1V ponedeljek, 6.10.2014, smo ob tednu otroka na šoli organizirali kulturni dan. Obiskali so nas gostje: pisateljica in profesorica Aksinja Kermauner in njen učenec, pesnik, humorist… Sebastjan Kamenik, slepa ga. Darja Ter in njena koordinatorka Darinka Lozinšek ter animatorji s Silvo Razlag iz Društva za šport invalidov Most Ptuj. Seznanili so nas s svojim delom in nas popeljali v njihov vsakdanji svet, kakršnega živijo. Učenci so se poskušali vživeti v svet slepih. Projekt smo uspešno zaključili. Slike lahko pogledate tukaj.

»Slepec je tisti, ki se ukvarja z mojo slepoto!« (Sebastjan Kamenik)

Zapisala: Irena K. Korelc

 

Logo rozogled velikOb tednu otroka bomo v ponedeljek, dne 6.10.2014, na naši šoli izvedli kulturni dan na temo SLEPI IN SLABOVIDNI.

Dejavnosti bodo potekale ves dan izmenično za nižjo in višjo stopnjo.
Obiskali nas bodo pomembni gostje, ki imajo veliko izkušenj in znanja o življenju slepih ljudi. Iz društva Slepih in slabovidnih bo ga. Darinka Lozinšek pripeljala gospo Darjo Ter, ki bo učencem pripovedovala, kako živeti v temi, predstavila bo pripomočke za slepe, pisalni stroj v brillovi pisavi, družabne igre...

Iz Društva za šport invalidov Most Ptuj, bo koordinatorka ga. Silva Razlag s pomočjo prostovoljcev predstavila šport invalidov v treh panogah – šah, kegljanje in gol bal z zvenečo žogo.

Za konec nas bosta obiskala še dr. Aksinja Kermauner, pisateljica, pesnica, učiteljica slovenščine in likovnega pouka v Zavodu za slepo in slabovidno mladino v Ljubljani in pesnik Sebastjan Kamenik, slepi humorist, voditelj različnih prireditev in borec za pravice slepih in drugih invalidov.

Zapisala: Irena K. Korelc

Stran uporablja piškotke
Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke