Letovanje otrok v Punatu 2017

oglas bojana ilichaRdeči križ Slovenije (OZ Maribor) v sodelovanju z Zavodom za zdravstveno varstvo Slovenije ter občino Maribor tudi letošnje poletje organizira letovanje otrok v Mladinsko počitniškem domu Frankopan Punat na otoku Krku.

Informacije o načinu prijave vašega otroka, terminih ter možnostih sofinanciranja najdete v priponki, na tel. št. 02/234 40 06 ali na el. naslovu Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

VAŠI OTROCI IMAJO MOŽNOST, DA SE VKLJUČIJO NA ORGANIZIRANO LETOVANJE NA MORJU V JULIJU 2017.

V RDEČEM KRIŽU ŽE VSE OD LETA 1955 ORGANIZIRAMO IN IZVAJAMO LETOVANJA PREDŠOLSKIH IN OSNOVNOŠOLSKIH OTROK V PUNATU NA OTOKU KRKU. OTROCI SO NA LETOVANJU DELEŽNI UGODNE MEDITERANSKE KLIME, KI BLAGODEJNO VPLIVA IN KREPI IMUNSKI SISTEM OTROK. ZATO SO BOLJ ZDRAVI V JESENSKEM IN ZIMSKEM ČASU, KO SE POVEČA OBOLEVNOST. OTROCI IMAJO NA LETOVANJU BOGAT SPREMLJEVALNI PROGRAM, 24 URNO VARSTVO USPOSOBLJENIH VZGOJITELJEV IN ZDRAVNIŠKO OSKRBO.

BIVANJE V PUNATU JE POSEBEJ PRIMERNO ZA OTROKE Z OBOLENJI DIHAL, POGOSTIMI PREHLADI IN DRUGIMI RESPIRATORNIMI BOLEZNIMI, Z OKVARAMI LOKOMOTORNEGA APARATA IN ALERGIČNIMI OBOLENJI, KORISTNO PA JE ZA VSE OTROKE, SAJ BOGAT PROGRAM OMOGOČA RAZLIČNE OBLIKE KAKOVOSTNEGA PREŽIVLJANJA POLETJA NA MORJU, V DRUŽBI SOVRSTNIKOV.

ZDRAVNIK LAHKO VAŠEGA OTROKA NAPOTI NA ZDRAVSTVENO LETOVANJE, ČE JE V OTROKOVI KARTOTEKI ZAPIS O VEČKRATNI HOSPITALIZACIJI ALI, ČE JE BIL VAŠ OTROK POGOSTEJE BOLAN (DVA IN VEČ ZAPISOV V ZDRAVSTVENI KARTOTEKI OTROKA).

V KOLIKOR ŽELITE VAŠEMU OTROKU OMOGOČITI LETOVANJE, POSKRBITE, DA OB BOLEZNI, Z OTROKOM OBIŠČETE NJEGOVEGA ZDRAVNIKA, KI BO OBISK ZABELEŽIL V KARTOTEKO.

ZAVOD ZA ZDRAVSTVENO VARSTVO SLOVENIJE IN LOKALNE SKUPNOSTI (MESTNA OBČINA MARIBOR IN 11 SOSEDNJIH OBČIN) SOFINANCIRAJO LETOVANJE OTROK. STARŠI LAHKO, OB PREDLOŽITVI DOKAZIL O VIŠINI DOHODKA, UVELJAVITE SOFINANCIRANJE S STRANI OBČIN. STARŠEM Z NIŽJIMI DOHODKI SOFINANCIRA LETOVANJE OBČINA DELNO ALI V CELOTI TUDI, ČE NIMAJO ZDRAVSTVENEGA PREDLOGA ZDRAVNIKA.

OTROCI, KI SE LETOVANJA NA MORJU UDELEŽIJO, PRIDOBIJO VEČJO ODPORNOST, VEČJO SAMOZAVEST IN SAMOSTOJNOST, SE NAUČIJO SODELOVANJA V SKUPINI – VSE TO PA JE DOBRA POPOTNICA ZA ŽIVLJENJE!

V RKS-OZ Maribor načrtujemo predstavitve letovanja otrok v Punatu po osnovnih šolah v začetku leta 2017! Prosimo sporočite razredničarki, če vas predstavitev zanima.

Za več informacij lahko pokličete na tel. št.: 02/234 40 06 ali pišete na elektronski naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. .

Pin It

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..