoželjnost. S prometnimi raziskovalci se je družila mentorica Jana Šerc, v fizikalni raziskovalnici sta pomagala raziskovati učitelja Martin Knuplež in Franci Klasinc, slednji pa je imel prste zraven še pri modelarjih. Tudi matematični raziskovalci so delovali pod taktirko mentorja Jožeta Senekoviča, zgodovinarji pa so ustvarjali z mentorico Ireno Kunkič Korelc. Niso manjkale niti »umetnostne« ustvarjalnice. V deželi pravljic so se srečali učenci z učiteljico Ivico Pernat, Pepelko v francoščini so ustvarjali z učiteljem Mitjem Jurančičem. Naši ustvarjalci iz slanega testa so izdelovali umetnine pri učiteljici Andreji Stumpf, praznični aranžerji so aranžirali pod budnim očesom mentorice Zlatke Ferlinc, dišeča mazila pa so nastajala v kozmetični delavnici pri učiteljici Metki Kovač. Ni se manjkalo niti udarcev čez mrežo, saj so pod budnim očesom mentorja Džina Idžojtiča učenci zavzeto igrali namizni tenis. Prisotna je bila tudi ošbijeva enajsta snemalna šola, ki je pod mentorstvom Aleksandre Godec dokumentirala tudi tokratno sobotno šolo.
Seveda brez ustrezne podpore v kuhinji in na šoli ni šlo. V prid polnim želodčkom in čistoči na šoli so skrbeli šolska kuhinja in čistilke.
Delavnice smo zaključili z željo po še, zato vabljeni vsi tudi prihodnje leto!

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke