DRŽAVNO TEKMOVANJE ELASTOMOBILOV

DSCN9035V soboto, 8. maja 2010, je bilo v organizaciji Hiše eksperimentov v Ljubljani državno tekmovanje elastomobilov - že 7. po vrsti. To so vozila, ki uporabljajo za pogon dve elastiki predpisanih oblik, ki ju priskrbi organizator tekmovanja.

Letos je sodelovalo 40 ekip. Iz vsake šole sta lahko največ dve. Našo sta zastopali Neimenovana 1 z Žigo Judrom in Lorenzom Gonzalesom ter Nore Krave s tremi devetošolci: Maticom Trčakom, Tomažem Horvatom in Gregorjem Klunom.

Tekmovanje je potekalo v spremenljivem vremenu: otvoritev in 1. serija v dokaj suhem, 2. in 3. pa v deževnem in nekoliko vetrovnem. V tretjo serijo se je uvrstilo najboljših 20 ekip. V drugi in tretji seriji so ekipe startale v obratnem vrstnem redu kot je bila njihova uvrstitev v predhodni.

Po prvi seriji je našima ekipama kazalo odlično, saj sta prevozili lanskoletno rekordno razdaljo ter do zadnjega vozila držali 1. in 2. mesto, serijo pa končali na 2. in 3. Druga serija je potekala v nekoliko težjih in spremenljivih pogojih (veter, dež). Naši ekipi sta nekoliko poslabšali svoje pozicije, saj sta pristali na 3. in 6. mestu. Tretja serija pa je potekala v še težjih pogojih. Naši fantje so se zelo potrudili, a kljub temu malce zdrsnili po lestvici. V končni razvrstitvi so zasedli še vedno odlični 5. in 7. mesto med 40. ekipami.

Čestitamo!

Mentor: Martin Knuplež

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..