Varno na šolskih potehJavna agencija RS za varnost prometa se ob začetku šolskega leta, v okviru akcije "Začetek šole in varnost otrok," osredotoča na povezovanje skupnosti in prometno varnost. Simbol srca predstavlja skrb in varnost otrok ter vseh udeležencev v prometu. Sporočilo o varnosti otrok bo odmevalo skozi celo leto, poudarjajo vlogo voznikov in drugih udeležencev v prometu pri varnosti otrok na vseh poteh. Nacionalna akcija vključuje postavitev troznakov "Šolska pot" in plakatov #Varno v šolo, e-knjižico za starše "Prvi koraki v svetu prometa," ter razdelitev kresničk za večjo vidnost prvošolcev. Prav tako so načrtovani pregledi šolskih poti, preventivni dogodki, kampanje in poučevanje otrok za varno sodelovanje v prometu.

Tudi letos bodo potekale pomembne prometno-vzgojne dejavnosti, kot so "Začetek šole in varnost otrok," "Bodi preViden," "Pasavček," kolesarski izpiti, tekmovanje "Kaj veš o prometu?" in še več. Skupna prizadevanja šol, učiteljev, staršev ter družbenih organizacij so ključna za zagotavljanje varnosti otrok v prometu. Več informacij je na voljo na Portalu SPV in spletni strani AVP. Za dodatne informacije smo dosegljivi na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Priloga:

- povezava do knjižice Prvi koraki v svetu prometa https://www.avp-rs.si/wpcontent/uploads/2012/02/prvi-koraki-v-svetu-prometa.pdf

- povezava do objavljenih načrtov šolskih poti https://solskepoti.avp-spv.si/

- povezava do spletne učilnice https://www.avp-rs.si/preventiva/prometna-vzgoja/ucenje-nadaljavo/

- povezava do Portala SPV - https://portalspv.avp-rs.si/sole

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke