IMG 20211207 114150V preteklih treh tednih je potekalo občinsko tekmovanje v košarki za osnovne šole. OŠBI sta tokrat zastopali ekipi deklic in dečkov, kar se je na zadnje zgodilo pred 15 leti.

Tekmovanje se je odvijalo v dvorani Lukna in v šolski telovadnici naše šole.

 Deklice so v obeh odigranih tekmah sicer doživele poraz, a je le malo manjkalo, da bi se uvrstile v finalno tekmo za 1. mesto, z zmago proti kasnejšim prvakinjam, učenkam OŠ Tabor I. Zadnji met za tri točke, ki bi omogočil takšen razplet, žal ni zadel cilja. Za borbeno in požrtvovalno igro ter ferplay in vzorno zastopanje šole si zaslužijo pohvale in čestitke.

Dečki so do finala imeli nekoliko težjo pot. Po prvem odigranem turnirju so zasedli drugo mesto. Za preboj v finale so morali odigrati še en turnir. Z zmago proti OŠ Franceta Prešerna in porazom proti OŠ Prežihovega Voranca, jim je to tudi uspelo. Finalni turnir za občinskega prvaka so odigrali v dvorani Lukna. Prvo tekmo so dobili in si tako zagotovili možnost postati občinski prvaki. Načrte jim je prekrižala ekipa OŠ Tabor I. Po razburljivi tekmi so naši fantje tako zasedli drugo mesto in postali občinski podprvaki. Za njih se tekmovanje nadaljuje, saj že 17.12. 2021 igrajo na področnem tekmovanju.

Iskrene čestitke!

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke