NIK KREBS IN URBAN PUHEK ODLIČNA NA VESLAŠKIH TEKMOVANJIH

VESLANJE_2012-1Na prvih dveh regatah letošnje sezone v Zagrebu in na Bledu, sta učenca naše šole Nik Krebs in Urban Puhek že začela z zbiranjem medalj. Nik je na izredno zahtevni mednarodni regati v Zagrebu  med 44 enojci zasedel drugo mesto, naslednji dan je nastopil v dvojnem dvojcu in osvojil bronasto medaljo.  V Zagrebu je v četvercu nastopil tudi Urban Puhek, ki je s klubskimi veslači v zaključnem  finišu  moral priznati premoč le blejskemu čolnu za katerim so zaostali 1,5 sekunde.

 

Oba sta prav tako nastopila na tradicionalni slovenski pregledni regati na Bledu. Nik je v dvodnevnem programu nastopil v dvojnem dvojcu in oba dneva osvojil zlati medalji (pionirska kategorija do 14 let). V pionirski konkurenci enojcev je uspešno nastopil tudi Miha Cafuta, ki je v finalu osvojil peto mesto. Urban je prvi dan osvojil tretje mesto v dvojnem dvojcu. V nedeljo je nastopil v četvercu, kjer si je  priveslal srebrno medaljo (kategorija mlajših mladincev 15 do 16 let).  Z odličnimi nastopi si je Urban priboril nastop na največji mladinski regati v Münchnu, kjer bo 5. in 6. maja s klubskimi veslači nastopil v četvercu brez krmarja.

Na Bledu je svoj krstni nastop, šele po dobrem mesecu treninga, dočakal Blaž Puhek, ki se je v dvojnem dvojcu izredno pogumno boril z dve leti starejšimi veslači.

VESLANJE_2012-2 VESLANJE_2012-3 VESLANJE_2012-4

ČESTITAMO!

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. Podrobne informacije..