FINALE DRŽAVNEGA TEKMOVANJA V VESLANJU NA VESLAŠKIH ERGOMETRIH

IMG 20190322 102955V petek, 22.3 2019, je na osnovni šoli Franceta Rozmana Staneta potekalo tekmovanje v veslanju na veslaških simulatorjih. Tekmovanja se je udeležilo 26 šol iz vse Slovenije. Na tokratni, že peti izvedbi, smo ponovno z ekipo sodelovali tudi učenci OŠ Bojana Ilicha.
Ekipo sestavljajo po dva starejša dečka in deklici ter po dva mlajša dečka in deklici, skupaj osem tekmovalcev, ki veslajo na progi dolžine 2000 metrov. Vsak torej na vso moč prevesla 250 metrov.
Našo šolo so zastopali: Lea Bedekovič, Tijana Janžekovič, Vitan Lesnik, Ela Železnik, Filip Brglez, Rok, Krebs, Miha Lobnik, Lira Pukl in Lija Murko.

Naša ekipa se je iz predtekmovanja kot prvo uvrščena ekipa uvrstila neposredno v polfinale.

S tem jim je bila prihranjena dodatna vožnja v repasažu. V polfinalu so tekmovalci naše šole suvereno napredovali v finale in si tako zagotovi možnost boriti se za najvišja mesta.
V finalu smo bili priča izjemno napeti tekmi. Prvih petsto metrov je bilo izenačenih 6 šol. Čolne je ločilo zgolj nekaj metrov. Po tretji menjavi so na vrhu in v borbi za najvišja mesta ostale še štiri ekipe, ki so se z vsako naslednjo menjavo izmenjevale v vodstvu in stopničkah.
Na koncu je našim tekmovalcem malenkost pošla sapa in so zgolj za 1.8 sekunde osvojili nehvaležno a še vedno ODLIČNO, četrto mesto.

ČESTITAMO!

Mentor:
Dušan Štuhec Tivadar

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..