Screenshot 2024 10 06 at 20.24.49Tekmovalno oz. športno programiranje na poseben način združuje učenje računalništva in informatike ter tudi matematike, hkrati pa navaja na nov način razmišljanja in na nov pristop k reševanju problemov.

V šolskem letu 2024/25 se bo kot v preteklih letih v okviru projekta NAPOJ (https://napoj.si/) organiziral pouk oziroma priprave na tekmovanja iz programiranja za osnovnošolce od 7. do 9. razreda. Pouk pod okriljem društva ACM Slovenija pripravljajo in izvajajo nekdanji uspešni tekmovalci. Potekal bo enkrat na teden preko spleta na videokonferenčnem sistemu Zoom. Dan in uro druženja bomo določili na prvem predavanju, ki bo v četrtek, 10. 10. 2024 ob 17:00. Pouk je brezplačen, primeren pa je tako za popolne začetnike kot tudi za tiste, ki že imajo nekaj programerskega znanja in ga želijo izpopolniti.

Na urah se bodo udeleženci ob pomoči izvajalcev naučili osnov programiranja ter reševali naloge za vajo in primere tekmovalnih nalog. Naloge bodo seveda lahko reševali tudi sami doma.

Med letom bosta v okviru pouka organizirani dve prijateljski tekmi, učenci pa se bodo lahko udeležili tudi dveh tekmovanj na državni ravni - tekmovanje ACM RTK (https://tekmovanja.acm.si/?q=rtk/razpisOS) in tekmovanje ZOTKS v programiranju (https://zotks.si/tekmovanje/programiranje-za-osnovne-sole/).

Na priprave se lahko prijavite na https://forms.gle/aEqrSwEGW3oHyre4A, povezavo na Zoom in druge informacije pa lahko dobite v spletni učilnici https://ucilnica.acm.si/course/view.php?id=104, ki je tudi glavna stran priprav.

Za več informacij se lahko obrnete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke