ŠOLA V NARAVI 4. DAN

received 2453643351473804Za ajevce je bil četrtek bolj sproščen. Dopoldne smo se učili o različnih možnostih orientacije, popoldne pa smo tekmovali v orientacijskem teku v okolici doma. Odlično smo se odrezale vse skupine. Zdaj je tema. Sedimo ob ognju in si na palici pečemo jabolka. No, ni slabo…Jutri pa: mama, ata, prihajamo 😊!
Skupina s Krajnske gore je sporočila sledeče…Spoznali smo rastlinstvo in živalstvo v naravnem rezervatu Zelenci in njegov nastanek. Prav tako smo se podučili o pravilih in kulturi ravnanja v naravi ter pomembnosti naravnega rezervata za nas in prihodnje generacije. Seveda smo tudi danes uživali ob prečudovitih razgledih. Veslanje na jezeru Jasna je ena izmed naših najljubših aktivnosti. 😊 Se vidimo jutri!

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

ŠOLA V NARAVI 3. DAN

IMG 33be02b72905e095b06b2042401cb635 VTo pa je bil pravi pohodniški dan! Najprej smer Planica – Zelenci k izviru Save Dolinke, kjer smo se srečali z bejevci in cejevci ter skupaj nadaljevali pohod na Tromejo. Malo po gozdni cesti, nato pa vzpon po 33 ovinkih med smrekami do vrha na 1508 metrov visoko Peč. Tokrat smo hodili po Karavankah. Prelep pogled na avstrijski Dobrač in v Ziljsko dolino nas je kljub vetru prevzel. Sonce pa je tudi danes nenehno spremljalo naše aktivnosti. Malo utrujeni pa smo ob vrnitvi v dom tokrat bili.

Zvečer po pohodu nas je učitelj CŠOD Matija učil žonglerskih in drugih cirkuških veščin. Zabavno!!! 😊

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

ŠOLA V NARAVI 2. DAN

IMG 6328f5821c0b8d8652d918d82efa71ed VZa nami je res pester dan! Preživeli smo ga v Tamarju. Dopoldne smo se od tam povzpeli do izvira slapa Nadiža, kjer smo si natočili vodo "večne mladosti". Pot je bila pravi mini podvig ob prelepem pogledu na osončene Slemenovo špico, Jalovec, Ponce... Kosilo so nam pripeljali kar h koči. V slast so nam šli makaroni s solato in biskvitni kolač. Popoldne pa smo skoraj vsi plezali v skalno steno ob varovanju učiteljev CŠOD. Potem pa peš nazaj v Planico. Več kot 15.000 korakov ta dan!! Lepo je bilo. 🙂 Tako je dan zelo slikovito opisala prva skupina, pestro dogajanje je bilo prav tako v drugi skupini.
Danes smo začeli dan z okusnim zajtrkom, nato pa smo se odpravili na raziskovanje gozda v čudovitem vremenu. Naslednja avantura nas je popeljala na kristalno čisto jezero Jasna, kjer smo uživali v veslanju. Navdušeni smo se pomerili v lokostrelstvu in pokazali svoje spretnosti. Popoldne smo obiskali naravni rezervat Zelenci, kjer smo občudovali enega izmed izvirov Save Dolinke. Dan smo zaključili s prijetnim popoldanskim pohodom in obiskom dela Triglavskega narodnega parka, ki nas je očaral s svojo naravno lepoto. Komaj čakamo jutrišnji dan! 🙂

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

ŠOLA V NARAVI 1. DAN

IMG 401b665b5bd908ba9321918f525b184f VSedmošolci so se odpravili v šolo v naravi v čarobno Kranjsko Goro, kjer so občudovali naravne lepote Triglavskega narodnega parka. Prvi dan so imeli priložnost občudovati bistro reko, ki je tekoča biserna nit tega čudovitega okolja. Nepozaben trenutek je bil tudi sprehod po slikoviti Dolini Krnice, kjer so imeli priložnost občudovati razgled na mogočni Prisojnik in prelaz Vršič. Pomerili so se tudi v lokostrelstvu. Po napornem dnevu v naravi so se sedmošolci zvečer odpravili na ogled mesta. Po tem dnevu, polnem aktivnosti, so se vrnili v svoje nastanitve in si privoščili zaslužen počitek, da bodo pripravljeni na nove dogodivščine v neokrnjeni naravi.

To pa še ni vse, drugi del naše ekipe se nahaja v Planici. Dan v Planici so pričeli s kosilom, popoldan pa so preživeli ob ogledu skakalnic. Po 1191 stopnicah so se povzpeli na vrh letalnice. Brez težav! 😊 Po sestopu so v nordijskem centru potipali uskladiščen sneg, urejen v tekaške proge v zaprtem prostoru. Po večerji pa je sledil seveda še sprehod z lučkami in počitek.

Več slik najdete v naši spletni galeriji tukaj.

Vrnemo se v petek, 29. 9. 2023, predvidoma okoli 17.00 na avtobusno postajo na Mladinski ul. – pri trgovini Zepter.

Več najdete v priponki tukaj.

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke